خبرگزاری صداوسیما: تارنمای اس پی گلوبال روز جمعه به نقل از وزیر اقتصاد و تجارت دولت ژاپن اعلام کرد: ژاپن همچنان متعهد به اجتناب از تأثیرات مضر تحریمهای آمریکا علیه ایران است؛ زیرا این کشور نفتی جایگاه مهمی در امنیت عرضه نفت خام ژاپن دارد.
هیروشیک سکو که دریک نشست خبری سخن میگفت، گفت: حفظ روابط ژاپن با ایران بهعنوان یکی از کشورهای تولید کننده نفت خام در جهان بسیار مهم است، زیرا ما تقریباً تمام نیازهای نفتی خود را از طریق واردات تامین میکنیم.
وی اگرچه از ارائه جزئیات مذاکرات توکیو با مقامات آمریکایی در مورد تحریمهای ایران اطلاعاتی در اختیار رسانهها قرار نداد، اما گفت، ما قصد داریم که مذاکرات نزدیک با طرف آمریکایی را برای جلوگیری از تاثیر مضر اقدامهای ایالات متحده بر تامین انرژی پایدار ژاپن و فعالیتهای شرکتهای خود داشته باشیم.
پیش از این نیز یک مقام ارشد ژاپنی که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با تارنمای «اس پی گلوبال» گفته بود دور نخست این مذاکرات روز دوشنبه گذشته در حالی پایان یافت که ژاپن همچنان بر حفظ روند تأمین انرژی خود از ایران اصرار دارد و تلاش خواهد کرد به هر نحو ممکن به این خواسته خود برسد.
این مقام ژاپنی افزود: در هفته گذشته «هیروشی اوکا»، دستیار و مدیرکل امور خاورمیانه و آفریقای وزارت خارجه ژاپن و «ساندرا کوودکیرک»، دستیار و معاون اداره منابع انرژی وزارت آمریکا همراه با چند مقام دیگر ژاپنی از وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنایع و وزارت انرژی آمریکا مذاکرات مفصلی را در خصوص تداوم خرید نفت ژاپن از ایران داشتند و قرار است این مذاکرات برای نیل به نتیجه بهتر بهزودی ادامه یابد.
ژاپن یکی از هشت کشور جهان است که در ماه نوامبر توانست از دولت آمریکا برای واردات نفتی از ایران به مدت شش ماه معافیت دریافت کند و این معافیت در دوم ماه می (۱۲ اردیبهشت) به اتمام خواهد رسید.
درهمین حال آمار واردات نفت چین هم نشان میدهد درماه آوریل ۷۵۴هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که این رقم نسبت به ماه قبل ازآن ۳۳درصد رشد داشته است. آمارهای معاملات نفتی چین نشان میدهد این کشور در آستانه اتمام معافیت ششماهه تحریم نفتی ایران واردات نفت از ایران را افزایش داده است. چین در ماه مارس ۵۶۵ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده بود.
پالایشگاهها چین روزانه ۱۲.۶ میلیون بشکه نفت خام در سهماهه اول سال پالایش کردند که ۴.۴ درصد نسبت به سه ماه پایانی ۲۰۱۸ افزایش داشت و به همین میزان هم نسبت به سال قبل بالا رفته است.
افزایش ذخایر استراتژیک نفت چین و بیم پکن ازادامه تلاشهای اوپک و متحدانش از جمله روسیه برای محدود کردن تولید نفت بهمنظور افزایش قیمت آن دلیل اصلی این اقدام اعلام شده است.