مجمع سیمان اردبیل با حضور 97 درصد سهامداران برگزار شد و البته در پایان سهامداران رای به تقسیم سود 68.5 تومان به ازای هر سهم دادند. البته «ساربیل» در دی ماه افزایش سرمایه از 14 میلیارد تومان به 24 میلیارد تومان را ثبت کرده بود و تقسیم سود براساس سرمایه جدید صورت گرفت.
همچنین سرمایهگذاری سیمان اسپندار، سیمان اکباتان، مجتمع آهک اسپندار، سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان («سیدکو») و سیمان کرمان («سکرما») به عنوان اعضای هیات مدیره برای دو سال ابقا شدند. براین اساس سه عضو اول از گروه اسپندار و دو عضو دیگر از سیدکو شرکت را مدیریت میکنند.
گزارش مدیرعامل
مدیرعامل در گزارشی که در مجمع ارائه کرد، عنوان کرد: سیمان اردبیل در سال مالی منتهی به 30 آذرماه سال 96 به درآمد 79 میلیارد تومانی و سود خالص 16 میلیارد تومانی دست یافت که نسبت به عملکرد سال قبل رشد بیش از 3 برابری داشت. «ساربیل» تلاش کرده سهم خود از بازار را حفظ کند؛ به طوریکه 1.6 درصد از فروش کل بازار ایران را در سال مالی جاری به عهده داشت. البته شرکت بخشی از سهم بازار از دست رفته در سال گذشته را مجددا بدست آورد.
به گفته مدیرعامل «ساربیل» بهرغم مشکلات و محدودیتهای موجود موفق به کسب 25 درصد سود قبل از کسر مالیات نسبت به فروش شد. همچنین در مدیریت جریان نقدینگی شرکت 1.5 میلیارد تومان سود سپردهگذاری در بانک از نقدینگی مورد استفاده در جریان کار شرکت، به دست آورد.
تسهیلات دریافتی «ساربیل» بر مبنای گزارش هیات مدیره شامل سه مورد است:
1. وام 2.7 میلیارد تومانی موضوع هدفمندی یارانهها با سود 4 درصد که کمتر از یک میلیارد تومان آن باقی مانده است.
2. تسهیلات جهت تعمیرت در خط تولید با سود 4 درصد که اقساط آن به طور منظم پرداخت میشود.
3. وام سلف بانک سپه با نرخ سود 18 درصد که در سال قبل دریافت و برای سال بعد تمدید شد. مبلغ این وام 3 میلیارد تومان است.
هیات مدیره اعلام کردند: «ساربیل» برای سال آینده دو درصد کاهش در فروش پیشبینی کرد که البته جانب احتیاط در این زمینه رعایت شد و شواهد حاکی از آن است که فروش و سود بیشتری محقق شود.
گزارش هیات مدیره نشان میدهد ظرفیت تولید سیمان اردبیل یک میلیون تن در سال است اما در راستای تنظیم بازار و با هماهنگی با انجمن صنفی در سال مالی جاری 535 هزار تن کلینکر و 665 هزار تن سیمان تولید و همزمان تلاش شد قیمت فروش در بالاترین قیمت ممکن حفظ شود.
این در حالی است که شرکت در سال مالی مورد گزارش اقدامهای قابل توجهی در جهت کاهش مصرف انرژی الکتریکی و نیز بهسازی بخشهایی از خط تولید که قدمت زیادی دارند، صورت داد.
در این میان بر مبنای گفتههای مدیرعامل صادرات سیمان اردبیل شامل سیمان و کلینکر به کشور گرجستان بود. آذربایجان تعرفهها را بالا برد که امکان صادرات به صرفه وجود ندارد. برای صادرات به ارمنستان نیز در حال مطالعه و آمادهسازی است. همچنین از برنامههای آتی «ساربیل» میتوان به حفظ سهم بازار، آموزش پرسنل و ایجاد انگیزه در آنان، بهینهسازی و بازسازی ماشینآلات با تعریف 6 پروژه و ادامه دو پروژه از سال مورد گزارش، اصلاح قراردادهای پیمانکاران در راستای کاهش قیمت تمام شده و حفظ امنیت و بهداشت کار اشاره کرد.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس نیز مطلوب بدون بند شرط اعلام شد.
پرسش و پاسخ
میران صرفهجویی: در بخش پرسش سهامداران و پاسخ مسئولان، هیات رییسه در خصوص میزان ریالی صرفهجویی در مصرف انرژی «ساربیل» عنوان کرد: بین 10 تا 15 درصد کاهش در هزینههای انرژی رخ داد. به ازای تولید هر تن سیمان 101 کیلووات برق مصرف شد که در سال قبل از آن معادل 111 کیلووات بر تن بود. علاوه بر آن، تغییرات انجام شده سبب شده مصرف برق در زمان اوج (پیک) مصرف برق نیز کم شد و اضافه پرداختی از این بابت صورت نگیرد.
خواستههای سیدکو: رئیس جلسه همچنین تاکید کرد: سود خالص چند برابر شده نسبت به سال قبل عمدتا ناشی از افزایش قیمت فروش سیمان بود. در همین حال نماینده سیدکو موارد زیر را به عنوان خواستههای خود مطرح و خواست در صورت خلاصه مذاکرات ثبت شود:
الف) استفاده از مزایای بورس انرژی جهت خرید ارزانتر برق
ب) درباره طرحهای توسعه احتمالی سیمان اردبیل با بخش فنی سیدکو مذاکره شود
ج) برنامهای قابل اجرا جهت پرداخت سودهای سالهای قبل تهیه و عمل شود.
وضعیت سیمان در ایران: رئیس هیات مدیره نیز البته در خصوص وضعیت سیمان در ایران توضیحهایی عنوان کرد: معمولا در جلسات صحبتی نمیکنم اما در اینجا استثنائا مطلبی را باید بگویم. وضعیت سیمان در ایران مناسب نیست، قیمت سیمان در ایران بسیار پایین و کمترین قیمت در جهان است و ظرفیتهای تولیدی هم در حال رشد است. با این وجود ما هم به سهامداران خود تعهد داریم و نمیتوانیم با تقسیم سود کمتر از 85 درصد موافقت کنیم. باید مشکل ظرفیت سیمان در ایران حل شود. ما نیز از سرمایهگذاری خود در این زمینه سود چندانی نبرده ایم.
«ساربیل» به روایت اعداد
- بهره مالی (هزینههای مالی) به ازای هر سهم؛ (2.8) تومان
- سود ساخته شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 68.7 تومان
- سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 68.5 تومان
- سود انباشته به ازای هر سهم؛ 72.8 تومان که 68.5 تومان تقسیم شد.
حاشیههای مجمع
- رئیس هیات مدیره شرکت که خارجی بوده و فردی صحبتهایش را به صورت همزمان ترجمه میکرد، اظهار کرد: چون به زبان فارسی مسلط نیست اداره جلسه را به آقای مهجوری میسپرد. گزارش هیات مدیره و حسابرس هم به دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه و همزمان نمایش مییافت.
- رئیس جلسه در پاسخ نماینده بورس که میگفت سود کمتری تقسیم کند تا به موقع بتوانید به سهامداران عمده پرداخت کنید به شوخی گفت: «چشم ولی پیشخور کردهایم!» و البته توضیح داد که تقسیم سود براساس پیشبینی تقسیم سود سهامداران عمده انجام میگیرد.