دنیای بورس: پتروشیمی پارس در حالی سومین روز بعد از عرضه اولیه خود در بورس را با صف خرید سنگین سپری کرد که عرضه 10 میلیون سهم مزبور از سوی سه حقوقی شرکت، کمی از این تقاضا را کاهش داد. البته در پایان معاملات همچنان صف خرید قابل توجه بیش از 140 میلیون سهمی برای آن در بازار باقی ماند؛ به این ترتیب «پارس» توانست بازدهی 15 درصدی را در مدت 3روزه حضور خود در بورس کسب کند.
بررسی روند عرضه های صورت گرفته از سوی سهامداران عمده پتروشیمی پارس نشان از آن دارد که صنايع پتروشيمی خليج فارس به عنوان سهامدار عمده و مالک 56.75 درصدی سهام «پارس» اقدام به عرضه 6 میلیون سهم مزبور کرد.
همچنین دو حقوقی دیگر «پارس» یعنی گروه گسترش نفت وگازپارسيان و سرمايهگذاری غدير نیز هر کدام 2 میلیون سهم دیگر پتروشیمی پارس را عرضه کردند. این دو حقوقی نیز در حال حاضر 18.74 درصد از سهام «پارس» را در اختیار دارد.
به این ترتیب با عرضه سهم مزبور و خریدهای سهامداران حقیقی در این نماد، شاهد ثبت تغییر مالکیت قابل توجه به سبد این گروه از سهامداران بودیم. بر این اساس خالص خرید 14 میلیارد و 300 میلیون تومانی در کارنامه سهامداران خرد «پارس» به ثبت رسید.
هر چند معامله گران حقیقی در خرید دیگر سهام نیز توجه زیادی نشان داده و تقاضای بالایی داشتند اما در نهایت بازی در زمین حقوقیها دنبال شد. به طوریکه در نهایت تغییر مالکیت 12 میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی صورت گرفت.
بر این اساس در معاملات روز دوشنبه معامله گران خرد بازار به خرید سهام لیزینگ رایان سایپا نیز توجه نشان داده و خالص خرید 1.5 میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند. در این میان سرمايه گذاری اعتضاد غدير اقدام به عرضه 8 میلیون سهم کرد. خدماتانفورماتيک نیز با خالص خرید بیش از یک میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد بازار بود. در حال حاضر شركت ملی انفورماتيک به عنوان تنها سهامدار عمده «رانفور» مطرح است که 95.34 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد.
حقوقیها چه خریدند؟
همانطور که عنوان شد سهامداران حقوقی بیشتر از آنکه فروشنده باشند، خریدار بودند. در این رابطه بیشترین خرید حقوقی ها در نماد سایپا بود. در حالی سایپا در جریان معاملات روز یکشنبه نیز بیشترین خرید را از سوی حقوقی ها تجربه کرده بود که این روند در معاملات امروز نه تنها تداوم یافت ، بلکه با حجم به مراتب بالاتری دنبال شد. به طوریکه خالص خرید سهامداران عمده در نماد مزبور به بیش از 13 میلیارد تومان رسید. به این ترتیب گروه خودرو بیشترین خالص خرید را از سوی سهامداران عمده تجربه کرد. این روند با جابجایی 12 میلیارد و 500 میلیون تومانی به سمت پرتفوی حقوقی های این صنعت دنبال شد.
در ادامه تمایل به خرید سهام گروه شیمیایی قرار داشت که با خالص خریدی در حدود 6.5 میلیارد تومان همراه شد. در صدر این گروه تقاضا برای جمع آوری سهام صنایع پتروشیمی خلیج فارس و پتروشیمی خارک قرار داشت. بر این اساس خالص خرید سهامداران عمده در هر کدام از دو نماد مزبور به بیش از 1.1 میلیارد تومان رسید.
خرید سهام سرمايه گذاری گروه توسعه ملی نیز از دیگر سهام مورد علاقه سهامداران حقوقی در بازار امروز بود که تغییر مالکیت 2میلیارد و 800 میلیون تومانی را در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی تجربه کرد. در این میان شركت خدمات مديريت سرمايهمدار به عنوان سهامدار 1.81 درصدی «وبانک» اقدام به جمع آوری یک میلیون سهم مزبور کرد.
در این روز سهامداران حقوقی در میان نمادهای گروه فلزی، بیشترین خرید را در نماد فولاد خوزستان به ثبت رساندند. این روند با خالص خریدی در حدود یک میلیارد تومان دنبال شد. در میان نمادهای بانکی نیز تقاضای قابل توجهی در سهام بانک پارسیان شکل گرفت. در نهایت تغییر مالکیت بیش از 800 میلیون تومانی را در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «وپارس» شاهد بودیم. در این راستا گروه مالی بانک پارسيان اقدام به خرید 4 میلیون سهم این بانک کرد.