گزارش اختصاصی «دنیای بورس» از گروه اقتصادی کرمان خودرو

نحوه مشارکت « خکرمان » با جک و لیفان

سهامداران گروه اقتصادی کرمان خودرو در حالی تقسیم سود 10 تومانی را به تصویب رساندند که مدیرعامل نحوه مشارکت «خکرمان» را با شرکای خارجی تشریح کرد.

تاریخ مجمع: یکشنبه 31 تیرماه سال 97

درصد حضار: 97 درصد

اعضای هیات رئیسه: آقای شه‌بخش (رئیس مجمع - رئیس هیات مدیره)

آقای فیروزی (ناظر اول- نماینده کرمان موتور)

آقای معتمدنیا (ناظر دوم- نماینده خدمات و تجارت بم خودرو)

آقای پازش (دبیر- مدیر مالی)

آقای میری (مدیرعامل موقت)

- تقسیم سود: 10 تومان از سود 11.1 تومان سال 1396

سود سهام سهامداران حقیقی پس از مجمع بلادرنگ به حساب آنها واریز خواهد شد.

- اعضای هیات مدیره به مدت 2 سال به شرح زیر ابقا شدند:

صنايع خودروسازي کرمان

کرمان موتور

عمران ارگ

خدمات و تجارت بم خودرو

خودروسازان بم

«گروه اقتصادی کرمان خودرو» در سال 1394 تاسیس و در سال 1396 افزایش سرمایه خود از حدود 400 میلیارد تومان به 500 میلیارد تومان را در فرابورس پذیره‌نویسی کرد. «صنایع خودروسازی کرمان» و «خودروسازان بم» سهامداران عمده خکرمان هستند.

گزارش هیات مدیره

1- وقتی شرکتی خودرو می‌سازد به دلیل تغییرات پی درپی خودروهای تولیدی و نیز سرمایه‌گذاری‌های لازم نیاز به منابع مالی و پشتیبانی دارد. تاسیس گروه اقتصادی کرمان خودرو برای سرمایه‌گذاری در زنجیره تولید خودرو صورت گرفته است.

2- تولید خودرو سواری در کشور در سال 1396 با رشد 15 درصدی به 1.43 میلیون دستگاه رسید. در گروه کرمان خودرو هم رشد 32 درصدی تولید خودروی سواری در سال 1396 را شاهد بودیم. برای تبدیل گروه کرمان خودرو به نقش‌آفرین عمده در صنعت خودروی سواری احداث خط رنگ 2 کرمان خودرو در دستور کار قرار گرفت.

3- شرکت‌های گروه عبارتند از:

- «آرمان موتور ارگ» که مالکیت 95 درصد آن در اختیار خکرمان است، ضمن تامین قطعات مورد نیاز، کمک فراوانی به افزایش سهم تولید داخل در خودروهای تولیدی گروه کرده است. این شرکت همان نقشی را در گروه کرمان خودرو دارد که شرکت ساپکو در «ایران خودرو» ایفا می‌کند. سود خالص آرمان موتور ارگ در سال 1396 به خاطر مسائل ارزی کاهش یافت.

- «خدمات و تجارت بم خودرو» که مالکیت حدود 50 درصد آن در اختیار خکرمان است و آنرا مشابه نقش ایساکو در گروه ایران خودرو می‌دانیم. بخشی از سهام خود در بم خودرو را به کرمان خودرو منتقل کردیم که سبب افزایش کارآیی در خدمت‌رسانی این شرکت به دارندگان محصولات کرمان خودرو شود.

- «رینگ مارال ارگ» برای تولید رینگ آلومینیومی در گروه تاسیس شد که 25 درصد آن در مالکیت خکرمان است. رینگ مارال در 18 ماه تا 2 سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

- «کارگزاری کارآمد» که 10 درصد سهام آن در راستای تکمیل زنجیره خدمات شرکت خریداری شد. تاسیس شرکت سبدگردانی با مشارکت و مدیریت کارگزاری کارآمد از اقدامات انجام شده بوده است. همچنین با سرمایه‌گذاری منابع وجه نقد آزاد شرکت در سهام شرکت‌های بورسی اقدام به ایجاد سود کردیم. البته بقیه سهام کارگزاری کارآمد در اختیار شرکت‌های گروه است و بنابراین 100 درصد آن متعلق به گروه است.

- شش دانگ مجموعه اداری کارگاهی صدف هم متعلق به خکرمان است که علاوه بر استفاده به عنوان دفتر مرکزی، فضای تعمیرگاهی و نمایشگاهی برای شرکتهای گروه است. گاهی پرسیده می‌شود بازدهی دارایی ثابت مجموعه تعمیرگاهی صدف برای سهامداران خرد چیست؟ در پاسخ باید بگوییم استراتژی ما قرار دادن این دارایی مناسب به عنوان وثیقه برای تامین مالی است. از سوی دیگر به شکل تاریخی ملک در طول زمان ارزش افزوده ایجاد می‌شود. علاوه بر این اجاره فضاهای این ملک درآمد برای شرکت ایجاد می کند.

- در سال مورد گزارش 10 درصد از سهام «مدیران خودرو» (تولید کننده خودروهای چینی MVM و چری) توسط «خکرمان» خریداری شد.

4- درآمدهای عملیاتی از حدود 5.9 میلیارد تومان در سال 1395 به 41.4 میلیارد تومان در سال 1396 رسید و سود خالص از 6.7 میلیارد تومان در سال 1395 به 52.4 میلیارد تومان در سال 1396 بالغ شد. حدود 6 میلیارد تومان درآمد حاصل از اجاره ساختمان صدف و 9.6 میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش سرمایه‌گذاری‌هاست.

پیش‌بینی درآمد هر سهم در سال 96 مبلغ 9 تومان بود که 11.1 تومان تحقق یافت. تعداد پرسنل شرکت اصلی 10 نفر و کل گروه 1017 نفر است.

5- براساس تکلیف مجمع سال گذشته برای ورود به بورس اقدام کردیم و قرار بود در پایان سال گذشته عرضه اولیه انجام شود که در کمیته پذیرش فرابورس دو نکته را گوشزد کردند، یکی شفاف کردن روابط در پروژه اجرای خط رنگ و اصلاح ساختار آن درصورت لزوم و دیگری درباره ساختمان صدف توضیحاتی خواسته بوند که توضیح‌های لازم را ارائه دادیم. تلاش داشتیم پیش از مجمع نماد در بازار پایه (ج) باز شود که به خاطر تاخیر در قراردادن اطلاعات روی کدال انجام نشد. نهایتا قرار شد پس از مجمع امسال و تا چند روز آینده بازگشایی صورت گیرد. سازمان بورس درباره پیاده سازی سازوکارهای مقابله با پولشویی هم توصیه‌هایی داشته که آن‌ها را اجرا کردیم.

 6- پیش‌بینی سود سهام در سال 1397 به ازای هر سهم حدود 20 تومان خواهد بود که چندان بلندپروازانه نیست و امیدواریم در طول سال بیشتر گردد.

گزارش حسابرس: مطلوب (بدون بند شرط)

پرسش و پاسخ

1- (پرسش نماینده توسعه معین ملت سهامدار 3 درصدی) در گزارش توجیهی افزایش سرمایه قرار بود خط رنگی با مشارکت کرمان موتور ایجاد و با دریافت خودرو از کرمان موتور و فروش آن سود شناسایی شود که این اتفاق نیفتاد، چرا؟

پاسخ: تکنولوژی خط رنگ از آلمان وارد می‌شد و برای استفاده جهت همه تولیدات فعلی یعنی خودروهای چینی و نیز تولیدات هیوندای در نظر گرفته شده بود. ثبت افزایش سرمایه تا آذرماه طول کشید و پول دیرتر به دست آقایان رسید و مصادف شد با ماجراجویی های ترامپ، نهایتا قرار شد بررسی مجدد برای این پروژه صورت گیرد. درباره شناسایی سود این سرمایه‌گذاری، سازمان بورس گفته بود اگر قبل از راه‌‌اندازی خط رنگ بخواهید درآمد از بابت سرمایه گذاری شناسایی کنید یعنی وام‌دهنده هستید، در حالی که ما می‌خواستیم مشارکت کنیم و از سود آن بهره‌مند شویم. تردید در اجرای خط رنگ داریم و حداکثر تا پایان مردادماه اثرات تحریم را بر خط رنگ به بازار سرمایه اعلام خواهیم کرد.

در هر صورت با در نظر گرفتن منافع سهامداران جز تصمیم خواهیم گرفت و اگر خط رنگ اجرا نگردد منافع مترتب بر وجه افزایش سرمایه محاسبه و در حساب‌ها منظور خواهد شد. پرسش‌کننده قانع نشد و گفت مطابق گزارش افزایش سرمایه، فارغ از اینکه طرح خط رنگ احداث شود یا نشود، ما باید به سود برسیم. از طرف دیگر با گذشت 7 ماه از زمان ثبت و زمان بیشتری از تصمیم شما برای اجرای خط تولید به نظر می‌رسد اقدام به موقعی از سوی شما انجام نشده است.

ناظر مجمع گفت از زمانی که سفارش را به آلمان می‌دهیم 18 ماه فرصت برای اجرای پروژه داشتیم. در دی ماه 1396 گشایش اعتبار برای 38.5 میلیون یورو صورت گرفت که شرکت سازنده تجهیزات خط رنگ، واکنشی نشان نداد که آیا براساس LC اقدام می‌کند یا نه. اما نهایتا تا 2 هفته دیگر موضوع مشخص خواهد شد.

رییس جلسه گفت شرکت هیوندای پس از تحریم ترامپ اعلام کرد مبادلات بانکی با ایران را قطع می‌کند و گرچه هنوز هم در حال مذاکره با هیوندای هستیم اما با توجه به اینکه تحریم ترامپ شامل خودرو هم می‌شود تا 6 ماه آینده موضوع حل نخواهد شد. مدیرعامل (موقت) اضافه کرد تحریم خارج از اراده ما بوده است و آنچه ما وظیفه خود می‌دانیم حفاظت از حقوق سهامداران شرکت‌کننده در افزایش سرمایه است. گرچه پرسش‌کننده چندین بار سوال خود را تکرار کرد اما مدیران هم بر این نکته تاکید کردند که  سیر وقایع درباره تحریم‌های احتمالی قابل پیش‌بینی نبود. پرسش‌کننده خطاب برخی از اعتراضاتش را متوجه سازمان بورس دانست که نماینده آن باید در این مجمع حضور می‌یافت و پاسخ می‌داد.

2- (پرسش مدیر مالی توسعه معین ملت) با توجه به ماهیت سرمایه گذاری خکرمان و نه هلدینگی بودن آن، درآمد شناسایی شده در سال 1396 عملیاتی نبوده و در واقع غیرعملیاتی است؟

پاسخ: مدیرعامل گفت موضوع فعالیت شرکت ما سرمایه‌‌‌گذاری در زنجیره تولید خودرو است. حسابرس گفت براساس اصل رجحان محتوا بر شکل، شرکت ساختار هلدینگی دارد حتی اگر به صورت شکلی هلدینگی نباشد. شاید به خاطر محدودیت‌هایی که شرکت‌های هلدینگ از لحاظ تقسیم سود دارند شرکت در این گروه جای نگرفته باشد. از طرفی بخش قابل توجهی از سودی که با افزایش سرمایه در نظر گرفته شده بود (یعنی 53 میلیارد تومان) محقق شد و ماهیت تکرارشونده هم دارد.

در کشوری هستیم که تلاطمات زیادی وجود دارد و موضوع تک نرخی کردن ارز برای واردات و سپس عدم تامین آن توسط دولت هم برای همه مشخص است. از زمانیکه شما پول را پرداخت کرده‌اید 8 ماه گذشته و با همگن کردن این مدت به یکسال سود 30 درصدی کرده‌اید (که نوش جانتان). بنابراین از دید من حسابرس در سهم خوبی سرمایه‌گذاری کرده‌اید. رئیس جلسه در این مورد اضافه کرد که تمام تلاش ما این است که فعالیت‌های ما متوقف نشود.

کما اینکه شرکت هیوندایی موافقت خود را با فروش خودرو (بدون تولید) با شرایط فعلی به شرط عدم مشکل در پرداخت پول اعلام کرده است. در صورت عدم موفقیت در اجرای خط رنگ، تنها افزایش تولید در نظر گرفته شده رخ نمی‌دهد ولی فعالیت فعلی وجود دارد و بنابراین نسبت به وضعیت فعلی چیزی تغییر نمی‌کند.

3- نحوه مشارکت «کرمان موتور» با «جک» و «لیفان» به چه صورت است؟

پاسخ: قراردادهای ما معتبر است و امسال برای تمام ظرفیت تا بهمن ماه سال جاری گشایش اعتبار کرده‌ایم و کارخانه در بم با دو شیفت کاری در حال کار است.

«خکرمان» به روایت اعداد

سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 10.5 تومان

سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 10 تومان

سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم 11 تومان که 10 تومان از آن تقسیم شد.

حاشیه‌های مجمع

- پیش از شروع گزارش، رئیس جلسه گفت در واقع گزارش کار 4 ماه شرکت از زمان ثبت افزایش سرمایه اخیر ارائه می‌گردد.

- حسابرس پیش از خواندن گزارش گفت گزارش ما تعدیل نشده است که به غلط «مقبول» گفته می‌شود.

- پاداش و حق حضور برای اعضای هیات مدیره در نظر گرفته نشد.

- رئیس جلسه گفت مدیرعامل شرکت 3 ماه قبل در حادثه‌ای (خطای پزشکی) به کما رفته و گرچه روند سلامتی‌اش رو به بهود است اما با توجه به طولانی بودن روند درمان ایشان پس از مجمع مدیرعامل جدید را انتخاب خواهیم کرد.

- وقتی آقای میری در حال گزارش بود موبایلش که کنار رئیس مجمع بود به صدا درآمد که به شوخی گفت در طول سال که منتظر هستیم کسی زنگ بزند، نمی‌زند!

- رئیس جلسه گفت با اجرای برجام قرار بود فعالیت‌های خودروسازی گروه گسترش یابد که تحریم‌ها موضوع را برعکس کرد.

- اعلام شد که نماینده بورس به خاطر تعداد زیاد مجامع امروز، در مجمع حضور نیافته است.

- نماینده توسعه معین ملت خواست پیش از تعیین تکلیف خط رنگ، نماد باز نشود.

Submitted by admin on