در جلسه معارفه پتروشیمی پارس چه گذشت؟

راهکارهای مقابله « پارس » با تحریم‌ها

پتروشمی پارس تداوم همکاری با شرکای خود همچون لینده و پلیمری اروپا را دنبال می‌کند اما راهکارهای مقابله با تحریم‌ها را نیز برنامه‌ریزی کرد. «پارس» پیش‌بینی کرده نیازهای مجموعه در 6 ماه آینده برطرف شود.

جلسه معارفه پتروشیمی پارس عصر دیروز با حضور مدیران و اعضای هیات مدیره شرکت و همچنین مدیران شرکت هلدینگ خلیج فارس برگزار شد تا به این ترتیب شرکت یک گام دیگر به عرضه اولیه 10 درصدی سهام خود در بورس نزدیک‌تر شود.

در این جلسه معارفه  مسعود حسنی؛ مدیرعامل پتروشیمی پارس با اشاره به تازه‌ترین وضعیت شرکت می‌گوید:  سهولت دسترسی به خوراک (استفاده بهینه از منابع موجود در منطقه پارس جنوبی به عنوان خوراک مجتمع‌ها)، سوخت و مواد اولیه، استفاده از امکانات جاده‌ای و حمل و نقل دريايي، وجود فرودگاه و همچنین دسترسی به آب مورد نياز به عنوان يکی از دو قطب صنعت پتروشيمی در كشور مطرح است.

وی با اظهار این مطلب که ايجاد ارزش افزوده و جلوگيری از سوختن گازهای همراه نفت، یکی دیگر از مزایای این مجموعه است، گفت: مجموع تولیدات شرکت اعم از تولید محصولات واحد استحصال اتان، اتیل بنزن و استایرن منومر در سال بالغ بر ۴.۵ میلیون تن است. در این راستا با دسترسی به منابع موجود در پارس جنوبی ، نگرانی از بابت خوراک وجود ندارد. در واقع به یک منبع دائمی خوراک دسترسی داریم.

حسنی در خصوص تهیه مواد مورد نیاز و قطعات لازم نیز هیچگونه نگرانی را مواجه شرکت ندانست و گفت: برای تهیه این موارد با شرکت های مطرح بین المللی از جمله شرکت «پلیمری اروپا» و «لینده» قرارداد داریم و این محصول‌ها در حال حاضر به مجموعه وارد شده و کمبود مواد اولیه نداریم.

به گفته وی در خصوص خرید قطعات یدکی و محصول‌های شیمیایی مشکلی نداریم. با تدابیر صورت گرفته خریدهای مناسبی برای رفع این موارد انجام شده و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم؛ به طوریکه پیش‌بینی می‌شود حداقل تا ۶ سال آینده نیازهای مجموعه از این خریدها برطرف شود.

حسنی کیفیت محصول‌ها و تولیدات مجموعه را بالا دانست و گفت: این کیفیت بالا باعث شده نه تنها توان رقابت شرکت در بعد بین المللی را افزایش داده، بلکه در جذب مشتریان جدید نیز تاثیر زیادی دارد.

نگاهی به فروش 

حسنی به فروش شرکت اشاره کرد و گفت: استفاده از کارگزاران حرفه ای برای فروش محصول‌ها در توسعه فروش شرکت نقش مهمی داشت؛ در این راستا از 66 هزار میلیارد تومان فروش،  38درصد مربوط به « استایرن منومر» بود که  به عنوان محصول اصلی مجموعه قرار دارد. ظرفیت اسمی استایرن منومر 600 هزار تن است .

مجموعه در تلاش است با برنامه ریزی‌های صورت گرفته فروش داخلی را تقویت کند و بیش از 50 درصد استایرن منومر را در داخل به فروش رساند. در راستای تحقق این موضوع، رشد  فروش داخلی استایرن منومر را در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم.

فریدون امیری؛ رییس امور مالی «پارس» نیز در خصوص فروش شرکت تصریح کرد: میزان فروش داخلی شرکت به لحاظ تناژی شامل استایرن منومر با عرضه در بورس و شرکت‌های مستقر در پارک استایرن از سال 93 تا 96 افزایش پیدا کرد. در همین رابطه مبلغ فروش صادراتی سال 96 نیز نسبت به سال‌های رشد داشته و در سال گذشته به 66 هزار میلیارد تومان رسید.

مدیرعامل «پارس» به بررسی روند سودآوری شرکت در سال‌های اخیر پرداخت و گفت: در حالی میزان سود شرکت در سال ۹۴ بالغ بر ۲۲۸۸ میلیارد تومان بوده که این روند در سال 95 با سودآوری ۲۴۸۴ میلیارد تومانی همراه شد. حال در سال گذشته این روند با تداوم رشد همراه شده و هر چند هنوز این ارقام حسابرسی نشده، اما میزان سود ۳۰۵۰ میلیارد تومان را به دنبال داشته است.

پروژه‌های شرکت

حسنی به پروژه‌های شرکت اشاره کرد و گفت: پروژه‍ها و طرح‌های توسعه ای در راستای بهبود عملکرد شرکت تعریف شده است. در این راستا ایمن سازی تاسیسات ، مطالعه برای توسعه زنجیره محصول‌ها، رفع مشکلات عملیاتی، افزایش ذخیره آب آتش نشانی و افزایش کمی و ارتقای کیفی خوراک مورد نیاز از جمله مهمترین این موارد بود.

راهکارهای مناسب برای مقابله با تحریم‌ها

وی مهترین تهدید پیش رو در اقتصاد کنونی را ایجاد تحریم‌ها دانست و با تاکید بر اینکه هیچ صنعتی از این موضوع در امان نخواهد بود، گفت: در این راستا جلسات متعدد برگزار شده و راه حل‌های گوناگونی برای مقابله با این شرایط درنظر گرفته شد.  خرید قطعات یدکی و محصول‌های شیمیایی برای کاهش ریسک های مربوط به تهیه مواد اولیه برطرف شد. همچنین دیگر سیاست‌هایی نیز برای مقابله با تحریم‌ها اندیشیده شد. توانمندسازی شرکای تجاری و تولیدکنندگان داخلی ، تشکیل کمیته برای بررسی تولید داخلی و فروش بیشتر در داخل، کاهش وابستگی به فروش صادراتی، افزایش سهم داخلی و ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور ، در اختیار گرفتن خطوط حمل‌ونقل  برای انتقال محصول‌ها و توسعه فروش از طریق افزایش کارگزاران از جمله مهمترین راهکارها برای سپری کردن دوران تحریم به بهترین نحو ممکن است.

سرمایه‌گذاری‌های شرکت

در ادامه فریدون امیری؛ مدیر مالی «پارس» به سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری 50 درصدی در شرکت پلیمر آریا ساسول جزو سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت محسوب می‌شود این شرکت درحال حاضر با مالکیت 50 درصدی دو شرکت پارس تامین مجد و پتروشیمی پارس فعالیت می‌کند و محصول‌های اتیلن و پلی اتیلن سبک و سنگین تولید می‌کند.

وضعیت سودهی نیز در سال 93 مبلغ 17 هزار میلیارد تومان و در سال 96 مبلغ 20 هزار میلیارد تومان سود داشت که 98 درصد سود در سال گذشته توزیع شد.

معافیت مالیاتی

امیری درباره معافیت مالیاتی گفت: معافیت مالیاتی ماده 132 تا سال 95 داشتیم اما در سال 96 مصوبه‌ای توسط اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رییس جمهوری ابلاغ شد که معافیت مالیات برای 10 سال آینده تمدید شد واز این بابت در صورت‌های مالی مالیات شناسایی نشد. به گفته مدیران، پتروشیمی پارس از معافیت مالیاتی تا سال  1405 برخوردار است.

نگاهی به مطالبات

علی حسینی؛ مدیرعامل سرمایه‌گذاری مدبران اقتصاد درباره میزان مطالبات شرکت نیز عنوان کرد: از شرکت بازرگانی پتروشیمی 500 میلیارد تومان مطالبات داریم که از این بابت 200 میلیارد تومان اختلاف فی مابین وجود دارد که ذخیره گرفته شده و 300 میلیارد تومان مابقی مورد قبول است که نحوه پرداخت آن تاکنون مشخص نشد.

پرسش و پاسخ‌های مطرح شده

در ادامه این جلسه معارفه پنلی با حضور مدیران شرکت برگزار شد و به سوالات مطرح شده از سوی فعالان بازار پاسخ داده شد.

چگونگی تعیین ضریب

در حالی ضریبی در نرخ خوراک شرکت مشاهده می‌شود که این ضریب در سال 95 حدود 0.5 درصد و در سال 96 به 0.6 درصد رسید. حسینی در خصوص تعیین این ضریب و مکانیزم محاسبه آن گفت: ضریب مزبور توسط وزارت نفت تعیین می‌شود و امکان تغییر از سوی شرکت ندارد. همچنین از آنجا که براساس فرمولی خاص محاسبه می‌شود، از این محدوده 0.62 درصدی نوسان اندکی خواهد داشت. ممکن است به محدوده 0.64 درصد یا 0.61 درصد برسد اما نوسان زیادتری حتی تا محدوده 0.7 درصدی نخواهد داشت.

ضریب مزبور تحت نوسان‌ها قیمت نفت تغییر می‌کند. در بعضی مواقع به 0.55 درصد و حتی 0.45  هم رسید. به دلیل اهمیت این موضوع نمایندگان مجلس به محاسبه ضریب برای این موضوع پرداخت و جمع‌بندی در این زمینه داشتند. یک ضریبی بابت «شیرین سازی» و ضریبی هم برای «جداسازی» در این محاسبه درنظر گفته شد که در مجموع رقمی برای آن تعیین شد. به این ترتیب ضریب مزبور در سال 95 به 0.5 درصد رسید.

در این میان البته وزارت نفت مجدد اعلام کرد «پارس» هیچ فعالیتی در زمینه شیرین سازی ندارد و باید این رقم از فرمول مزبورحذف شود؛ به این ترتیب با کسر این سرفصل، حدود 12 درصد به ضریب مزبور اضافه شد و این ضریب به 0.62 درصد رسید.

نرخ ارز

سعید محبی فرد؛ رییس هیات مدیره «پارس» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ دلار شما ۴۲۰۰ تومان محاسبه می‌شود یا ۳۸۰۰ تومان؟ گفت: نرخ دلار بر مبنای ۴۲۰۰ تومان است، فروش ارز در خارج از سامانه نیما نداریم.

 وی با اظهار این مطلب که نرخ ارز بین مجتمعی نیز همان نرخ ۴۲۰۰ تومان در نظر گرفته شده، گفت: البته نرخ خوراک بر مبنای دلار ۳۸۰۰ تومان ابلاغ شد و از ابتدای سال اعمال می‌شود.  اما در مجموع نوسان‌های مزبور و نرخ‌های در نوسان بین محدوده ۳۸۰۰ تا ۴۲۰۰ تومان، تاثیری در میزان سودآوری «پارس» نخواهد داشت.

نرخ خوراک

علی حسینی؛ مدیرعامل سرمایه‌‎گذاری مدبران اقتصاد به عنوان سهامدار عمده «پارس» در خصوص تعیین نرخ خوراک پتروشیمی پارس نیز عنوان کرد: این نرخ بر اساس فرمول تعیین شده از سوی وزارت نفت محاسبه شده و برای تمامی شرکت‌های پتروشیمی یکسان است. برمبنای قیمت فوب با کسر 5 درصدی اعمال می‌شود. همچنین «بنزن» را 95درصد فوب از شرکت‌های پتروشیمی نوری و بوعلی دریافت می‌کنیم.

بودجه سال ۹۷

حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بودجه سال ۹۷ مشخص شده است؟ گفت: خیر، هنوز ارائه نشده است.

به گفته وی مجموعه اورهالی ندارد و اگر باشد هم کوتاه خواهد بود.

حسینی در خصوص صادرات شرکت نیز گفت: حدود ۶۰درصد از فروش شرکت صادراتی است. در سال‌های اخیر به صادرات ال پی جی به چین مشغول بودیم. در سال‌های گذشته و تحریم‌های قبلی نیز این روند را حفظ کردیم. این روند در تحریم‌های جدید نیز حفظ خواهد شد.

مدیران تاکید دارند عرضه اولیه سهام شرکت تا قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه خواهد بود. (پتروشیمی پارس تا پایان تیرماه سال جاری برای برگزاری مجمع خود زمان دارد) . تقسیم سود ما در این شرکت حداکثری است و در زودترین زمان ممکن پرداخت خواهد شد.

 

 

 

Submitted by admin on