سرمایه گروه مپنا به 2 هزار میلیارد تومان می‌رسد

رای مجمع « رمپنا » به 2 مصوبه

گروه مپنا امیدوار است با تصویب مجمع روال افزایش سرمایه به خوبی طی شود. صاحبان سهام اگرچه نسبت به روند پیشرفت «رمپنا» گلایه دارند اما مدیران تاکید دارد: برنامه مقابله با کمبود نقدینگی را در دستور کار دارد.

 

مجمع عادی به طور فوق‌العاده گروه مپنا با دستور کار افزایش سرمایه و تغییر سال مالی به پایان رسید. در پایان صاجبان سهام مصوب کردند سرمایه شرکت از 1000 میلیارد تومان به 2000 میلیارد تومان از محل سود انباشته افزایش یابد. «رمپنا» قصد دارد این افزایش سرمایه را تا زمان برگزاری مجمع سالانه به ثبت برساند.

همچنین سال مالی گروه مپنا از پایان اسفندماه به پایان فروردین‌ماه با هدف تسهیل در گزارشگری به موقع به سهامداران تغییر یافت. بر این اساس«رمپنا»امسال دو مجمع در دوره 12 ماهه سال 1396 و دیگری برای دوره یک‌ماهه منتهی به 31 فروردین‌ماه سال 97 برگزار می‌کند.

گزارش هیات مدیره

بر مبنای گزارش هیات مدیره هدف از افزایش سرمایه اصلاح ساختار مالی با هدف جلوگیری از خروج نقدینگی از شرکت است. همچنین بهبود نسبت مالکانه و رقابت‌پذیری شرکت در صنعت و بازار سرمایه هدف دیگر افزایش سرمایه است. از سوی دیگر افزایش تعداد سهام شرکت و در نتیجه بالا رفتن میزان شناوری سهام، سبب استفاده از معافیت مالیاتی بیشتر خواهد شد.

بخشی از منابع افزایش سرمایه صرف «رمپنا» در افزایش سرمایه شرکت تولید برق سنندج و حفاری مپنا نور کیش منظور خواهد شد. نرخ بازده داخلی طرح 18 درصد و خالص ارزش بازیافتی طرح با نرخ 15 درصد حدود 65 میلیارد تومان و دوره بازگشت سرمایه 53 ماه است.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «رمپنا» مطلوب بدون بند شرط اعلام شد. بر مبنای بند 5 (بند اطلاعی)  عدم افزایش سرمایه و در نتیجه خروج منابع مالی «رمپنا» را ملزم به صدور اوراق از محل صندوق‌های سرمایه‌گذاری و تحمل هزینه‌های مالی از این بابت می‌کند. اما در صورت انجام افزایش سرمایه، این بخش از هزینه‌های مالی موضوعیت ندارد. این موضوع سبب رسیدن نرخ بازده داخلی افزایش سرمایه به 18 درصد شده است.

همچنین براساس بند 6 (بند اطلاعی) علی‌رغم انتخاب اعضای هیات مدیره در مهرماه 1395 تاکنون اعضای حقیقی معرفی نشده‌اند و همچنین یکی از اعضای هیات مدیره گزارش افزایش سرمایه را امضا نکرده است. هیات رییسه در این خصوص توضیحی ارایه نکرد.

پرسش و پاسخ

احتیاط در افزایش سرمایه: در بخش پرسش و پاسخ مدیر مالی درباره اینکه چرا در اجرای افزایش سرمایه باوجود داشتن سود انباشته بالا احتیاط می‌کنید؟ گفت: با افزایش سرمایه از محل انباشته شناوری سهم بالا می‌رود و با افزایش شاخص‌های بورس شرکت را ملزم به تقسیم سود برای تعداد سهم بالا کرده و انتظارات را بالا می‌برد (این استدلال مورد قبول اکثر سهامداران قرار نگرفت). رییس جلسه مسائل سهامداری را هم یکی از علل کندی افزایش سرمایه در این شرکت دانست.

ثبت صورت‌جلسه: هیات رییسه همچنین درباره اینکه با توجه به اختلافات حقوقی سهامداران آیا مشکلی برای ثبت صورتجلسه این مجمع پیش نخواهد آمد؟ تاکید کرد: خیر. مشکل در سهامداران بالاسری شرکت است و نه در هیات مدیره مپنا. بنابراین امیدواریم روال افزایش سرمایه به خوبی دنبال شود.

هیات مدیره همچنین درباره اینکه چرا سهم از بالای 1200 تومان حدودا نصف شده است؟ فروش برق و عدم دریافت وجه آن به بهانه ایجاد مطالبات از دولت به چه کار سهامدار می‌آید؟ تاکید کردند: باید شرایط اقتصادی کشور را در نظر گرفت بزرگ‌ترین کارفرمای ما وزارت نیرو است و نمی‌توانیم برای آن کار نکنیم. متاسفانه قبل از اینکه پول برق تولیدی به ما پرداخته شود، مالیات ارزش افزوده آن مطالبه می‌شود.

همچنین مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان گروه مپنا که وظیفه بازارگردانی سهم را به عهده دارد تلویحا از عدم حمایت سهامداران برای بازارگردانی سهم گله کرد. یکی از علل عدم استقبال بازار از سهم مپنا را عدم تقسیم سود مناسب در مجمع «رمپنا» دانست.

برنامه مقابله با نقدینگی: مدیرعامل درباره اینکه مجموعه برای مقابله با کمبود نقدینگی چه برنامه‌ای در دست دارد؟ گفت: مدتی است در حال بررسی طرحی برای گردآوری نیروگاه‌های مپنا در یک هلدینگ تخصصی و ارائه آن به صورت شرکتی بورسی و تامین منابع از آن طریق هستیم. منابع حاصل از این کار می‌تواند به کمک مپنا بیاید زیرا مپنا ده هزار مگاوات نیروگاه دارد که ارزش بالایی است. محاسبات نشان می‌دهد شرکت فرعی مپنا بین‌الملل 1.1 میلیارد یورو حقوق صاحبان سهام دارد، اما صورت‌های مالی در اختیار سهامدار قرار نمی‌گیرد.

نماینده بورس در این خصوص هم می‌گوید: در این مورد مپنا مکلف شده نامه‌ای از مراجع ذیصلاح درباره مجاز نبودن انتشار صورت‌های مالی مپنا بین الملل بیاورد و در صورتی که نتواند چنین مجوزی را تهیه کند صورت‌های مالی آن شرکت را در کدال انتشار دهد.

یکی از سهامداران تفکر مدیریت مالی شرکت مبنی بر عدم نشان ندادن سود و انباشته کردن آن را مانع اصلاح ساختار مالی مپنا و پیشرفت آن دانست و به شرکت‌های بورس مانند شرکت‌های معدنی و فلزی در شناسایی سود و سپس افزایش سرمایه به مبلغی بیش از سود تقسیم شده اشاره کرد که کم و بیش سبب استقبال سهامداران هم می‌شود. رییس‌ جلسه در این خصوص تاکید دارد: تلاش‌هایی جهت حرکت در این زمینه شروع شده که امیدواریم ادامه یابد و افزایش سرمایه امروز هم در همین راستا است.

حاشیه‌های مجمع

- نماینده سهام عدالت کماکان اعتراض خود را بابت اینکه دولت به نمایندگی از سوی سهام عدالت در جلسات شرکت می‌کند، ابراز کرد. وی اضافه کرد: مطابق رای قطعی صادره در دادگاه تجدیدنظر، صورت‌جلسه‌ مجمعی که در آن هیات مدیره شرکت برق و آب صبا (سهامدار عمده مپنا) انتخاب شده، باطل شده است و بنابراین آب و برق صبا نمی‌تواند در این مجمع نمایندگی داشته باشد.

این موضوع ممکن است برای مصوبه‌های این مجمع مشکل ایجاد کند. نماینده بورس می‌گوید: باید حکم قضایی را به رییس جلسه نشان دهید و اگر ایشان قبول نکرد می‌توانید اعتراض خود را پس از مجمع پیگیری کنید. به گفته رییس جلسه اختلاف بین سهامداران عمده مپنا است و برق و آب صبا در اینجا به عنوان نماینده سهامدار و با وکالت رسمی شرکت کرده است. رییس جلسه خواست که دعواهای بالاسری سهامداران مپنا را به مجمع شرکت مپنا نکشانید و سپس کفایت مذاکرات را اعلام کرد.

- مجمع با حدود نیم ساعت تاخیر شروع شد و پس از اعلام پایان رسمی جلسه به سوالات سهامداران پاسخ داده شد.

Submitted by admin on