تاریخ مجمع: چهارشنبه 10 مردادماه سال 97
درصد حضار: 98 درصد
اعضای هیات رئیسه:
آقای حاجیپور (رئیس مجمع)
آقای گودرزی (ناظر اول)
آقای محمدی (ناظر دوم)
آقای رحمانینیا (دبیر- مدیرعامل)
- تقسیم سود صفر ریال، شرکت (41.7) تومان زیان ساخته است.
- اعضای هیات مدیره به شرح زیر به مدت دو سال انتخاب شدند:
سرمایهگذاری تامین اجتماعی
پارس الکتریک
سرمایهگذاری صنایع پتروشیمیایی و شیمیایی تامین
سرمایهگذاری صنایع عمومی تامین
مهندسی بازرگانی بهینآرا
نسبت به ترکیب قبلی «مهندسی بازرگانی بهینآرا» جایگزین «سرمایه گذاری صبا تامین» شد.
لوازم خانگی پارس (لخانه) در سال 1354 تاسیس و در سال 1373 وارد بورس اوراق بهادار شد و در سال 1391 به بازار پایه فرابورس منتقل شد.
گزارش هیات مدیره
1- آقای رحمانینیا مدیرعامل شرکت در ابتدا به این نکته اشاره کرد که در پایان سال گذشته هیئت مدیره جدید در شرکت مستقر شد و گفت در آن زمان شرایط شرکت اصلا مناسب نبود:
- 40 میلیارد تومان بدهی های معوق شرکت و بیش از 25 میلیارد تومان بدهی بانکی به بانکهای ملی، سپه و رفاه.
- بیش از 59 فقره چک و اسناد شرکت به مبلغ 9 میلیارد تومان واخواست (برگشت) شده بود.
- بدهی به تامینکنندگان مواد اولیه و قطعات بیش از 14 میلیارد تومان بود.
- شرکت 12.7 میلیارد تومان بدهی مالیاتی از سنوات قبل داشت.
- حدود 6 میلیارد تومان چکهای برگشتی مشتریان نزد شرکت موجود بود.
- نقدینگی قابل توجهی از شرکت طی چند سال گذشته در خرید جاروبرقی بلوکه شده بود.
- عدم پرداخت هزینههای 600 میلیون تومانی سربار، سبب قطع آب و برق و گاز کارخانه شده بود.
- فاکتورهای ثبت نشده در خدمات پس از فروش به تعداد بیش از 25 هزار مورد رسیده بود که سبب شده بود برخی از تکنیسینهای خدمات پس از فروش، به خاطر طلب از شرکت عامل تبلیغ منفی نزد مشتریان شوند.
- چند ماه حقوق پرسنل پرداخت نشده بود.
- تولید تقریبا متوقف بود.
- عدم صدور دسته چک و گشایش اعتبارات اسنادی (LC)
- مسدود شدن حسابهای شرکت توسط تامین اجتماعی و برداشت مبلغ یک میلیارد تومان توسط اجراییات بیمه
2- با تعیین تکلیف ادامه کار لخانه توسط هلدینگ «سرمایه گذاری صنایع عمومی تامین» اقدامات برای برگرداندن پارس به جایگاه پیشین آغاز شد:
- وصول بیش از 40 میلیارد تومان مطالبات شرکت که صرف پرداخت بدهیها شد.
- تسویه بدهی تامینکنندگان و پیمانکاران به مبلغ 17.5 میلیارد تومان
- پرداخت حقوقهای معوق به مبلغ 7.5 میلیارد تومان
- مذاکره با 40 تامینکننده و قسطبندی 9 میلیارد تومان از مطالبات
- مذاکره با هلدینگ صدر تامین برای قسطبندی مطالبات معوق شرکت «فولاد مبارکه» به مبلغ 4 میلیارد تومان و اخذ 6 ماه تنفس
- مذاکره با بانکهای مختلف درخصوص امهال بدهی و اجرای 3 حواله ارزی بابت خرید الکتروموتور مواد فوم و سرپیچهای یخچال
- آخرین موفقیت شرکت در روزهای اخیر آنست که با مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان قزوین قرار شد 5 درصد از بدهی 14 میلیارد تومانی بانک رفاه با تنفس 8 ماهه پرداخت و بقیه طی 24 ماه تقسیط شود.
- در حالی که تعداد تولید به 50 دستگاه در روز رسیده بود در یکی از روزهای سال جدید با همت کارگران شرکت 721 دستگاه تولید شد تا ثابت شود درصورت وجود شرایط امکان افزایش تولید در شرکت وجود دارد.
3- بودجه فروش شرکت در سال 1396 حدود 169 هزار دستگاه به مبلغ 181 میلیارد تومان بود که 80 هزار دستگاه به مبلغ 77 میلیارد تومان محقق شد.
4- روند مقایسهای تولید از سال 1390 تا 1396 نشان میدهد که جز سالهای 1391 و 1393 در تمام سالها تولید روند کاهشی داشته است، بطوریکه تولید سال 1396 حتی از سال 1391 هم کمتر بوده است. در سال مورد گزارش حدود 72 هزار دستگاه برودتی (یخچال و فریزر)، 3.3 هزار دستگاه ماشین لباسشویی و بیش از 4 هزار کولر تولید شد.
5- (12.5) میلیارد تومان زیان خالص شرکت در سال 1396 بود که زیان انباشته را به (18.8) میلیارد تومان رساند. تعداد پرسنل شرکت در پایان سال 1396 برابر 569 نفر بود که نسبت به سال قبل با 604 نفر کاهش 35 نفری را نشان میدهد. 87 میلیارد تومان داراییهای دفتری شرکت است و به نظر مدیرعامل پایههای شرکت محکم است. بدهیها حدود 71 میلیارد تومان در پایان سال 1396 بود که بخش قابل توجهی از آن طی چند ماه اخیر کاهش یافته است. سرمایه 30 میلیاردی شرکت از سال 1385 تاکنون تغییری نداشته است.
6- مدیرعامل به عملکرد 4 ماهه سال 1397 هم اشاره کرد. نمودار تطبیقی تولید با بودجه طی 4 ماه ابتدای سال نشان میدهد که 27.811 دستگاه از 40300 دستگاه پیش بینی شده تولید شده است. از این تعداد تولید 27.775 دستگاه یخچال و 36 دستگاه لباسشویی بوده است. در حال حاضر هم روزانه 250 دستگاه تولید میکنیم. برای سال 1397 مجموعا تولید 140 هزار دستگاه پیشبینی شده است.
7- یکی از چالشهای شرکت افزایش نرخ مواد اولیه است. قیمتهای مواد اولیه میانگین 45 درصد رشد داشته، از جمله ورق فولاد مبارکه اصفهان که 55 درصد گران شده است. از طرفی تعزیرات هم به شدت با افزایش نرخ مخالفت میکرد که با جلسات و مذاکرات انجام شده در حال دریافت افزایش نرخ هستیم.
8- دو ماه قبل نامهای از وزیر کار به معاون اول رئیسجمهوری درباره شرکت لوازم خانگی پارسال ارسال شده که در پی آن معاون اقتصادی وزیر طی بازدیدی از کارخانه گزارشی تهیه کرد که نهایتا سبب شد وام بانک رفاه با شرایط مناسبی استمهال شود.
9- طرحی برای فروش محصولات لوازم خانگی پارس به بازنشستگان تامین اجتماعی از قبل مطرح شده بود که با پیگیری مدیرعامل شستا مجددا به جریان افتاد. قرار است این طرح در شورای مربوطه در تامین اجتماعی مطرح و در صورت تصویب پیشپرداختی به شرکت پرداخت شود. نماینده سرمایهگذاری ملی (ونیکی) بازار هدف بازنشستگان را بازار مناسبی ندانست که مدیرعامل توضیح داد از 4 میلیون بازنشسته تنها 100 هزار نفر مورد نظر ماست که رقم معقولی است. از سوی دیگر فروش محصولات در این طرح بصورت نقدی و با دریافت پیش پرداخت صورت گرفته که سرمایه در گردش مناسبی را برای شرکت فراهم میکند.
10- همچنین طی نامه ای به وزیر صنعت، آمادگی شرکت برای تولید روزانه 1000 دستگاه در 3 شیفت و توزیع آن اعلام شده است که با موافقت و استقبال وزارت خانه روبهرو شده است. در این مورد هم نماینده ونیکی گفت: «آیا تنظیم بازار وظیفه شماست؟ که مدیرعامل گفت فروش همراه با افزایش نرخ و سود مناسبی است. شما که انتظار ندارید کالاها را مانند برخی از عرضهکنندگان دیگر، احتکار کنیم.» یکی از سهامداران گفت منظور ما اینستکه مدیرعامل باید متوجه شکافی (Gap) که بین نرخها به خاطر افزایش دلار پیش آمده باشد. رئیس جلسه گفت این طرح خام است و پس از بررسی و چکشکاری در هلدینگ اجرا خواهد شد و حتما منافع شرکت در نظر گرفته میشود.
گزارش حسابرس: مشروط (با 1 بند شرط)
بند 4 (بند شرط) تاییدیه درخواستی از 3 بانک دریافت نشده است.
مدیرعامل گفت برای 2 بانک این کار پس از گزارش حسابرس انجام شده و تاییدیه از بانک سوم که «بانک ایران و اروپا» است، در حال دریافت است.
بند 2-6 (بند بازرسی) زیان انباشته شرکت در پایان سال 1396 معادل 63 درصد سرمایه بوده و مشمول ماده 141 قانون تجارت است.
قرار شد طی 6 ماه آینده، مجمع فوقالعادهای برای تصمیمگیری در این مورد تشکیل شود. مدیرعامل گفت 2.8 میلیارد تومان ذخیره مطالبات مشکوکالوصول، 6 میلیارد تومان بدهی سنواتی تامین اجتماعی برای سالهای 1390 تا 1393 و 3.9 میلیارد تومان هم ذخیره مالیات سالهای پیش در رسیدن زیان انباشته به (18.8) میلیارد تومان موثر بوده است. مدیرعامل گفت افزایش سرمایه از محل اندوخته 2.6 میلیارد تومانی و نیز از محل تجدید ارزیابی مورد نظر مدیریت است که در گزارش به مجمع فوقالعاده جزییات آن اعلام میگردد.
بند 3-6 (بند بازرسی) تکالیف مقرر در مجمع سال قبل به شرح زیر به نتیجه نهایی نرسیده است:
- شناسایی و فروش داراییهای راکد
مدیرعامل گفت شناسایی این اقلام که حدود 16 هزار قلم کوچک و بزرگ از یک چسب کوچک تا ژنراتور را شامل میشود، انجام شده و فروش یا استفاده از آنها در حال انجام است.
- تهیه گزارش توجیهی واردات و تولید جاروبرقی و فروش و بازاریابی و تولید مجدد
مدیرعامل گفت در سال 1393 تعدادی جاروبرقی (با قیمت بالا به گفته مدیرعامل) خریداری شد که در این هفته فروش آن با شرایط خوب و حول و حوش بهای تمام شده نهایی شده و در گزارش 6 ماهه شرکت خواهد آمد. مدیرعامل گفت قبلا این جاروبرقیها را 60 درصد زیر بهای تمام شده و به اقساط میخریدند. وی اضافه کرد امکان تولید 2 محصول جاروبرقی و ماشین ظرفشویی را در لخانه داریم، گرچه برای جاروبرقی به صورت واردات CKD و مونتاژ آنها بوده که فروش آن به ما رسیده است. در مورد تولید ماشین ظرفشویی با توجه به مشکل کمآبی آینده معتقدیم بازار خوبی دارد و در فکر تولید آن هستیم.
بند 7 (بند بازرسی) برای وصول حدود 6 میلیارد تومان وجه 85 فقره چک سررسید شده اقدام موثری صورت نگرفته است.
مدیرعامل گفت در این مورد پروندههایی در محاکم تشکیل شده و در حال پیگیری است. بدهکاران در حال فعالیت بوده و دارایی دارند. این چکها مربوط به 2 نفر از توزیعکنندگان است که در مورد یک نفر حکم بدوی صادر و دادگاه تجدیدنظر در بهمن 1397 تشکیل خواهد شد. برای فرد دیگر شکایت حقوقی انجام شده است. یکی از مدیران سهامدار عمده خواست آییننامه فروش در شرکت بروزرسانی شود و آقای سعادت (رییس هیئت مدیره سرمایه گذاری صنایع عمومی تامین) هم از مدیر فروش که به این شکل فروخته پرسید که مدیرعامل گفت آن فرد دیگر مدیر فروش شرکت نیست.
بند 8 (بند بازرسی) تخفیفات اعطا شده به 2 مشتری «آرش تجارت جاوید» و «علی صفر مهری» حدود 30 درصد بوده که بیشتر از حداکثر سقف مجاز (12 تا 17 درصد) تعیین شده میباشد.
مدیرعامل گفت این مورد مربوط به سال 1395 بوده است که به اشتباه در ذیل فاکتور سال 1396 درج شده و از این به بعد تکرار نخواهد شد.
نماینده بورس درپی قرائت بندهای مربوط به عدم رعایت مقررات بورس، از اینکه شرکت به موقع اطلاعات شفاف را منتشر نمیکند، گله کرد و خواستار استقرار تیم مالی مسلط در شرکت شد.
«لخانه» به روایت اعداد
زیان محقق شده (EPS) به ازای هر سهم (41.7) تومان سال گذشته (1.3) تومان زیان
سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم صفر تومان سال گذشته صفر تومان
هزینه مالی به ازای هر سهم (13.6) تومان سال گذشته (9.9) تومان
زیان انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم (62.8) تومان.
حاشیههای مجمع
- نماینده بورس گفت سال قبل گفته شد شریک ترکیهای قرار است شرکت را بخرد که نمیدانیم چه شد؟ رئیس جلسه گفت خود ما هم نمیدانیم چه شد؟!
- آقای سعادت رئیس هیات مدیره سرمایهگذاری صنایع عمومی تامین در جلسه حضور داشت که چندبار از حضور وی تشکر شد.
- مدیرعامل گفت اقدامات انجام شده بدون دریافت هیچ پولی از هلدینگ بوده است که رئیس جلسه گفت ما در هلدینگ قصدمان دریافت پول از شرکتهاست و نه دادن پول به آنها!