تاریخ مجمع: یکشنبه 14 مردادماه امسال
اعضای هیات رئیسه: آقای تشکری (رئیس مجمع)
آقای بهنام نایبزاده (ناظرا ول)
آقای همدانی (ناظر دوم)
آقای اسفندمند (دبیر- مدیرعامل)
- تقسیم سود: یک ریال از 4 ریال سود سال 1396. با توجه به زیان انباشته تلفیقی، امکان تقسیم سود بیشتر از 10 درصد وجود نداشت.
شرکت اخیرا افزایش سرمایه از 25 میلیارد تومان به 35 میلیارد تومان را به ثبت رسانده و تقسیم سود براساس سرمایه جدید یعنی 350 میلیون سهم صورت گرفت.
شرکت لبنیات کالبر (غالبر) در سال 1373 با نام اولیه «سرمایهگذاری نصرگستر اراک» تاسیس و در سال 1379 به بهرهبرداری رسید. سهام کالبر از سال 1383 در بورس اوراق بهادار تهران مورد معامله قرار میگیرد.
گزارش هیات مدیره
1- مدیرعامل مهمترین موانع موجود در سال 1396 بر سر راه شرکت را به شرح زیر اعلام کرد:
- افزایش بیرویه قیمت شیرخام و شرایط پرداخت نقدی
- عدم صدور مجوز جهت افزایش قیمت به کارخانههای لبنیات
- افزایش هزینههای مواد اولیه و بستهبندی
- گرایش مردم به مصرف لنبیات سنتی
- عدم توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی 97-96 که یکی از مهمترین منابع درآمد کالبر بود.
2- اقدامات انجام شده در سال 1396 عبارت است از:
- خرید زمین 2 هزار متری مجاور شرکت به مبلغ 2.2 میلیارد تومان جهت توسعه فیزیکی کارخانه
- بهرهبرداری از خط تولید انواع پنیر 30 گرمی
- شروع ساخت سالن 3 طبقه بین سالنهای تولید شماره 3
- طرح تولید انواع پنیرهای لبنه، پروسس، پروبیوتیک و خامهای با توجه به سلایق مشتریان
- رسوخ بیشتر در بازارهای پرجمعیت تهران و البرز که پایینترین هزینههای توزیع و فروش را به همراه دارد.
3- مدیرعامل سپس برنامهها و استراتژی شرکت در سال مالی 1397 را برشمرد:
- نصب و راهاندازی خطوط استریل 200 سیسی جدید
- اجرای طرح تاسیسات سرمایشی و تکمیل تاسیسات گرمایشی
- انتقال و نصب دستگاه بستهبندی شیراستریل یک لیتری از ایلام به اراک (کارخانه ایلام پس از تکمیل به خاطر عدم وجود شیر صنعتی در استان ایلام بلااستفاده مانده است)
- راهاندازی و نصب کارخانه جدید شیرخشک کالبر در محل جدید
- گسترش فروش نمایندگی در استانهایی که فعالیت نداشته ایم
- توسعه صادرات در بازارهای منطقهای
- دریافت تسهیلات جهت راهاندازی کارخانه صنایع شیر ایلام
- توسعه صادرات در بازارهای منطقهای و کشورهای همجوار خصوصا عراق، افغانستان و قطر
- مطالعه طرح تولید کره گیاهی و مارگارین
- کاهش ضایعات و ارتقای سطح کیفی محصولات
- ایجاد تعامل مناسب با دامداران جهت دریافت شیر با کیفیت و بدون نوسان قیمت
- حضور در فروشگاههای زنجیرهای و بزرگ
4- فروش با افزایش 20 درصدی از 54.6 میلیارد تومان در سال 1395 به 65.7 میلیارد تومان در سال 1396 رسید.
میزان فروش صادراتی در سال 1396 به 5.1 میلیارد تومان رسید که سال قبل از آن صفر بود. مدیرعامل اشاره کرد که در سه ماهه سال 1397 صادرات یک میلیارد تومانی انجام شده است. وی همچنین هزینههای مربوط به حملونقل در صادرات را طی این 3 ماهه یک میلیارد تومان ذکر کرد.
5- سود قبل از مالیات کالبر در سال 1396 حدود 150 میلیون تومان شد که سال قبل 2.5 میلیارد تومان بود. دلیل کاهش سود ناخالص یکی افزایش هزینههای مالی حدود یک میلیارد تومان بیشتر از سال قبل و دیگری کاهش درآمد سرمایهگذاری زیرمجموعهها ذکر شد. البته در زمینه فروش هم عدم اجرای طرح شیر مدارس در روند سودآوری شرکت اثر قابل ملاحظهای داشت که تنها بخشی از آن با صادرات جبران شد.
6- مدیرعامل به شرکتهای زیرمجموعه «لبنیات کالبر» به شرح زیر اشاره کرد:
- «صنایع بستهبندی نصرگستر اراک» با سرمایه حدود 5 میلیارد تومانی که 54 درصد آن در مالکیت غالبر است. 10 میلیارد تومان در آن سرمایهگذاری شده و فروش شرکت در سال 1396 حدود 30 میلیارد تومان بود.
- صنایع شیر ایلام زاگرس با سرمایه 9 میلیارد تومانی که 90 درصد آن متعلق به غالبر است. امکان تولید شیراستریل یک لیتری و دوغ و ماست در این کارخانه وجود دارد اما به خاطر عدم وجود شیر صنعتی در منطقه و دور بودن از بازار مصرف، زیانده شده است. قرار است برخی از خطوط این کارخانه درصورت مساعدت مسوولان استان مرکزی، به اراک منتقل شده و با دریافت وام کمبهره روستایی بقیه کارخانه راهاندازی گردد.
- «پخش سراسری کالای کالبر» که با سرمایه 10 میلیارد تومانی 99 درصد آن متعلق به کالبر است. فروش مستقیم این شرکت در سال 1396 به 72 میلیارد تومان رسید و پخش مویرگی محصولات کالبر را به عهده دارد.
- «آرپی نصر خمین» به عنوان طرح توسعه شرکت صنایع بستهبندی نصرگستر اراک در شهرک صنعتی خمین با سرمایه 12.55 میلیارد تومانی راهاندازی شده و 54 درصد آن متعلق به کالبر است.
7- بدهیهای بلندمدت شرکت در سال 1396 به 5.8 میلیارد تومان رسید که سال قبل حدود 240 میلیون تومان بود که علت رشد آن دریافت تسهیلات برای خرید ماشینآلات استریل بود.
8- تعداد پرسنل شرکت در سال مورد گزارش 170 نفر بود که نسبت به سال قبل از آن یک نفر کاهش یافت.
گزارش حسابرس: مشروط (با 5 بند شرط)
بند 4 (بند شرط) استانداردهای حسابداری ناظر بر افشا، طبقهبندی و تهیه مناسب اقلام در صورتهای مالی به طور کامل رعایت نشده است.
در واقع به خاطر همین بند، مجمع شرکت در 31/4/1397 به تنفس خورد تا پس از اصلاح در صورتهای مالی حسابرسی نشده جلسه ادامه یابد. حسابرس گفت تغییرات لازم در صورتهای مالی به شرح زیر انجام شد:
- 9.3 میلیارد تومان مبادلات غیرنقدی در صورت جریان وجوه نقد افشا شد.
- صورت تطبیق عملیات ارائه شد
- اقلام ارزی موجود افشا نشده بود
- اشکالی در طبقهبندی داراییهای ثابت
- مالیات پرداختی در شرکت اصلی افشا نشده بود که اصلاح شد
- سرمایه در گردش افشا شده اشکال داشت که رفع گردید.
بند 5 (بند شرط) حدود 3 میلیارد تومان مالیات بیشتر از رقم اظهار شده شرکت مطالبه شده که اعتراض شرکت در جریان رسیدگی است. همچنین سازمان تامین اجتماعی یک میلیارد تومان برای بازرسی سالهای 1390 تا 1393 از شرکت مطالبه کرده است.
یکی از سهامداران پرسید چرا جریمه معاملات صوری با شرکت «ایده تجارت باربد» که وجود خارجی ندارد از جیب من سهامدار باید پرداخت شود و ادعا کرد شرکت مزبور (که در لیست سیاه وزارت دارایی قرار دارد) طرف حساب یکی از شرکتهای عرضه اولیه ناکام فرابورس هم بود و به همان خاطر عرضه اولیه انجام نشد.
مدیرعامل گفت اعتبار مالیاتی را برای تمام شرکتهایی که از آنها خرید انجام میدهیم قبلا دریافت میکنیم و چکها را به شماره حساب شرکت فروشنده میکشیم. به درخواست سهامدار معترض و موافقت رییس مجمع، قرار شد حسابرسی ویژه درباره بند 5 و معاملات احتمالی صوری صورت گیرد.
بند 6 (بند شرط) در انبارگردانی انجام شده در شرکت فرعی «پخش سراسری کالای کالبر» مغایرت نامساعد 2.3 میلیارد تومانی به وجود آمده است.
مدیرعامل گفت مدیر حسابداری این شرکت فرعی کار را رها کرده است و تاکنون 12 هزار نفرساعت صرف انبارگردانی و درآوردن حسابها شده است. تا سه ماه آینده این عملیات ادامه داشته و پس از آن موضوع کاملا مشخص خواهد شد. وی اضافه کرد از مدیر حسابداری و رئیس انبار آن شرکت شکایت حقوقی انجام شده است.
بند 7 (بند شرط) شرکت فرعی «صنایع شیر ایلام زاگرس» ذخیرهای از بابت اقلام راکد، ناباب و کممصرف در سرفصل موجودی مواد و کالا در نظر نگرفته است.
بند 8 (بند شرط) برخلاف رویه حسابداری داراییهای ثابت شرکت فرعی صنایع شیر ایلام زاگرس و داراییهای استهلاکپذیر پخش سراسری کالای کالبر تجدید ارزیابی نشده است.
رئیس جلسه گفت منتظر نظر اداره دارایی هستیم (تا درصورت وجود معافیت مالیاتی اقدام کنیم.)
رئیس جلسه خواست با توجه به طولانی شدن زمان مجمع بقیه بندهای گزارش حسابرس قرائت نشود که با اعتراض برخی سهامداران گرچه خوانده شد اما توضیحی در مورد آنها داده نشد.
پرسش و پاسخ
1- چرا شرکت «آرپی نصر خمین» به بهره برداری کامل و سوددهی نرسیده است؟
پاسخ: مدیرعامل این شرکت زیرمجموعه به درخواست رییس جلسه به پنل آمد و گفت «آرپی نصر خمین» یک پروژه بوده که در چند فاز انجام شد و مطابق پیشبینی و انتظار به سوددهی نرسید. علت هم به وضعیت اقتصادی کشور برمیگردد که قوام طرحهای جدید را مشکل میسازد. سهامدار پرسید چرا محصولات را با حاشیه زیان فروختید که رئیس جلسه گفت در مجمع «آرپی نصر خمین» به شرکت کالبر پاسخ داده شد و شما در آنجا حضور نداشتید(!)، که سهامداران دیگر به رییس جلسه معترض شدند که این افراد سهامدار آنجا نبودند که حضور داشته باشند و باید در اینجا گفته شود که البته نهایتا گفته نشد.
« غالبر » به روایت اعداد
سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 0.4 تومان
سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 0.1 تومان
هزینههای مالی به ازای هر سهم (12.8) تومان
سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم 37.8 تومان که 0.1 تومان از آن تقسیم شد.
حاشیههای مجمع
- مجمع کالبر به شدت پرحاشیه بود و اعتراضات زیادی از سوی 2 سهامدار حقیقی که تلویحا گفتند قصد به تنفس کشیدن این جلسه از مجمع را مثل جلسه قبل دارند، صورت گرفت. در نهایت هم بخاطر اینکه در سالن محل برگزاری مجمع، برای نمایش فیلم در سانس عصر بلیت فروخته شده بود مجمع به تنفس خورد! البته اعلام شد تنفس فقط مربوط به معاملات ماده 129 بوده و بقیه مصوبات انجام شده است. یکی از این 2 نفر هم در پایان جلسه و هنگام خروج از ساختمان با مدیرعامل کالبر درگیری فیزیکی پیدا کرد و پس از خروج سریع مدیرعامل، گفت به 110 زنگ می زنم تا شکایت کنم.
- یکی از سهامداران درباره یکی از اعضای هیئت مدیره گفت 24 تن پنیر تاریخ گذشته و کپک زده را میفروخته که حکم کیفری همراه با زندان هم داشته است.
- حسابرس با اعتراض برخی از سهامداران درباره عدم رعایت بیطرفی گفت ما حسابرسان قسم خورده هستیم و سال قبل هم سازمان بورس ما را خواست و توضیح دادیم و قانع شدند. بند 4 گزارش ما درباره تخلف نبوده بلکه مشکل در افشا بوده است. وی اضافه کرد پروندهای به قطر 2 بند انگشت در دفتر من درباره کالبر وجود دارد.
- فیلمی درباره روند عملیات عمرانی در کارخانه به نمایش درآمد که با اعتراض برخی سهامداران قطع شد.
- سوالاتی درباره ارز حاصل از صادرات پرسیده شد که در هیاهوی مجمع بیپاسخ ماند.
- یکی از سهامداران نسبت به اینکه یکی از نظار در جریان برگزاری مجمع خوابش برده، اعتراض کرد.
- حسابرس میخواست 3 بند (استاندارد) اول گزارش را نخواند که رئیس جلسه گفت خوانده شود که اعتراضات سهامداران را در پی داشت.
- یکی از سهامداران از حسابرس پرسید آیا اشکالات صورتهای مالی تعمدی بوده است و آیا شرکتی که ظن اعمال متقلبانه در آن میرود چرا حسابرسی ویژه در آن صورت نگرفته است؟ همچنین چرا مدیر حسابرسی داخلی شرکت، مدیرعامل دو شرکت زیرمجموعه است که خلاف قانون است. پاسخ صریح به این پرسشها در هیاهوی موجود در جلسه امکان پذیر نشد.
- نماینده بورس چند بار از دو سهامدار معترض خواست اجازه دهید بندها خوانده شود و تکلیف هر کدام مشخص شود و اضافه کرد: «خوشبختانه رئیس مجمع دست به تکلیفش خوب است.»
- رئیس مجمع از رییس هیئت مدیره (آقای لطف اله نایبزاده) خواست از سهامداران معترض در هیات مدیره استفاده کنید شاید سود بیشتری بسازید. (احتمالا به شوخی)
- رییس هیئت مدیره در اواسط مجمع از جای خود بلند شد و دقایقی در جلوی سالن پیادهروی کرد.
- یکی از سهامداران خطاب به نماینده بورس گفت: «شما در سازمان بورس برای هیچ و پوچ آقای میری (سهامدار عمده هایوب) را دار میزنید، اما چرا با ایشان (رییس هیئت مدیره کالبر) برخورد نمیکنید؟» نماینده بورس در جای دیگری از مجمع گفت نمیخواستم اما مجبور شدم بگویم که فردا صبح ساعت 9 صبح جلسهای در سازمان بورس جهت بررسی تخلفات احتمالی هیئت مدیره کالبر تشکیل خواهد شد.
- رئیس مجمع در حالی که میگفت 30 سال است مجامع (احتمالا شرکتهای دولتی) را اداره میکند، اما عدم اجازه رایدادن اعضای هیات مدیره ذینفع را در معاملات ماده 129، باوجود تصریح نماینده بورس نمیدانست. نهایتا سهامدار عمده دلیل عدم رعایت مقررات معاملات 129 در هیات مدیره را مشترک بودن چند نفر در اعضای هیات مدیره دانست و آن را غیرقابل اجتناب دانست.
- یکی از سهامداران خطاب به سهامداران معترض گفت من از همه بیشتر سهام دارم و سالهای قبل بیشتر از شما اعتراض داشتم اما چه نتیجهای گرفتم؟ و آنها را دعوت به آرامش کرد. یکی از مدیران شرکت هم با اشاره به 2 سهامدار معترض گفت اینها سهامشان را فروختهاند و با تعداد کمی سهام به مجمع آمدهاند.