دنیای اقتصاد: منصور یزدیزاده در نشست خبری که به مناسبت پنجاه و یکمین سالگرد تاسیس ذوبآهن اصفهان برگزار شد، گفت: در مجمع عمومی فوقالعاده که هفته گذشته برگزار شد، سرمایه شرکت از 3 هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۶ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت که براین اساس از شمولیت ماده ١٤١ خارج و مىتواند در زمینه اخذ تسهیلات کارهاى مفیدى انجام دهد.
به گفته وی با وجود خصوصی بودن و واگذاری سهام شرکت ذوبآهن، هنوز به این شرکت به شکل «ملی» نگاه میشود.یزدیزاده با اشاره اینکه این شرکت تنها از ۵۵ درصد ظرفیت خود برای تولید استفاده میکند، گفت: این توان وجود دارد که در صورت تامین مواد اولیه، میزان تولید فولاد از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فعلی به حدود ۴ میلیون تن برسد.
وی یکی از مهمترین دغدغههای مدیریت ذوبآهن را تامین پایدار مواد اولیه خصوص مواد آهندار و زغالسنگ برشمرد و گفت: مدیریت شرکت تصمیم به ایجاد و بهسازی زنجیره تامین گرفته که در همین زمینه مذاکراتی را برای تملک معادن و محدودههای معدنی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو ترتیب داده و بهزودی در این زمینه خبرهای خوبی میرسد.
یزدیزاده تاکید دارد: در زمینه معادن زغالسنگ نیز همین رویه مدنظر بوده و در پی تملک شرکت زغالسنگ البرز شرقی، برنامهریزی برای سرمایهگذاری در سایر معادن در حال مطالعه است. به گفته وی در راستای تامین بهموقع و پایدار مواد اولیه مکانیزم تهاتر محصولهای اصلی و فرعی با مواد اولیه نیز پیشنهاد شده که مورد تایید هیات مدیره شرکت قرار گرفت.
همچنین برای تامین کک متالورژی خارجی و زغالسنگ براساس برنامهریزی صورت گرفته، تامین پایدار این مواد از مسیرهای مطمئن در حال انجام است و هیچگونه نگرانی از این بابت وجود ندارد.
یزدیزاده با بیان اینکه برخی صاحبان معادن اقدام به ایجاد واحدهای فولادسازی و نورد کردهاند، گفت: ذوبآهن اصفهان تنها شرکتی است که از فرآیند کوره بلند برای تولید فولاد استفاده میکند.وی با اشاره به متنوعسازی محصولها در ذوبآهن اصفهان تصریح کرد: غیر از تولید مواد ساختمانی، نیمی از محصولهای ذوبآهن اصفهان، صنعتی شده است.
به گفته مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، تولید تیرآهن H سنگین یکی از محصولهای جدید ذوبآهن اصفهان به شمار میرود که میتواند موجب پیشرفت صنعت ساختمان کشور شود.
وی با اشاره اینکه با بومیسازی تولید تیرآهن H در این شرکت سه میلیون یورو صرفهجویی شده است، تصریح کرد: طرح تزریق پودر زغال تا بهمن در این شرکت راهاندازی میشود که سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد تومان صرفهجویی خواهد شد.
یزدیزاده گفت: پس از امکان تولید تیرآهن بال پهن در نورد ۶۵۰، برای بالا بردن راندمان تولید تیرآهن بال پهن و کم شدن هزینه تولید، در بخش فولادسازی، توانایی تولید بیش از یکصدهزارتن شمش Beam Blank در ایستگاه ۳ (شمش H شکل) براساس تقاضای بازار در بخش فولادسازی مصرف داخلی و خارجی وجود دارد که هزینه کل این پروژه حدود یک میلیارد تومان برآورد شد.
وی به تولید ریل مترو و راهآهن در شرکت اشاره کرد و گفت: قراردادی برای تامین ۴۰ هزار تن ریل برای راهآهن و ۱۵ هزار تن برای وزارت راه داریم. یزدیزاده با اشاره به تولید فولاد مقاطع ساختمانی در کشور اظهار کرد: در این زمینه از واردات بینیاز و به بزرگترین صادرکننده منطقه تبدیل شدهایم.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان گفت: پروژه تزریق پودر زغال به کورهبلندها، پروژه برج خاموشکننده شماره ۲ باتری شماره ۳ ککسازی، پروژه خط انتقال تیرآهن سنگین (H۳۰۰ IPB۳۰۰) در کارگاه نورد ۶۵۰ و پروژه اصلاح سیستم برش نورد ۵۰۰ از پروژههای اجرا شده و در دست اقدام ذوبآهن اصفهان است.
وی درباره عملکرد سال جاری ذوبآهن اصفهان گفت: صادرات بیش از ۶۰۰هزار تن محصولات فولادی و ۱۳۰ هزار تن محصولات فرعی به ارزش بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار که در این میان باتوجه به ظرفیتهای موجود درشرکت صادرات محصولات فرعی نیز در برنامههای شرکت قرارگرفت که در ۸ ماه ابتدای سال جاری بالغ بر ۱۳۰ هزارتن محصول فرعی صادر شده که نسبت به سال گذشته تاکنون ۲۷۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان درباره صادرات این شرکت گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰ کشور در زمره بازارهای هدف صادراتی شرکت قرار دارند. همچنین در هشت ماه ابتدای سال، مقاصد صادراتی شرکت شامل کشورهای اروپایی (انگلستان)، شرق آسیا، آفریقا، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای همسایه بوده است. سال گذشته نیز شاهد صادرات بیش از ۵۰ درصد تولیدات شرکت و ثبت رکورد بیش از یک میلیون تن صادرات بودیم.
تلاش برای حفظ رکوردهای کسب شده صادراتی از کانالهای برنامهریزی شده، بازاریابی گسترده برای صادرات ریل تولیدشده در ذوبآهن، مطالعه ویژه روی بازارهای سوریه و عراق از برنامههای شرکت برای سال جاری است.
وی درباره توسعه روشهای فروش گفت: اخذ مجوز فروش محصول به پروژههای عمرانی بهصورت مستقیم و خارج از فرآیند بورس کالا، فروش بیش از ۳۰ هزار تن محصول به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمک به بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه به ارزش مابهالتفاوت ۴۲ میلیارد تومان و برنامهریزی برای تهیه مواد اولیه شرکت از طریق تهاتر محصولهای با تامینکنندگان نیز در دستور کار قرار دارد.
یزدیزاده درباره مشکلات و تنگناها گفت: دستورالعملهای متعدد به خصوص در ماههای مرداد و شهریور منجر به فروش حجم زیادی محصول به قیمتهایی بسیار پایینتر از قیمتها در بازار آزاد شد. ضمن اینکه ادامه محدودیتهای عرضه و قیمتگذاری در بورس کالا با توجه به فاصله زیاد قیمت فولاد عرضه شده در بورس کالا با بازار آزاد منجر به توزیع رانت خواهد شد.
وی اظهار کرد: صادرات به میزان یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن به ارزش ۲۷۰۰ میلیارد تومان بوده و فروش داخلی به میزان یک میلیون و ۱۵۰هزارتن به ارزش ۴۱۰۰میلیارد تومان بوده که در مجموع با ارزش ۶۸۰۰ میلیارد تومان پیشبینی فروش داخلی و صادرات را تا پایان سال خواهیم داشت.