فعالان بازار سهام معتقدند مهمترین چالشهای مجامع کنونی شرکتها بر محور تغییرات نرخ ارز و وضعیت برجام و اثر آن بر شرکتها و سودآوری آنها قرار دارد. برخی صنایع به دلیل آثار تغییر نرخ ارز و نیز تغییر در روابط خارجی بر وضعیت مالی از جمله فروش محصولهای شرکت، با مجامع پرحاشیهای همراه خواهند بود.
حتی انتظار میرود مجامع امسال در بخش برنامههای آتی و چشمانداز پیشرو، روندی محافظهکارانه داشته باشند. در نتیجه فشار سهامداران برای تقسیم سود بیشتر به دلیل افزایش ابهام نسبت به آینده محتمل خواهد بود.
طبق نظر کارشناسان صنایعی از قبیل فلزات اساسی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی و مخابرات میتوانند مجامع خوب با درصد تقسیم سود بالایی داشته باشند. این در حالی است که در گروه خودرویی با توجه به زیان انباشته بالا در اکثر نمادها، امکان پرداخت سود نقدی وجود ندارد و بهتبع سهامداران آن با مجامع پرحاشیهای مواجه خواهند شد. در مجامع گروه غذایی نیز همانند سالهای گذشته باید تقسیم سودهای ۵۰ تا ۷۰درصدی را متصور بود.
در این میان اما یکی دیگر از دغدغههای سهامداران پرداخت به موقع سودهای تقسیمی در مجامع است. امید است با رفع مشکلات ساختاری و نرمافزاری شاهد رفع مشکلات مربوط به دریافت سود مجامع بهخصوص توسط سهامداران خرد باشیم.
اما پرسشی که پیشروی مخاطب قرار میگیرد این است که کیفیت برگزاری مجامع در سال جاری، ابهامها و چالشهای مجامع و انتظار برای تقسیم سود نقدی در گروههای مطرح بازار به چه صورت است؟ به عبارت دیگر امسال چه صنایعی مجامع خوبی را برگزار میکنند.
پرونده «دنیای اقتصاد» را در این باره مرور کنید:
اجرای استانداردهای جدید/ فاطمه دادبه
افزایش معاملات در ماههای آتی/ مصطفی بابالو
سایه سنگین ریسک/ مجتبی شهبازی
جنجال پرداخت سود نقدی/ علی علیزاده
تاثیر نوسانهای ارزی/ سمیه سلیمی