ادعای توقف خرید نفت ایران توسط ژاپنی‌ها

در حالی که خبرگزاری رویترز مدعی توقف خرید نفت ایران توسط پالایشگاه‌های ژاپنی هستند که برخی از تحلیلگران معتقدند به صفر رسیدن صادرات نفت ایران آنچنان که آمریکا می‌خواهد غیرممکن است. ایران از زبان وزیر نفت نیز تاکید کرده قطع صادرات نفت ایران در میان مدت و بلمندمدت غیرممکن است و البته این کشور راهکارهای گریز برا تحریم‌های آمریکا را به اجرا می‌گذارد.

دنیای بورس: رویترز در گزارشی مدعی شده پالایشگاه‌های ژاپنی خرید نفت خام از ایران را در آستانه ضرب الاجل چهارم نوامبر متوقف کرده‌اند. واشنگتن به تمام کشورهایی که با ایران تجارت انجام می‌دهند اعلام کرده که تا چهارم نوامبر قبل از بازگشتن تحریم‌ها به ایران تجارت خود با این کشور را پایان دهند.

انجمن نفت ژاپن همچنین اعلام کرده که به نظر این انجمن هر شرکتی همین موضع را در پیش می‌گیرد و اکنون به طور موقت بارگیری نفت از ایران را به حالت تعلیق درآورده و با دقت وضعیت را رصد می‌کند. ژاپن یکی از بزرگترین وارد کننده‌های نفت خام ایران است؛ اما از طرفی هم یکی از مهم‌ترین همپیمانان آمریکا در آسیا به حساب می‌آید.

در همین حال شرکت چند ملیتی ترافیگورا تاکید دارد صادرات نفت ایران به صفر نخواهد رسید. بن لوکاک، از مدیران ارشد شرکت بازرگانی نفت ترافیگورا* معتقد است صادرات نفت ایران به صفر نخواهد رسید، اما به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت و ممکن است بسیار کمتر از میزانی شود که در زمان اعلام تحریم‌ها برآورد شده بود و بنابراین قیمت‌های نفت بالاتر خواهد رفت.

پیش‌تر هم وزیر نفت ایران نیز تاکید کرده بود صادرات نفت ایران در بلندمدت یا میان مدت غیرقابل امکان خواهد بود. ایران برای بی‌اثرکردن تحریم‌های نفتی آمریکا از راهکارهای گریزپذیر برای صادرات نفت خود خبر داده است.

نفت عراق و مکزیک گزینه مورد علاقه خریداران برای جایگزینی نفت ایران هستند. انتظار می‌رود قیمت نفت برنت از حدود ۸۰ دلار در حال حاضر تا کریسمس به ۹۰ دلار و تا سال نو به ۱۰۰ دلار در هر بشکه افزایش پیدا کند.

* Trafigura شرکت چندملیتی بازرگانی کالا است، که در سال ۱۹۹۳ در کشور هلند تاسیس شد. فعالیت‌های اقتصادی این کمپانی در زمینه بازرگانی فلزات و انرژی، از جمله نفت خام است.

پیش‌تر در «دنیای بورس» خوانده بودید: نفت برنت در یک قدمی 80 دلار

 

در حال حاضر شرکت ترافیگورا پس از ویتول و گلنکور، بعنوان سومین معامله‌کننده کالا در جهان، شناخته می‌شود.

 

Submitted by admin on