تسنیم: امیرهوشنگ بیرشک درباره دلایل افزایش قیمت روغن اظهار کرد: 47 کارخانه فرآوری روغن و بستهبندی در سال گذشته یک میلیون و 818 هزار تن انواع روغن تولید و توزیع کردند که حدود 20 درصد رشد تولید و توزیع نشان میدهد اما افزایش ارز منجر به افزایش حجم صادرات روغن نباتی شد و محصولها به دلیل مابه التفاوت نرخ ارز در ماه های ابتدای صادر میشد.
بر اساس تصمیم دولت و مشورت با بخش خصوصی از اواخر تیر سال گذشته صادرات انواع روغن نباتی به دلیل بهرمندی از دلار 4200 تومانی برای واردات ماده اولیه روغن خام ممنوع شد. در مقابل، صادرات برخی محصولها مانند چیپس و شیرینی و شکلات که از روغن (یارانه ای) استفاده می کنند افزایش چشمگیری داشت و تقاضا برای روغن در این صنایع افزایش یافت.
به گفته این مقام مسئول سال گذشته با وجود تحریم و مشکلات انتقال ارز ، سال آرامی برای صنعت روغن نباتی بود و حتی افزایش قیمتی نیز رخ نداد اما برای سال جاری مستندات قیمت تمام شده محصولهای شامل افزایش حقوق و دستمزد، حمل و نقل و مواد اولیه تولید به سازمان حمایت ارائه و بعد از بررسیها با افزایش قیمت 9 تا 10 درصدی موافقت شد.
بیرشک با بیان اینکه گران فروشی روغن برخی از واحدهای صنفی، ارتباطی با صنایع تولید کننده ندارد و دستگاه نظارتی نیز برخورد کرده ادامه داد: 100 درصد تولیدات ، مصرف داخلی دارد و به جز روغن خام به عنوان ماده اولیه ، نیازی به واردات محصول نهایی نیست.