دنیای بورس: سی و ششمین نشست «یک دیدار، یک عرضه» فرابورس ایران ظهر امروز به معارفه شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود اختصاص یافت. مدیرعامل «زبینا» وجود 24 حلقه چاه عمیق در مجموعه بینالود را از نکات قوت این شرکت برای مصون ماندن از بحران خشکسالی عنوان کرد و ابرازامیدواری کرد این شرکت در آیندهای نزدیک شاهد افزایش درآمد و رشد قابل توجه سودآوری خواهد بود.
مدیرعامل شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود با اشاره به اینکه EPS تحقق یافته شرکت در سال ۹۶ بالغ بر 14.1 تومان است، اظهار کرد: با توجه به فعالیت شرکت در تمام بخشهای کشاورزی و دامداری و طرحهای توسعه موجود، پیشبینی میشود شاهد افزایش درآمد شرکت در سالهای آتی باشیم.
علیرضا بیگی اضافه کرد: در حال حاضر درآمد قابل پیشبینی شرکت تنها از محل فروش پسته، ۲۰ میلیارد تومان در سال تخمین زده شده است. در بخش دامپروری نیز با توجه به تامین نهادها از داخل شرکت، بهای تمام شده به شکل قابل توجهی روند کاهشی خواهد داشت و قطعا حاشیه سود بالایی نصیب شرکت می کند. این موضوع میتواند P/E هفت مرتبهای فعلی شرکت را توجیه کند.
وی تصریح کرد: وجود ۲۴ حلقه چاه عمیق در مجموعه بینالود از نکات قوت این شرکت است که میتواند با بهرهبرداری بهینه، ضمن مصون نگه داشتن «زبینا» از بحران خشکسالی، راندمان بالایی از آن شرکت کند.
مدیرعامل «زبینا» تاکید کرد: در حال حاضر شیر تولیدی کشاورزی و دامپروری بینالود به قیمت ۱۴۴۰ تومان به بازار عرضه میشود. افزایش سرانه مصرف شیر در کشور یکی از اهدافی است که سبب شده «زبینا» این محصول را با نرخی متعادل و مناسب به بازار عرضه کند.
به گفته مدیر عامل شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود، از آنجا که میزان آفلاتوکسین موجود در فرآوردههای لبنی این شرکت پایینتر از سطح ۲۰ درصد (کمتر از استاندارد جهانی) است، محصولات «زبینا» ضمن رقابتپذیری بالا با نمونههای خارجی، قابل استفاده برای تولید شیر خشک نوزاد است.
وی اضافه کرد: تولید شیر نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا، استاندارد مشخصی دارد. با وجود این متاسفانه بسیاری از شرکتها به خاطر افزایش حاشیه سود خود این استاندارد را رعایت نمیکنند. این موضوع اما برای «زبینا» در اولویت قرار دارد. به این ترتیب در حال حاضر کیفیت شیر تولید شده در مجموعه بینالود قابل رقابت با نمونههای آمریکایی و اروپایی است.
بیگی با تشریح میزان اثرگذاری نوسانات نرخ ارز بر فعالیت این شرکت اظهار کرد: رشد نرخ دلار تاثیر چندانی بر فعالیت «زبینا» نخواهد داشت. درست است که این نوسانات تا حدودی برای تهیه خوراک دام اثرگذار است اما از آنجایی که عمده خوراک دام مورد نیاز «زبینا» نوسط مجموعه تهیه میشود، به این ترتیب تا حدودی از نوسانات نرخ ارزن در امان ماندهایم.
وی در خصوص تسهیلات بانکی این شرکت نیز عنوان کرد: دامپروري بينالود تا به امروز 7 ميليارد تومان تسهيلات بانکي دريافت کرده که با برنامهريزيهاي صورت گرفته بزودي تسويه آن آغاز خواهد شد.
مدیرعامل «زبینا» تاکید کرد: در سطح استان خراسان رضوي بعد از آستان خراسان رضوي و هلال احمر بيش از 4 درصد فروش در اختيار شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود نیشابور است.
وی همچنین به اهداف این شرکت براي ورود به بازار سرمايه اشاره کرد و گفت: استراتژي اصلی شرکت برای حضور در بازار سهام، تامين مالي پايدار است. به طوري که در 2 مهرماه سال 96 نماد این شرکت در فرابورس درج شد و در ادامه با انجام برنامهها و ضوابط سازمان بورس 10درصد سهام شرکت روز سه شنبه هفته جاري در فرابورس واگذار ميشود.
روز سهشنبه جاری (19 تیرماه)، 40 ميليون سهم معادل 10 درصد از سهام شرکت کشاورزي و دامپروري بينالود نيشابور، با نماد «زبينا» برای نخستین بار در بازار دوم فرابورس عرضه ميشود. حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی ۸۰۰ سهم و دامنه قیمت در ثبت سفارش از مبلغ ۱۴۸۰ ریال تا ۱۵۲۴ریال تعیین شده است.