معدن 24: ناصر تقی زاده؛ مدیر عامل گلگهر تاکید دارند: روزانه ۱۳هزار تن آهن اسفنجی در گلکهر تولید می شود و به دلیل تقاضای اندک در داخل با دپوی ۱۰۰هزار تنی از این محصول روبرو هستیم و بزودی مجوز صادرات را خواهیم کرد.
در ۶ماه اول سال جاری بالغ بر ۱۴میلیون تن محصول در گلگهر تولید شد و پیشبینی میشود در صورت عدم قطع برق مجموع تولیدات امسال به ۲۸میلیون تن برسد. کارخانه جدید آهن اسفنجی گلگهر به ظرفیت ۱.۸میلیون تن به بهره برداری رسید و پیشبینی میشود واحد ذوب یک میلیون تنی این شرکت در سال جاری به بهره برداری برسد.
مدیرعامل همچنین عنوان میکند: مذاکرات با اوبر اتریش برای ساخت ورق ۳میلیون تنی ادامه دارد، در صورت عدم نتیجه زانو نخواهیم زد و این طرح را تحت هر شرایطی اجرا خواهیم کرد. از دید تقیزاده طرح انتقال آب خلیج فارس به طور قطع در ۶ماه ۹۸راه اندازی خواهد شد.
وی درمورد انتقاد اخیر فولاد هرمزگان مبنی بر کمبود گندله در داخل نیز عنوان میکند: هم اکنون ۶۰هزار دپوی گندله در مجتمع گلگهر وجود دارد و فولاد سازان نباید کم کاریهای خود را در حمل مواد با مقصر قرار دادن دیگران توجیه کنند.
به دلیل اعتصاب کامیون داران انتقال گندله به فولاد هرمزگان با مشکل روبرو شده است و اینکه این فولادساز نمیتواند گندله را حمل کند مشکل گلکهر نیست. ناوگان حمل گلگهر کاملا اختصاصی است اما مدیرعامل مدعی است آن را در اختیار فولاد سازان قرار داده است.
گلگهر به روایت مدیران شرکت توانسته است ۱۲۱درصد تعهدات خود به فولاد هرمزگان را از ابتدای سال جاری عملیاتی کند. طلب گلگهر از فولاد هرمزگان به ۴۰۰میلیارد تومان رسید، تقیزاده تاکید دارد: با این شرایط تحت هیچ شرایطی عرضه گندله را به این شرکت کاهش نداده ایم. حتی پیشنهاد شده فولاد هرمزگان بجای جو سازی توان حمل ونقل خود را افزایش دهد و این در حالی است که گلکهر گفته آمادگی روزانه ۲۰هزار تن محصول را دارد.