تاریخ مجمع: چهارشنبه 6 تیرماه سال 97
درصد حضار: 69 درصد
اعضای هیات رئیسه: آقای جدیدساز (نماینده گسترش پایا صنعت سینا)
آقای شیخی (ناظر اول- نماینده سرمایهگذاری ملی)
آقای محسنی (ناظر دوم- نماینده بنیاد مستضعفان)
آقای عبدالمالکی (مدیرعامل)
آقای ملایی (دبیر)
- تقسیم سود صفر ریال با وجود سود 3.8 تومانی بخاطر زیان انباشته امکان تقسیم سود وجود نداشت.
- اعضای هیات مدیره به مدت دو سال به شرح زیر انتخاب شدند:
گسترش پایا صنعت سینا
رهنگار خاورمیانه پارس
بنیاد مستضعفان
سرمایهگذاری ملی (ونیکی)
پیوند تجارت آتیه ایران
نسبت به ترکیب قبلی، شرکت «پیوند تجارت آتیه ایران» جایگزین فرد حقیقی عضو هیئت مدیره شد.
شرکت ایران تایر (پتایر) در سال 1343 با نام اولیه «جنرال تایر» تاسیس و یکسال بعد به بهره برداری رسید. پتایر در سال 1355 وارد بورس اوراق بهادار تهران شد.
گزارش هیات مدیره
1- تولید در سال 1396 به 19.2 هزار تن رسید که رشد 16 درصدی نسبت به سال 1395 داشت. از نظر ریالی فروش 225 میلیارد تومانی سال 1396 رشد 27 درصدی نسبت به فروش 177 میلیارد تومانی سال 1395 نشان می دهد. البته روزهای کاری 286 روز بوده که نسبت به 295 روز سال قبل 10 درصد کاهش نشان میدهد.
2- برای سال 1397 تولید 21 هزار تن پیش بینی می کنیم که شامل 15 هزار تن تایر رادیال 2.5 هزارتن تایر بایاس و 5/2 هزارتن تایر وانتی خواهد بود.
3- کل تولید لاستیک کشور 250 هزار تن است که 8 درصد به ایران تایر تعلق دارد.
4- در سال مورد گزارش چند دستگاه مرتبط به «پخت» و «پرس» برای افزایش کمی و کیفی تولید خریداری شد.
5- درصد ضایعات از 5 درصد در سال 1395 به 2.7 در سه ماهه اول سال 1397 رسیده که قصد رساندن آن به 2 درصد را داریم.
6- صادرات 8 میلیارد تومانی سال 1396 نسبت به سال قبل از آن که 4 میلیارد تومان بود، رشد 100 درصدی نشان میدهد.
7- محدودیت افزایش نرخ سبب شده شرکت به سمت کاهش تخفیفها پیش برود. نسبت به اسفند 96 در حال حاضر 9 درصد رشد در مبلغ فروش تایر رادیال داشتهایم که ناشی از حذف تخفیف بوده است و نه افزایش قیمت. همچنین رشد 23 درصدی در مبلغ فروش تایر بایاس را هم در همین راستا نسبت به پایان سال 1396 شاهد هستیم. سیاست شرکت تمرکز به فروش در شهرستانهاست.
8- با توجه به افزایش نرخ ارز، مواد اولیه نوسان شدیدی داشت، بالغ بر 20 درصد رشد در خرید هر کیلوگرم مواد اولیه ایجاد شده است. با توجه به اینکه 60 درصد بهای تمام شده مربوط به این مواد اولیه است بنابراین 12 درصد نرخ رشد در بهای تمام شده ایجاد شده که فعلا 9 درصد از آن با حذف تخفیف جبران شد.
9- باوجودی که در 9 ماهه ابتدای سال 1396 سود خوبی ایجاد شد اما در سه ماهه آخر شرکت زیان داد و نتوانست آن سود را نگه دارد که به خاطر رشد نرخ ارز و مواد اولیه بود.
گزارش حسابرس: مقبول (بدون بند شرط)
بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) بابت مالیات سالهای قبل حدود 9 میلیارد تومان جرایم از سوی سازمان مالیاتی برای شرکت در نظر گرفته شده است.
مدیرمالی گفت 4 میلیارد تومان بزودی بخشوده میشود و برای 90 درصد از مبلغ باقیمانده هم چون جریمه است (به احتمال قوی) پس از پرداخت اصل مالیات بخشودگی خواهیم گرفت.
بند 2-7 (بند بازرسی) تعیین تکلیف تعهدات ناشی از تضمین وام شرکت الیاف (شرکت اخراجی بورس با نماد شلیاف) با توجه به اقامه دعوی علیه واحد مورد گزارش از طرف بانک ذیربط به نتیجه نرسده است.
رئیس جلسه گفت این موضوع در مجع الیاف هم مطرح شده و باید دو طرف نسبت به تسویه تسهیلات اقدام کنند تا این بند رفع شود. رییس جلسه در پاسخ یکی از سهامداران گفت مبلغ تسهیلات هر دو شرکت حدود 70 میلیارد تومان است.
بند 10 (بند بازرسی) سود عملیاتی شرکت نسبت به سال گذشته 65 درصد کاهش یافته که عمدتا به خاطر افزایش نرخ مواد اولیه در مقابل عدم افزایش محسوس نرخ فروش محصولات بوده است. همچنین فروش تایرهای بایاس در سال جاری زیانده است.
رئیس جلسه خواست پیگیریهای مدیران جهت افزایش نرخ ادامه یابد. مدیر مالی درباره زیاندهی تایرهای بایاس گفت با افزایش نرخ 23 درصدی این مشکل حل خواهد شد.
پرسش و پاسخ
1- شرکت با فروش 225 میلیارد تومان یک میلیارد تومان سود ساخته است، در حالیکه بارز (پکرمان) 4 برابر شما فروش دارد اما صد برابر شما سود خالص داده است، چرا؟
پاسخ: تفاوت در میزان تولید است که ما هم برای ایجاد ظرفیت 50 هزار تنی در شهر سمنان و در دو فاز طراحی کردهایم. این پروژه به حدود 700 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد. مدیر مالی گفت بارز هم سود سال 1396 را 70 میلیارد تومان نسبت به سال قبل از آن کاهش داد که نشاندهنده وضعیت نه چندان مناسب صنعت بود. یک شرکت دیگر سه ماهه هرچه فروخته بدون سود بوده است.
2- آیا برای دریافت ارز جهت خرید مواد اولیه مشکلی ندارید؟
پاسخ: دریافت ارز با قیمت 4200 تومانی به سختی انجام میشود گرچه پیش از آن بدون مشکل انجام میشد. حتی یک محموله واردات مواد اولیه بدون دلیل موجهی بیش از یک ماه است که در بانک مرکزی معطل مانده است. نماینده سرمایهگذاری ملی پیشنهاد داد که شرکتهای بنیاد مستضعفان با هم هماهنگ باشند و شرکتهای ارزآور آن ارز خود را در اختیار شرکتهای مصرفکننده ارز قرار دهند.
3- کدامیک از مواد اولیه شما از داخل کشور تامین می شود؟
پاسخ: دوده و کائوچوی مصنوعی مواد اولیه داخلی لاستیک هستند.
4- تعرفه واردات لاستیک در ایران تایر چگونه است؟
پاسخ: تعرفه واردات لاستیک رادیال از 32 به 40 درصد رسیده و ورود لاستیک بایاس ممنوع است.
5- تسعیر ارز صادراتی شما به چه نرخی انجام می شود؟
پاسخ: فروش صادراتی براساس دلار انجام و معادل ریالی آن به حساب شرکت واریز میشود. با افزایش نرخ ارز، درآمدهای صادراتی نسبت به سال قبل در سه ماهه امسال افزایش یافته و به 5/2 میلیارد تومان رسید. البته مشتری عراقی به قیمت داخل کشور نگاه میکند و تلاش می کند از طریق تاجران داخلی اقدام به خرید کند.
6- علت تغییر مدیر عامل چه بود؟
پاسخ: رئیس جلسه گفت مدیر جدید توانایی و دانایی لازم برای اجرای پروژه را دارد و عملکرد چند ماههای هم که داشته خوب بوده است.
7- فروش لاستیک به خودروسازیها را چرا انجام نمیدهید؟
پاسخ: شرکتهای رقیب ما بالغ بر 100 میلیارد تومان از پولشان نزد خودروسازها گیر کرده است و به همین خاطر فروش به خودروسازها را ممنوع کردهایم.
8- علت اینکه در مقایسه با لاستیک بارز، لاستیک های شما مورد استقبال بازار قرار نمی گیرد، چیست؟
پاسخ: مدیر مالی پتایر گفت محصول ایران تایر استانداردهای خودروسازها را بطور کامل پاس کردهاست. ما کمتر از 5 سال است وارد تولید لاستیک رادیال شدهایم و بارز چند برابر ما در این زمینه سابقه دارد، بنابراین با توجه به سابقه عملکردمان مناسب بوده است.
مدیرعامل معتقد است نها تفاوت ما با بارز تنوع محصولات آنهاست که با پروژه های جدید قصد داریم این مشکل ایران تایر را برطرف کنیم. معاونت بازاریابی شرکت ارجحیت بارز به ایرانتایر را درست ندانست و فروش بالای لاستیکهای ایران تایر با قیمت نزدیک به رقبا را دلیل این موضوع دانست. وی اضافه کرد تایر پراید ایرانتایر بالاترین استانداردها را در تست جادهای مرکز بارز پاس کرده است. آینده بازار برای محصول ما خیلی مناسب است.
9- درباره طرح توسعه توضیح دهید؟ آیا برای آن افزایش سرمایه نمیدهید؟
پاسخ: منتظر پاسخ بانک برای دادن وام هستیم و محل پروژه انتخاب شده است و تولید سبد کامل محصولات در کارخانه جدید موردنظر است.
10- کشش بازار در چند ماه اول سال 1397 چگونه بوده است؟ آیا افزایش نرخ داشته اید؟
پاسخ: نیاز داخلی 300 هزار تن است که تنها 200 هزار تن تولید میشود و نیاز واردات کشور تنها 100 هزار تن است. پیش از این واردات بیرویه سبب مشکلاتی شده بود. صحبت از افزایش نرخ 10 درصدی است اما رقم نهایی منوط به تصویب توسط مسئولان کربوطه است.
«پتایر» به روایت اعداد
سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 3.8 تومان
سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر صفر سهم
هزینههای مالی به ازای هر سهم (22.4) تومان
زیان انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم (34.9) تومان
حاشیههای مجمع
- یکی از سهامداران گفت: «از نگاه مدیرعامل فهمیدم که خبرهایی در شرکت است که شما (رئیس مجمع) نمیخواهید موضوع باز شود! بگذارید مدیرعامل در این باره توضیح دهد و ما آن را به بازار منعکس کنیم. بنظر ما حتی شایعه هم اگر شایعه خوبی باشد به نفع سهم است!»
- رییس جلسه در پاسخ سهامداری که به تغییرات پی در پی مدیریتی معترض بود، گفت مدیری هم بوده که با پنج سال سابقه کار سود 60 میلیاردتومانی را به سود صفر رسانده است.
- یکی از سهامداران مسن شرکت به شدت به فروش زمین سال گذشته اعتراض داشت و معتقد بود زمین مفت فروخته شده است.