یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه امروز وارد سومین روز فعالیتش میشود. فاینکس ۲۰۱۸ با هدف برقراری ارتباط بین فعالان بازار سرمایه، نهادهای بین المللی و افراد علاقهمند به حضور در بازار سرمایه برگزار میشود.
1) تیم تحلیلی «دنیای بورس» بهصورت روزانه پرسشی را مطرح و فعالان را به شرکت در این مسابقه دعوت خواهد کرد. کسانی که بتوانند به این پرسشها پاسخ صحیح دهند بهصورت رایگان از اشتراک سایت «دنیای بورس» بهرهمند خواهند شد. پرسشها و نحوه ارسال پاسخها هر روز در صفحههای بورس روزنامه «دنیای اقتصاد» و سایت «دنیای بورس» با عنوان «مسابقه روز» اطلاعرسانی میشود.
- مسابقه روز/ پرسش امروز (چهارشنبه ۲۹ فروردین): «قراردادهای اختیار معامله (option) با مشخصات زیر در بازار معامله میشوند. نرخ سود بدون ریسک سالانه ۴ درصد و سررسید قراردادهای اختیار ۶ ماه است. براساس این اطلاعات سود ناشی از آربیتراژ این قراردادهای اختیار در پایان ۶ ماه چقدر است؟»
مخاطبان پاسخهای خود را حداکثر تا پایان همان روز میتوانند به آدرس den.contest۲۰۱۸@gmail.com ارسال کنند. اشتراک دوماهه سایت «دنیای بورس» جایزه پاسخ به تکپرسشها است و اگر فردی به هر چهار سوال پاسخ صحیح بدهد اشتراک یکساله دریافت میکند. همچنین «دنیای اقتصاد» در ایام نمایشگاه دو برنامه دیگر برای مخاطبان مد نظر قرار داده است. - پاسخ به سوال روز سهشنبه: در دومین پرسش «مسابقه روز» مخاطبان باید به این پرسش پاسخ میدادند که «در دورههای مختلفی که بخشهای مختلف بازار سرمایه دچار نوسان شدید شدهاند مقام ناظر به منظور کاهش سرعت نوسانها چه اقدامهایی را انجام داده است. چهار مورد از این نوع اقدامها را توضیح دهید» سنت غلطی که از سالهای گذشته در بورس تهران به چشم میخورد، معطوف شدن عملکرد نهاد ناظر به نوسان شاخص بورس است. به عبارت دقیقتر، در بسیاری از موارد سیاستگذار از نهاد ناظر انتظار دارد که عملکرد بورس را با اهدافی عموما غیراقتصادی مثبت جلوه دهد. این در حالی است که در استانداردهای جهانی، نوسان بورس یک امر طبیعی و مربوط به شرایط اقتصادی-سیاسی کل کشور است.
- بنابراین، نهاد ناظر باید در جهت شفافیت بیشتر و رونق معاملاتی عمل کند و نه آنکه با مداخله سعی کند نوسان قیمتها را کنترل کند. به هرحال، وجود این دیدگاه غلط باعث شده در سالهای فعالیت بورس تهران، مقام ناظر در دورههای نوسانی بورس اقدامهای متعددی را انجام دهد. برخی از این اقدامها به این شرح هستند. شاخصسازی از طریق معاملات صوری در برخی نمادهای بزرگ بورس. اعمال حجم مبنا و دامنه نوسان در دورههایی که نوسان قیمتها شدید بوده است. در این دوران بعضا دامنه نوسان برای جلوگیری از تلاطم قیمتها محدودتر نیز شده است. ایجاد محدودیت معاملاتی در زمستان سال ۹۲ که امکان فروش سهامداران تا پیش از ساعت ۱۲ بسیار محدود بود. تزریق نقدینگی از طریق بانکها و برخی منابع دولتی که نمونه بارز آن در بهار سال ۹۳ بود. برخی تماسها با بازیگران بزرگ بورس و فشار بر آنها برای عدم فروش سهام در دورههای ریزشی بورس.
- لازم به یادآوری است پاسخهای دریافتی تا پایان هفته بررسی شده و اشتراک رایگان به افرادی که پاسخ صحیح دادهاند از هفته آینده اعطا خواهد شد.
2) با توجه به استقبال از همایش «اقتصاد ایران در سال ۹۷» که اسفندماه سال گذشته توسط مجموعه «دنیای اقتصاد» برگزار شد، بخش «چشمانداز بورس در سال ۹۷» توسط تیم تحلیلی «دنیای بورس» فردا؛ پنجشنبه ساعت ۱۰ در سالن خلیجفارس، طبقه دوم، تالار گفتوگو در محل نمایشگاه بینالمللی ارایه میشود. تحولات اخیر در بازار ارز، وضعیت بازار جهانی پس از جنگ تجاری آمریکا و چین و نقش عوامل غیراقتصادی (برجام و ترامپ) بر بازار سهام و همچنین فرصتهای بدون ریسک سرمایهگذاری در اقتصاد ایران مهمترین محورهای این کارگاه خواهند بود.
3) در این ایام همچنین تخفیفهای ویژهای برای خرید اشتراک سایت «دنیای بورس» برای متقاضیان در نظر گرفته شده است. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به غرفه «دنیای اقتصاد» کد ویژه تخفیف را دریافت کرده یا با مراجعه به سایت www.donyayebourse.com برای بهرهمندی از تخفیفهای نمایشگاهی استفاده کنند. در این مدت اشتراک دوماهه ۲۰ درصد، ششماهه ۳۰ درصد و یکساله ۴۰ درصد از تخفیف برخوردار خواهند بود.
***مخاطبان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر از ساعت 10 صبح تا 5 عصر هر روز به مدت 4 روز (یکشنبه 27 فروردینماه تا پایان روز پنجشنبه 30 فروردینماه) به غرفه «دنیای اقتصاد» واقع در نمایشگاه بینالمللی، سالن ۳۵، غرفه شماره ۲ مراجعه کنند یا با شماره ۴۲۷۱۰۲۶۰ تماس حاصل فرمایند. اطلاعات تکمیلی مربوط به ایام نمایشگاه را در صفحههای بورس روزنامه «دنیای اقتصاد» یا سایت تحلیلی «دنیای بورس» دنبال کنید.