دنیای بورس: بررسی روند تغییر مالکیتها نشان از آن دارد که بیشترین میزان خرید از سوی سهامداران عمده در نمادهای زیرمجموعه گروه فلزات اساسی بود. این روند با خالص خرید 7.6 میلیارد تومانی حقوقیها در این گروه همراه شد. خودروییها نیز از دیگر صنایع مورد توجه معاملهگران حقوقی بازار بود که با انتقال 6 میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران عمده روبرو شد. به این ترتیب در این روز بیش از 25 میلیون سهم به ارزش 21 میلیارد تومان در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابهجا شد.
الف) گروه فلزات اساسی: درصد خریدهای صورت گرفته در نمادها فلزی، جمعآوری سهام فولاد مبارکه اصفهان قرار داشت؛ بهطوریکه در این روز بیش از 8 میلیون سهم به ارزش تقریبی 4میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی جابهجا شد. در این راستا 2میلیون سهم مزبور توسط صندوق سرمايهگذاری گنجينه زرين شهر خریداری شد.
در همین راستا فولاد خوزستان نیز با خرید و فروشهای متعددی همراه شد؛ در حالی حدود 123میلیون سهم «فخوز» از سوی گروه توسعه اقتصادی پايندگان عرضه شد که صندوق سرمايهگذاری رهآورد آباد مسكن، صندوق سرمايهگذاری بانک ايران زمين ، صندوق سرمايهگذاری گنجينه زرين شهر و شركت سرمايهگذاری سامان مجد به خرید سهم پرداخته و در مجموع بیش از 32میلیون سهم را به پرتفوی خود افزودند.
ب) شرکتهای خودرویی: در صدر خرید معاملهگران حقوقی، تمایل به جمعآوری سهام سایپا قرار داشت. به این ترتیب خالص خرید این معاملهگران در «خساپا» به 57 میلیون سهم به ارزش 8 میلیارد تومان رسید. در همین راستا موتورسازان تراكتورسازی ايران با خرید سنگین و قابلتوجه 467میلیون سهمی توسط تراكتورسازی ايران روبرو شد. این در حالی است که مهرکام پارس با عرضه 10میلیون سهمی از سوی سرمايهگذاری سمند مواجه شد.
ج) گروه محصولهای شیمیایی: شیمیاییها نیز در این روز شاهد جابهجایی 4.7 میلیارد تومانی از سبد سهام حقیقیها به پرتفوی حقوقیها بودند. در این گروه سرمايهگذاری مدبران اقتصاد به عنوان سهامدار عمده در «پترول» به خریدهای خود در این نماد ادامه داد و امروز نیز حدود 600هزار سهم دیگر را به پرتفوی خود افزود.
در گروه صنعتی پاكشو نیز 230هزار سهم توسط رستورانهای زنجيرهای گل فوده خریداری شد. روندی مشابه در نماد مديريت صنعت شوينده توسعه صنایع بهشهر با حمایت از سوی دو حقوقی دنبال شد؛ بر این اساس توسعه صنايع بهشهر و صندوق سرمايهگذاری اندوخته توسعه صادرات آرمان در مجموع بیش از یک میلیون سهم مزبور را خریداری کردند.
سرمایهگذاری صنايع شيميايی ايران نیز دیگر نماد این گروه بود که خرید سهم از سوی 3حقوقی را تجربه کرد. خرید 500هزار سهم از سوی شركت بازرگانی وخدمات بندری ايران، خرید 300هزار سهم از سوی گروه سرمايهگذاری آتيه دماوند و 100هزار سهم توسط شركت رفاه انديش سرمايه انسانی صنعت ومعدن از جمله این خریدها بود.
د) شرکتهای معدنی: نمادهای زیرمجموعه گروه معدنی نیز در معاملات روز دوشنبه مورد حمایت بازیگران عمده بازار قرار گرفتند و خالص تغییر مالکیتی در حدود 4 میلیارد تومان در کارنامه سهامداران عمده این گروه ثبت شد. در این روز چادرملو خرید 2میلیون سهم از سوی صندوق سرمايهگذاری گنجينه زرين شهر را تجربه کرد. این صندوق به عنوان حقوقی فعال در گلگهر نیز اقدام به جمعآوری 600هزار سهم کرد. صندوق توسعه معادن وفلزات آرمان نیز به عنوان حقوقی فعال در نماد توسعه معادن و فلزات نیز به خرید سهم پرداخت و بیش از 8.5 میلیون سهم را جمعآوری کرد.
این در حالی است که توسعه معدنی و صنعتی صبانور با عرضه حدود 200هزار سهم از سوی سرمايهگذاری توسعه ملی مواجه شد.