ایسنا: علی محقر با اشاره به اینکه قیمت خوراک تعیین کننده توجیه طرحهای مجتمع پتروشیمی در آینده است، گفت: سود و زیانده شدن مجتمعهای پتروشیمی به خوراکهای مصرفی در این مجتمع ها باز میگردد. اگر قیمت هر مترمکعب خوراک از هشت سنت بالاتر رود، مجتمعهای پتروشیمی زیانده میشود و انجام کار در این مکانها دیگر توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
به گفته وی طرح های پتروشیمی تنها طرحهایی در کشور هستند که 80 درصد صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص میدهند، بنابراین با بالا رفتن قیمت خوراک شاهد تعطیلی صادرات غیرنفتی در کشور خواهیم بود.
محقر تصریح کرد: بر اساس ماده 53 در کمیسیون تلفیق مصوب شد که قیمت هر متر مکعب خوراک پتروشیمی به هفت تا 7.5 سنت برسد که رقم منطقی است و البته قیمت پنج سنت منطقی است. در حال حاضر در کشورهایی همچون قطر، خوراک پتروشیمی با قیمت هر متر مکعب 4.5 سنت به دست سرمایه گذار میرسد.
وی تاکید کرد: هم اکنون قیمت هر متر مکعب خوراک پتروشیمی حدود 8.5 تا 9 سنت است که این نرخ در سال گذشته حدود 13 تا 14 سنت بوده است. با توجه نکردن به این مصوبه دوباره قیمت به حدود 13 سنت می رسد که برای مجتمع های پتروشیمی زیان ده است.