جزییات واگذاری‌ها اعلام شد

زمان اجرای ادغام بزرگ‌ترین پتروشیمی‌های ایران

براساس زمانبندی صورت گرفته با واگذاری ۱۶ درصد از سهام تاپیکو در بورس در ۲۴ مرداد این رویداد مهم صنعت پتروشیمی اتفاق خواهد افتاد. خبر مزبور را مدیرعامل شستا مورد تایید قرار داده است.

خبرگزاری صداوسیما: مرتضی لطفی؛ مدیرعامل شستا با اشاره به مذاکرات دو ماه پیش وزیر نفت با دولت برای ادغام 2 شرکت هلدینگ خلیج‌فارس و شرکت سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین(تاپیکو) گفت: فرآیند اجرای این ادغام از هفته آینده آغاز می‌شود و قیمت هر سهم در این واگذاری ۲۶۰ تومان خواهد بود.

به گفته لطفی با تایید هیات دولت قرار است دو شرکت بزرگ هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و تاپیکو در یکدیگر ادغام شوند با این ادغام بزرگ ترین شرکت ایرانی به ارزش ۳۶ هزار میلیارد تومان متولد و بزرگ ترین ادغام تاریخ اقتصاد ایران انجام می‌شود.

با فروش 16 درصد از سهام تامین اجتماعی به هلدینگ خلیج‌ فارس سهم تامین اجتماعی در این شرکت به 50 درصد کاهش می‌یابد، تاپیکو هم8.5 درصد از سهام هلدینگ خلیج‌ فارس را در اختیار دارد. قرار است هلدینگ خلیج‌فارس با انجام یک افزایش سرمایه منابع مالی لازم را برای خرید سهام تاپیکو تامین کند.

هم‌اکنون ارزش سهام هلدینگ خلیج‌فارس در بورس 36هزار و 200 میلیارد تومان و تاپیکو 14هزار و 500میلیارد تومان است. مجموعه حاصل از این ادغام در مجموع 60 هزار میلیارد تومان معادل 6 میلیارد دلار ارزش خواهد داشت که دست‌کم معادل 12 درصد از کل ارزش بورس را در اختیار خواهد گرفت و به بزرگ‌ترین مجموعه سهامی در ایران تبدیل خواهد شد.

ترکیب سهامداری هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس نشان می دهد بعد از خصوصی سازی و اجرای سیاست های اصل ۴۴ معادل ۳۰ درصد از سهام این شرکت به سهامداران سهام عدالت اختصاص یافت؛ به این ترتیب در صورت ادغام تاپیکو در هلدینگ خلیج فارس این کار به تقویت ارزش سبد سهام عدالت و همین طور افزایش دارایی مشمولان سهام عدالت منجر خواهد شد.

همچنین با این ادغام جایگاه پتروشیمی ایران در منطقه ارتقا خواهد یافت و ایران به اصلی‌ترین رقیب سابیک عربستان در منطقه تبدیل می‌شود. در عین حال بعد از این ادغام جمع کل فروش این دو شرکت به محدوده 15میلیارد دلار خواهد رسید که بعد از سابیک عربستان دومین رتبه در منطقه خاور میانه محسوب می‌شود. مقدار فروش شرکت سابیک عربستان هم‌ اکنون نزدیک به 60 میلیارد دلار است.

گفته می‌شود بخشی از دلایل این ادغام ناشی از ناهماهنگی در عرصه تصمیم‌گیری در این دو شرکت پتروشیمی بود که وزیر نفت را وادار کرد از دولت بخواهد زمینه این ادغام را فراهم کند زیرا وابستگی این دو شرکت بزرگ به 2 وزارتخانه متفاوت، تمرکز مدیریت را در حوزه پتروشیمی در مقابل شرکت‌های خارجی به‌ ویژه رقبای منطقه‌ای از بین برده است.

هم‌ اکنون هلدینگ خلیج‌ فارس تحت نظارت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت نفت و تاپیکو تحت نظر تأمین اجتماعی و وزارت رفاه اداره می‌شود. این متمرکز نبودن عرصه مدیریت در این صنعت منجر به کاهش مزیت رقابتی این صنعت در مقابل شرکت‌های خارجی و همینطور ابراز گلایه بیژن زنگنه، وزیر نفت شده بود.گویا براساس درخواست وزیر نفت قرار است دو هلدینگ غدیر و صندوق نفت هم در یکدیگر ادغام شوند که درباره اجرای این تصمیم و موافقت دولت هنوز اطلاعاتی در دست نیست.

 

Submitted by admin on