در مجمع فوقالعاده معدنی و صنعتی گلگهر که با حضور 89 درصد سهامداران برگزار مصوب شد سرمایه شرکت از 3 هزار میلیارد تومان در مرحله اول به 3600 میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی افزایش یابد. افزایش سرمایه از 3600 میلیارد تومان به 4800 میلیارد تومان در اختیار هیات مدیره قرار گرفت تا در دو مرحله در دو سال آتی و از محل مطالبات و آورده نقدی اجرا شود. در هر مرحله نیز افزایش سرمایه به میزان 600 میلیارد تومان خواهد بود.
گزارش مدیرعامل
مدیرعامل صنعتی و معدنی گلگهر در گزارشی که به سهامداران ارایه داد، تصریح کرد: تمام برنامههایی که برای سال 1396 پیشبینی شد محقق که از جمله میتوان پیشبینی تولید 22 میلیون تن را نام برد که امروز از سطح 25 میلیون تن عبور کرد. در بازدید رییسجمهور از کارخانه، پروژه 2.5 میلیون تن افتتاح شد.
یکی از چالشهای جزیی پیش روی «کگل» کمبود سنگ است که به گفته مدیریت مجموعه باید سرمایهگذاری در زمینه اکتشاف ذخایر موجود در منطقه انجام گیرد. در همین راستا بخشی از وجوه افزایش سرمایه در توسعه بخش شرقی معدن یک، با 100 میلیون تن ماده معدنی در عمق 250 متری زمین هزینه خواهد شد. همچنین زیر کارخانه هماتیت، معادن جدید سنگ آهن کشف شده که باید این کارخانه را جابهجا کرده و پس از آن اقدام به استخراج ماده معدنی کنیم. اکتشافاتی در دو پهنه از مناطق اطراف کارخانه نیز در دست انجام است که امید است به نتایج مطلوبی برسد.
مدیرعامل در ادامه گزارش مبسوط خود همچنین اعلام کرد: همزمان اجرای پروژههای افزایش ظرفیت برای خط تولید فعلی نیز در دستور کار است. در این میان افزایش ظرفیت تولید از 25 میلیون تن به 27.5 میلیون تن در سال 1397 را هم مدنظر مجموعه است که البته مستلزم برنامهریزی به همراه همکاران فنی است.
صنعتی و معدنی گلگهر البته بر مبنای گزارش ارائه شده تاکید دارد: به لحاظ سوددهی و کنترل هزینهها سال خوبی را پشت سر گذاشته و توانسته سرانه تولید (تولید به ازای هر نفر) را تقریبا به دو برابر افزایش دهد.
مدیرعامل در بخش دیگری از برنامههای «کگل» در سال پیشرو تصریح کرد: در راستای تکمیل زنجیره تولید، برای پروژه تولید فولاد با یک شرکت اتریشی جهت خرید دستگاهها مذاکره شده و پس از تامین منابع مالی اقدام میشود. همچنین در جام فولاد تولید یک میلیون تنی در شهریور 1397 قرار است راهاندازی شود و نیاز به نقدینگی دارد.
از چالشهای دیگر پیش روی «کگل» تامین آب است که طبق برنامه آب خلیج فارس در سال 1398 به گلگهر خواهد رسید.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس به صورت مطلوب قرائت شد که بر مبنای بند 5 (اطلاعی) در تاریخ این گزارش تشریفهای قانونی انتشار اوراق اجاره به مبلغ 300 میلیارد تومان در دست انجام است.
پرسش و پاسخ
حمایت از سهم: در بخش پرسش و پاسخ سهامداران در خصوص اینکه چرا از سهم حمایت نمیشود و سبب شده ارزش سهام در چند سال اخیر افت زیادی کند؟ تاکید کرد: مجموعه برنامههایی برای بازارگردانی سهم دارد. به گفته نماینده «ومعادن» اخیرا صندوقی برای بازارگردانی سهم تاسیس شده که حتی مدیرعامل گلگهر هم خواهان مشارکت بیشتر در این صندوق شده است.
نرخ سنگ آهن: با توجه به اینکه آینده شرکت به نرخ سنگآهن ربط دارد، هیات رییسه در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش احتمالی نرخ سنگآهن مشکل ایجاد نمیکند؟ عنوان کرد: ما صادرات نداریم و تماما صرف پوشش نیاز داخل میشود. در سال 1394 بدترین قیمتها را تجربه کردیم و در همان سال افزایش تولید داشتیم. هیات رییسه در همین حال عنوان کرد: با این همه در حال تکمیل زنجیره تولید هستیم و در حال حاضر آهن اسفنجی تولید میکنیم و در چند سال آینده قصد داریم به تولید ورق فولادی برسیم. با تبع با تکمیل زنجیره تولید از سنگ آهن تا ورق فولاد، هیچ نگرانی بابت تغییرات نرخ سنگآهن نخواهیم داشت.
طرح انتقال آب خلیج فارس: هیات رییسه همچنین درباره اینکه برای طرح انتقال آب خلیج فارس در سال 96 چقدر سرمایهگذاری شده و در سال 97 چقدر سرمایهگذاری میشود؟ گفت: سرمایه پروژه این طرح یک هزار میلیارد تومان است که 34 درصد آن متعلق به گل گهر است، یعنی 340 میلیارد تومان سرمایه گذاری ماست. بقیه سرمایهگذاری در این طرح از منابع بانکی تامین و پیشبینی میشود تا سال 1398 که آب آن به سیرجان میرسد مجموعا 1200 میلیارد تومان تسهیلات بانکی گرفته شود.
نسبت استخراج سنگ به باطلهبرداری: هیات مدیره مجموعه همچنین در پاسخ به اینکه چرا نسبت استخراج سنگ به باطلهبرداری به 11 رسیده است؟ (یعنی به ازای برداشت 11 تن باطله یک تن سنگ آهن استخراج میشود) تاکید کرد:نسبت مزبور را وضعیت زمین و معدن تعیین میکند. وقتی سنگ آهن در عمق 250 متری باشد قاعدتا این نسبت به 11 میرسد، اما اگر محتوای معدن نزدیک سطح زمین باشد این نسبت بین 1 تا 3 خواهد بود.
درباره آزادسازی قیمت گندله: هیات رییسه درباره آزادسازی قیمت گندله و ارایه آن در بورس کالا عنوان کرد: در این زمینه به همراه بقیه شرکتها همانند چادرملو و گهرزمین با فولادسازان در حال مذاکره هستیم و امیدواریم به یک نتیجه برد برد برسیم. گرچه با صادرات محصولهایمان میتوانیم سوددهی بیشتری داشته باشیم ولی منافع ملی اجازه این کار را نمیدهد و باید به تولید در داخل کشور کمک شود.
حاشیههای مجمع
- مجمع با نیم ساعت تاخیر و پس از ورود مدیران پرشمار شرکت و سهامدار عمده شروع شد.
- نماینده سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات پیشنهاد کرد که مدت پذیرهنویسی یک ماه تمدید شود تا سهامداران بتوانند با استفاده از سود مجمع آینده در افزایش سرمایه شرکت کنند که نماینده بورس تذکر داد منظور از مطالبات در افزایش سرمایه مطالبات حال شده (مطالبات در زمان مجمع) است و نه پس از آن و این کار امکانپذیر نیست.
- سهامداران جز اصرار به افزایش سرمایه دو مرحلهای (به جای سه مرحلهای) داشتند که نماینده سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات مخالف بود و با همراهی سایر سهامداران عمده، افزایش سرمایه سه مرحلهای تصویب شد.