اگر چه بسیاری بر این باورند تمامی بنگاههای اقتصادی در ایران بیتاثیر از نوسانهای نرخ ارز نیستند و این دامنه تاثیر میتواند مسیر آینده بنگاهها را تعیین کند اما برخی از بنگاهها ادعا دارند فارغ از این ماجرا مسیر مشخصی را طی میکنند.
محمد طالبی؛ مدیرعامل سرمایهگذاری غدیر با اشاره اینکه شرکتهای زیرمجموعه غدیر با روند مثبتی در پروژههای خود همراه هستند، به «دنیایاقتصاد» میگوید: با توجه به اخباری که از ابتدای سال در بازار سرمایه فراگیر شد، بر آن شدیم به آسیبشناسی شرکتهای زیرمجموعه غدیر بپردازیم که نتیجه حاصل شده حاکی از بیاثر بودن نوسانهای ارزی بر این شرکتها بود.
به روایت مدیران «وغدیر» برخی فعالان بازار سرمایه دیدگاههای سفتهبازانه دارند اما سرمایهگذاران اصلی کمتر تحت تاثیر این جو روانی قرار میگیرند. این در حالی است که اگرچه ناظران نقدهای جدی به سیاستهای ارزی دولت دارند اما از دید مدیران این بنگاه ورود به موقع دولت برای کنترل بازار ارز از نگرانیها کاسته است.
طالبی درباره طرحهای شرکتهای سرمایهپذیر غدیر که از طریق فاینانس تامین مالی شدهاند و با شرایط جدید حاکم بر دلار ممکن است درگیر فضای بازار داخلی شوند، تاکید دارد: طرحهایی که فاینانس اخذ کردهاند اکثرا صادراتمحور هستند و از سوی دیگر ارز موردنیاز خود را تولید میکنند، از این رو میتوانند به تعهدات ارزی خود پاسخگو باشند.
مدیران «وغدیر» اعتقاد دارند عملیات سفتهبازی باید کنترل شود و بهتر بود همانند بورس کالا و بازار سهام یک سیستم نظام یافته دارای شرایط خود تنظیمی برای بازار ارز شکل گیرد تا بقیه اجزای اقتصاد با تلاطم ارزی صدمه نبیند.