گزارش اختصاصی «دنیای بورس» از صنعتی و شیمیایی رنگین

برنامه 7 ضلعی « شرنگی »

مجمع سالانه صنعتی و شیمیایی رنگین از 7 برنامه آتی در مجمع سالانه رونمایی کرد. سهامدار عمده «شرنگی» در خصوص افزایش سرمایه می‌گوید: فعلا قصد افزایش سرمایه ندارد.

تاریخ مجمع: یکشنبه 24 تیرماه سال 97

درصد حضار: 62 درصد

اعضای هیات رئیسه:

خانم هارتونیان (رئیس مجمع- نایب رئیس هیات مدیره)

آقای خورسندی (ناظر اول - عضو هیات مدیره)

آقای چلبی (ناظر دوم- عضو هیات مدیره)

آقای رضوی (دبیر)

- تقسیم سود: 4.1 تومان از سود 40.4 تومان سود سال

- در مجمع فوق‌العاده «انجام فعالیت‌های آزمایشگاهی» به موضوع فعالیت شرکت اضافه شد تا راه برای دریافت گواهینامه 17025 برای محصولات فراهم گردد.

شرکت «صنعتی و شیمیایی رنگین» (شرنگی) برای تولید رنگ‌های پودری، تزئینی و صنعتی در سال 1344 تاسیس و در سال 1356 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. شرنگی از سال 1393 در بازار پایه ب (توافقی) مورد معامله قرار می‌گیرد.

گزارش هیات مدیره

1- درآمد فروش شرکت در سال 1396 به 17.2 میلیارد تومان رسید که سال قبل از آن 14میلیارد تومان بود و رشد 23 درصدی را نشان می‌دهد، باوجود افزایش درآمد، سود عملیاتی شرکت 90 درصد کاهش داشت که به خاطر رشد 41 درصدی بهای تمام شده فروش بود. از سوی دیگر گرچه هزینه‌های فروش، اداری و عمومی رشدی نداشت به خاطر رشد هزینه‌های مالی از 10 میلیون تومان به 100 میلیون تومان سبب شد سود خالص شرکت با (17) درصد کاهش نسبت به سال قبل به 1.8 میلیارد تومان برسد. در نهایت سود هر سهم برای سال مالی 1396 به 40.4 تومان رسید که نسبت به سال قبل (17) درصد کاهش نشان می‌دهد.

2- در سال مورد گزارش حدود 2 هزار تن رنگ مایع تولید و فروخته شد که نسبت به سال قبل از آن تفاوت قابل ملاحظه‌ای نداشت. در تولید رنگ پودری افزایش حدود 24 درصدی ایجاد شد که تولید را از 133 تن در سال 1395 به 166 تن در سال 1396 رساند. گفته شد که در سال‌های پیش از سال 1394 تولید رنگ پودری صفر شده بود که با تلاش مجدد کارکنان و یافتن مشتری، تولید این نوع محصولات رو به فزونی گذاشت و برای سال‌های آینده پیش‌بینی رشد بیشتری وجود دارد.

3- در پایان سال 1396 واحد رزین‌سازی شرکت افتتاح شد که می‌تواند با کاهش بهای تمام شده و رقابت با سایر تولیدکنندگان روند سودآوری شرکت را بهبود بخشد.

4- شرکت در سال 1396 با اصلاح ساختار فروش و نیز تنظیم نرخ‌های فروش توسط سندیکای رنگ و رزین در اواخر سال، توانست تخفیفات فروش را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

5- برآورد تولید رنگ در ایران 900 هزار تن است که توسط بیش از 465 کارخانه یا کارگاه صورت می‌گیرد. البته به خاطر وضعیت بازار، تقاضای این محصول کمتر از تولید بوده و اکثر این تولیدکننده‌ها در ظرفیتی پایین‌تر از ظرفیت اسمی خود تولید می‌کنند.

6- از اقدامات انجام شده در سال 1396 به موارد زیر در گزارش هیات مدیره اشاره شد:

- پیگیری تسویه وام شرکت ایران برک در راستای آزادسازی وسایل نقلیه توقیف شده

- تعمیر و بازسازی ماشین‌آلات خطوط تولیدی

- استفاده از ارز مبادله‌ای برای خرید مواد اولیه و دپوی مناسب آن

- تولید رنگ نیم براق آلکیدی به سبد کالای شرکت

- استفاده از مواد اولیه‌ای که در سنوات گذشته بدون مصرف باقی مانده بود

7- برنامه‌های آتی هیات مدیره در سال 1397 به شرح زیر می‌باشد:

- اضافه نمودن محصولات جدید به سبد کالای شرکت

- تنظیم بازار فروش محصولات شرکت و جلوگیری از پرداخت تخفیف به بنکداران

- فروش رزین مازاد بر نیاز شرکت

- اصلاح ساختار آزمایشگاه شرکت جهت اخذ گواهینامه 17025 برای محصولات شرکت

- جذب نماینده فعال در سطح کشور و انجام اقدامات جهت بازاریابی محصولات صنعتی

- دپوی مواد اولیه تا پایان سال برای جلوگیری از تبعات تحریم‌های آتی

- صادرات محصولات شرکت به کشورهای خاورمیانه و شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی

گزارش حسابرس: مشروط (با 2 بند شرط)

بند 4 (بند شرط) 3 میلیارد تومان مطالبات راکد و سنواتی شرکت در حساب‌ها موجود است که برای حدود نیمی از آن ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول گرفته شده است.

گفته شد مربوط به دهه 1370 است و پیگیری آن به راحتی قابل انجام نیست. یکی از مدیران شرکت هم عدم اخذ ذخیره را به خاطر آن دانست که هزینه‌های مشکوک‌الوصول جز هزینه‌های غیرقابل قبول از نظر مالیاتی است و مذاکراتی برای رفع این موضوع با سازمان امور مالیاتی از سوی شرکت‌ها در جریان است.

بند 5 (بند شرط) هزینه‌های جذب نشده تولید شناسایی و تفکیک نگردیده است.

رئیس جلسه وجود هزینه‌های جذب نشده را در همه صنایع طبیعی دانست و این بندر را بند استاندارد گزارش حسابرسی دانست.

بند 7 (تاکید بر مطلب خاص) 16 دستگاه از وسایل نقلیه شرکت در رهن بانک ملت بوده و استفاده‌ای از آن صورت نمی‌گیرد.

گفته شد در دهه 1370 وام «ایران برک» از سهامداران گروه در آن زمان تضمین شده بود که به خاطر عدم پرداخت اقساط وسایل نقلیه شرکت توسط بانک توقیف شده است. بخشی از این وسایل نقلیه در سال مورد گزارش رفع توقیف شده است.

پرسش و پاسخ

1- چرا برنامه‌ای برای برون‌رفت شرکت از وضعیت موجود و بالا بردن میزان فروش و بازدهی مناسب صورت نمی‌گیرد؟

پاسخ: قیمت محصولات در صنعت رنگ کاملا کنترل شده است و در عین حال کارگاه‌های زیرپله‌ای هم رقابت را سخت و حاشیه سود را پایین آورده‌اند. از سوی دیگر در سالیان گذشته در حالی شرکت‌های دیگر مانند شرکت «رنگ الوان» رشد می‌کردند این شرکت روبه افول بود. راه‌اندازی واحد رزین‌سازی پس از 9 سال نشان می‌دهد که شرکت در حال پیشرفت مجدد است. وی به پرداخت قرض‌الحسنه توسط سهامدار عمده به شرکت جهت تامین سرمایه در گردش هم اشاره کرد.

2- سال 1396 فروش دارایی داشته‌اید؟

پاسخ: در سال 1395 برای خرید مواد اولیه دارایی فروختیم تا شرکت را سرپا نگهداریم. در سال 1396 هم مقدار کمی فروش دارایی داشتیم.

3- امکان افزایش تولید دارید؟ آیا بازار کشش دارد؟

پاسخ: قراردادی با تراکتورسازی برای فروش رنگ صنعتی بستیم که ما را نجات داد. در زمینه رنگ‌های پودری هم ماشین‌آلات خوبی داریم که با تولید مجدد قصد مطرح شدن دوباره در بازار را داریم. ارزش افزوده در حال حاضر در رنگ‌های ساختمانی نیست و در رنگ‌های پودر صنعتی است که در رنگ پودری هم قراردادهای خوبی در حال انعقاد است. در سال جاری توان تولید بیشتر از سال 1396 را داریم.

4- آیا قصد افزایش سرمایه ندارید؟

پاسخ: سهامدار عمده فعلا قصد افزایش سرمایه ندارد و در صورت وجود شرایط مناسب اقدام به این کار خواهد شد.

« شرنگی » به روایت اعداد

سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 40.4 تومان

سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 4.1 تومان

سود انباشته در پایان سال مالی 1396 به ازای هر سهم  186 تومان که 4.1 تومان از آن تقسیم شد.

حاشیه‌های مجمع

- حسابرس شرکت ضمن تشکر از سهامداران برای اعتمادشان در چند سال گذشته، یاد مرحوم ثقفی (پدر مدیرعامل) را گرامی داشت و برای دختر ایشان در پیمودن راهی که شروع کرده‌اند آرزوی موفقیت کرد.

- یکی از سهامداران از کیفیت پایین گزارش هیئت مدیره گله کرد و گفت ظاهرا هرسال این گزارش از روی گزارش سال قبل کپی می‌شود.

 

Submitted by admin on