دنیای بورس: بازیگران حقیقی در جریان معاملات روز دوشنبه با خریدهای پرحجم خود توانستند برای یازدهمین روز متوالی بازی را به نفع خود ادامه دهند؛ بهطوریکه خالص خرید حقیقیها در این روز به بیش از 209میلیارد تومان رسید.
در حالی حقیقیها خریدهای قابلتوجهی در نمادهای بانک ملت و سایپا داشتند که خالص خرید ثبت شده در هر کدام از این دو نماد به بیش از 20میلیارد تومان رسید. در سوی دیگر اما حقوقیهای بازار بیشترین خرید را در نمادهای پتروشیمی پردیس و پتروشیمی پارس داشتند که با جابهجایی بیش از 2میلیارد تومانی نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی همراه شدند.
الف) سهام بانکها و موسسههای اعتباری: بیشترین میزان تغییر مالکیت صورت گرفته در این بازار در گروه بانکی بود؛ بهطوریکه خالص خرید حقیقیهای بازار در این صنعت به 46میلیارد تومان رسید. در این میان بخش عمدهای از خریدها به جابهجایی سهام بانک ملت تعلق داشت. بر این اساس حدود 30میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی «وبملت» جابجا شد.
در این میان سه سهامدار عمده بانک ملت اقدام به عرضه هم کردند؛ عرضه 100میلیون سهم توسط گروه مالی ملت ، 33میلیون سهم توسط سرمايهگذاری صباتامين و 22میلیون سهم توسط صندوق سرمايهگذاری بازارگردانی ملت از جمله این عرضهها بود.
این در حالی است که بانک صادرات با تداوم حمایت از سوی سهامدار عمده همراه شد؛ بهطوریکه گروه مالی سپهرصادرات و صندوق سرمايهگذاری بازارگردانی سپهرصادرات جمعآوری سهام «وبصادر» را با حجم بیش از 2میلیون سهمی ادامه دادند.
ب) شرکتهای خودرویی: گروه خودرویی نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقیقیها در این بازار بود که خالص خرید 28میلیارد تومانی را از سوی حقیقیها تجربه کرد. در این میان بخش عمدهای به تغییر مالکیت ثبت شده در سایپا تعلق داشت که جابهجایی بیش از 21میلیارد تومانی به سمت پرتفوی سهامداران خرد را تجربه کرد. در این راستا سرمايهگذاری و توسعه صنعتی نيوان ابتكار به عنوان سهامدار عمده «خساپا»، اقدام به عرضه حدود 20میلیون سهم کرد.
در دیگر لیدر گروه یعنی ایرانخودرو نیز شاهد تداوم عرضه از سوی سرمايهگذاری سمند بودیم؛ بهطوریکه این حقوقی در معاملات روز دوشنبه نیز فروش 4میلیون سهم را رقم زد. البته سرمايهگذاری سمند به عنوان سهامدار عمده در قطعات اتومبيل ايران نیز اقدام به واگذاری بیش از 7میلیون سهم کرد.
پ) شرکتهای شیمیایی: گروه شیمیایی نیز با خالص خرید 33میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد در این بازار بود. در این گروه «تاپیکو» با تغییر مالکیت تقریبی 13میلیارد تومان، بیشترین میزان جابهجایی را در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی تجربه کرد. در این راستا واگذاری بلوکی 810میلیون سهمی معادل یک درصد میان سهامداران عمده شکل گرفت. در حالی سرمايهگذاری تامين اجتماعی به عنوان فروشنده اقدام به واگذاری سهام مزبور کرد که با این واگذاری درصد مالکیت خود در نماد مزبور را به 39.89درصد رساند. در مقابل این سهام توسط موسسه صندوق بيمه اجتماعي روستائيان وعشاير خریداری شد.
سرمايهگذاری صباتامين نیز دیگر سهامدار عمده «تاپیکو» بود که فروش 25میلیون سهم را انجام داد، در این گروه «پترول» نیز شاهد واگذاری 5میلیون سهم از سوی شركت مديريت توسعه سرمايه گروه پتروشيمی ايرانی بود. پتروشیمی شازند نیز دیگر نماد این گروه بود که با واگذاری حدود 700هزار سهم از سوی گروه مالی سپهرصادرات مواجه شد.
این در حالی است که پتروشیمی فناوران شاهد خرید 400هزار سهم از سوی سرمايه گذاری نفت وگاز و پتروشيمی تامين بود. صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز دیگر نماد این گروه بود که خرید 10میلیون سهمی از سوی سهامدار عمده یعنی موسسه صندوق بيمه اجتماعی روستائيان وعشاير را تجربه کرد.
ت) شرکتهای دارویی: در میان نمادهای دارویی نیز جابهجاییهای سنگینی رخ داد؛ بهطوریکه در نماد سبحان دارو در حالی سرمايهگذاری بوعلی و گروه دارویی سبحان عرضه بیش از 10میلیون سهم را ثبت کردند که در مقابل سرمايهگذاری اعتلای البرز و سرمايهگذاری البرز در نقش خریدار ظاهر شد و هر کدام خریدهایی با حجم 5میلیون سهم را رقم زدند.
گروه دارويی سبحان نیز دیگر نماد این گروه بود که شاهد عرضه سهم از سوی سهامدار عمده بود. بهطوریکه 8میلیون سهم مزبور توسط سرمايهگذاری اعتلای البرز و 15میلیون سهم دیگر نیز توسط سرمايهگذاری البرز فروخته شد.