مجمع سالانه نیروکلر با تقسیم سود 21 تومان برگزار شد

تازه‌ترین برآورد از طرح توسعه «شکلر»

مجمع سالانه نیروکلر با حضور تقریبا همه سهامداران برگزار شد. «شکلر» در حالی افزایش کیفیت محصول‌ها را در دستور کار دارد که به گفته مدیرعامل افزایش کمی محصول‌ها هم با استفاده از افزایش سرمایه آتی صورت خواهد گرفت. مدیران نیروکلر تاکید دارند: با طرح‌های دولتی تصفیه خانه آب و فاضلاب و طرح توسعه افزایش تولید کلر از 40 تن به 95 تن، بازار مناسبی برای آینده «شکلر»  نوید داده می‌شود. مدیرعامل البته از زمان بهره‌برداری طرح توسعه هم خبر داده است.

مجمع عادی سالانه در حالی با حضور 90 درصد سهامداران برگزار شد که در پایان 21 تومان از 23.7 تومان سود سالانه محقق شده تقسیم شد. دستور کار مجمع نیروکلر با موضوع انتخاب اعضای هیات مدیره با ابقای اعضای قبلی (سرمایه‌گذاری صنعت و معدن، سرمایه‌گذاری ایران و فرانسه، سرمایه‌گذاری و لیزینگ نواندیشان دنیای اقتصاد، تاپیکو، گروه صنعت سلولزی تامین گستر نوین) همراه شد.

سابقه نیروکلر

نیرو کلر در سال 1363 به صورت شرکتی دولتی تاسیس شده و در سال 1367 عملیات ساخت کارخانه شروع و در سال 1376 با ظرفیت تولید 20 تن کلر در روز به بهره برداری رسید. از سال 1388 سرمایه شرکت از 9/4 میلیارد تومان به 40 میلیارد تومان رسید و ظرفیت تولید روزانه کلر تا پایان سال 1396 به 95 تن رسید.

کارخانه شرکت در اصفهان قرار دارد و چندسال پیش کارخانه ای در یزد خریداری شد که تولید کمتری دارد اما برنامه‌هایی برای تقویت کیفی و کمی آن وجود دارد. فناوری های مورد استفاده شرکت از کشورهای فرانسه و سوییس و ایتالیاست. همچنین شرکت عضو انستیتو کلر آمریکا و انجمن تولیدکنندگان کلر اروپا و نیز انجمن خوردگی ایران است.

تولید محصول‌های متنوع

یکی از مزیت‌های نیروکلر تولید محصول‌های متنوع کلر است که علاوه بر تامین نیاز شرکت های آب و فاضلاب، به سایر صنایع نیز محصول‌های خود را عرضه می‌کند. این محصول‌ها هرکدام سهمی در فروش 45 میلیارد تومانی در سال مالی منتهی به 31 شهریورماه سال‌جاری داشته‌اند:

الف) پرکلرین: برای ضدعفونی آب شرب و آب استخر استفاده شده و سهم 18 درصدی از فروش کل شرکت دارد.

ب) کلر مایع: در حال حاضر منحصرا به شرکت‌های آب و فاضلاب فروخته می‌شود با سهم 8 درصدی از فروش کل.

پ) سود پرک: سود سوزآور به شکل جامد که سهم 47 درصدی از فروش کل شرکت را داراست.

ت) کلرور فریک: به عنوان منعقد کننده در تصفیه آب و فاضلاب استفاده شده با سهم 3 درصدی در فروش کل شرکت.

د) سود سوزآور: پرکاربردترین محصول شرکت که 460 ماده از آن مشتق می‌شود، سهم 4 درصدی از فروش شرکت دارد.

ذ) آب ژاول: محصولی بهداشتی برای ضدعفونی و سفیدکننده البسه بوده و 9 درصد فروش شرکت سهم این محصول است.

ر) اسید کلریدریک: با نام تجاری جوهرنمک یک درصد در فروش کل شرکت سهم دارد.

* تمام موارد بالا مربوط به کارخانه اصفهان بودند، اما در کارخانه یزد چهار محصول مونوکلرو استیک اسید (MCA)، کربوکسی میتل سلولز (CMC)، اسید کلریدریک و آب ژاول تولید می‌شود که مجموع فروش این چهار محصول تولیدی در یزد کمتر از 10 درصد فروش کل شرکت است.

فروش و صادرات

نیروکلر در سال مالی مورد گزارش افزایش 10 درصدی در میزان فروش و افزایش 12 درصدی در مبلغ فروش داشت. فروش صادراتی شرکت از مبلغ 2.8 میلیون دلار با رشد 25 درصدی نسبت به سال قبل به 3.5 میلیون دلار بالغ شد.

البته با همه این رشد فروش و صادرات، سود خالص شرکت با کاهش 6 درصدی از 10 میلیارد تومان در سال گذشته به 9.4 میلیارد تومان رسید که دو علت بود؛ یکی روند کاهشی قیمت جهانی محصول‌های شرکت در دو سال گذشته و دیگری رقابت منفی توسط برخی از تولیدکننده‌ها یا به اصطلاح زیرفروشی.

مدیرعامل نیروکلر در این باره می‌گوید: چند ماهی است نرخ جهانی محصول‌های شرکت روند افزایشی به خود گرفته و از سوی دیگر با اقدام‌هایی که در انجمن صنفی شده است رقبا را توجیه کرده‌ایم که از شکستن غیرمنصفانه قیمت‌ها خودداری کنند که به نتایج خوبی رسیده‌ایم. مدیران در این باره گفته‌اند: برای سال جاری پیش‌بینی شده این موضوع برطرف شود.

بازار مناسب برای آینده شرکت

با افزایش تصفیه خانه‌های آب و فاضلابی که دولت در دست اجرا دارد و افزایش اداره‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، بازار مناسبی برای آینده شرکت نوید داده می‌شود. مدیر عامل در این باره می‌گوید: در حال حاضر انبارهای شرکت تقریبا خالی بوده و برای برآورده کردن سفارش‌های مشتریان در مضیقه است.

طرح توسعه شرکت برای تولید 55 تن کلر بیشتر از ظرفیت فعلی یعنی در مجموع 95 تن در روز می‌تواند تقاضای روز افزون مشتریان را پوشش دهد. این طرح توسعه که دو مرحله افزایش سرمایه قبلی برای آن صورت گرفته 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تجهیزات آن در حال خریداری است. تا پایان سال جاری این طرح توسعه در محل کارخانه اصفهان به بهره برداری می‌رسد.

مدیرعامل نیروکلر در این خصوص می‌گوید: اگر این طرح توسعه قرار بود در مکان دیگری جداگانه اجرا شود 2.5  برابر هزینه فعلی نیاز داشت، در حالی که استفاده از امکانات و نیروی انسانی موجود صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای ایجاد کرد. همچنین از مزایای این طرح توسعه، رفع برخی از گلوگاه‌های تولید در کارخانه است که پیش از این به خاطر کمبود تولید محصول‌های میانی روند تولید را تحت تاثیر قرار می‌داد.

افزایش سرمایه

نیروکلر قصد افزایش سرمایه از 40 میلیارد تومان به 50 میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران را دارد تا از آن برای افزایش تولید در کارخانه یزد استفاده کند. طرح افزایش سرمایه تهیه و به تایید سهامداران عمده رسید و به حسابرس و بازرس قانونی جهت اظهار نظر داده شد. 

مواد اولیه اصلی مورد استفاده شرکت شامل نمک خوراکی و آهک هیدراته و آهن قراضه است که از داخل تهیه می‌شود. بیشترین حجم به نمک اختصاص دارد که شرکت قبلا نمک را از واسطه‌ها تهیه می‌کرد، اما در سال 1391  مجوز برداشت سالانه 30 هزارتن نمک از دریاچه نمک قم درسافت شد و ساخت انباری در آران و بیدگل برای ذخیره نمک برداشت شده را در حال اتمام دارد.

بند 6

گزارش حسابرس و بازرس قانونی  که گزارش مطلوب بدون بند شرط اعلام شد، در بند 6 (تاکید بر مطلب خاص) اشاره دارد: طرح توسعه ظرفیت کارخانه اصفهان به دلیل تاخیر در خرید تجهیزات، نسبت به برنامه زمان‌بندی شده تاخیر دارد.

به گفته مدیرعامل ابتدا مشکلی در گشایش اعتبارات اسنادی (LC) به دلیل تحریم‌ها پیش آمد که برطرف شد اما پس از آن در تخصیص تسهیلات توسط بانک ملت و دریافت برخی از مجوزها اشکالاتی پیش آمد که به تدریج رفع شد و تا پایان سال طرح توسعه به سرانجام خواهد رسید. این طرح در حال حاضر 90 درصد پیشرفت دارد.

بند 8

بند 8  (بند بازرس) برخی از تکالیف مجمع سال گذشته به نتیجه نهایی نرسیده است. نماینده بورس در مورد تک تک تکالیف سال گذشته از شرکت درباره کاهش وصول مطالبات عنوان کرد: شرکت دو نفر را تمام وقت به اینکار اختصاص داده است و مطالبات نسبت به سال گذشته با وجود رشد 12 درصدی فروش، کاهش یافت و تلاش در این زمینه ادامه دارد.

بر مبنای ادعای مدیرمالی وضعیت نیروکلر نسبت به رقبا در صنعت بهتر است. درباره تکلیف اخذ اسناد زمین‌های کارخانه اصفهان و یزد هم توضیح داده شد که برای زمین اصفهان دفترچه مالکیت صادر شده که از جهت اعتبار در حد سند است ولی در عین حال شرکت شهرک صنعتی اشترجان در حال رفع مشکل زمینهای شهرک برای گرفتن اسناد رسمی است.

زمین یزد هم دو سند از چهار سند آن به نام شرکت نشده بود که یکی از آن‌ها در مراحل پایانی انتقال به نام شرکت و دیگری در حال رفع مشکلات است که تا پایان سال کاملا حل می‌شود. درباره تکلیف استفاده از اعتبارات اسنادی به جای حواله پول از طریق صرافی در خرید تجهیزات طرح توسعه هم با توجه به گشایش‌های ایجاد شده پس از برجام به همین شکل عمل می‌شود.

بند 9

بند 9 (بازرسی) با وجود افزایش فروش، سود خالص نیروکلر به دلیل افزایش در هزینه مواد اولیه و نیز افزایش هزینه‌های عمومی اداری و همچنین وضعیت رقابتی بازار محصول‌های شرکت کاهش یافت. همچنین عمده محصول‌های تولیدی در کارخانه یزد با زیان ناخالص همراه بود.

هیات رئیسه مجمع در این خصوص می‌گوید: با افزایش تدریجی نرخ جهانی محصول‌های شرکت و نیز توجیه رقبا برای خراب نکردن بازار، مشکل کاهش سود حل خواهد شد.  کارخانه یزد به خاطر حجم کم تولید و همچنین کیفیت پایین محصول‌هایش دارای زیان ناخالص است که در حال حاضر فرآیند افزایش کیفیت محصول‌ها در دست انجام است و افزایش کمی محصول‌ها هم با استفاده از افزایش سرمایه آتی صورت خواهد گرفت.

نظر نماینده بورس

نماینده بورس از اینکه بندهای گزارش حسابرسی نیروکلر کم شده است از مدیران شرکت تشکر و همچنین به خاطر رفع مشکل بدهی به تامین اجتماعی و پیشرفت مناسب طرح توسعه در سال مالی مورد گزارش ابراز رضایت کرد.

نیروکلر از دریچه اعداد

  • هزینه مالی به ازای هر سهم؛ 3.3 تومان  
  • سود سهام محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 23.7 تومان
  • سود توزیع شده (DPS)  به ازای هر سهم؛ 21 تومان
  • سود انباشته به ازای هر سهم؛  33 تومان در پایان سال مالی 31 شهریورماه

حاشیه‌های مجمع

- مجمع با استقبال خوب سهامداران و با حدود 15 دقیقه تاخیر برگزار شد.

- مدیر عامل در اسلاید پایانی گزارش خود ابراز امیدواری کرد: پارک کلر در ایران تاسیس شود. در حاشیه جلسه مدیر عامل توضیح داد شهرک کلر یعنی شهرکی صنعتی که کارخانه بزرگ تولید کلر به ظرفیت 500 تن در روز به همراه مجموعه متنوعی از تولیدکننده‌های صنایع پایین دستی کلر را در خود جای دهد. به گفته وی چند سال پیش زمین بزرگی در شهرکرد را برای این‌کار درنظر‌ بگیرد، سهامدار عمده با اجرای این طرح موافقت نکرد.

- یکی از سهامداران در حاشیه جلسه از یکی از شخصیت‌های سیاسی نقل قول کرد که:«به هیچ وجه اجازه راه‌اندازی طرح توسعه نیروکلر را نمی‌دهیم» که مدیرعامل گفت تلاش‌های این آقا از این دیدگاه بوده که وجود حجم زیادی از کلر در نزدیکی شهر در صورت ایجاد حادثه یا خرابکاری یا حمله دشمن برای ساکنان شهر خطرناک است. ایشان توضیح داد: برای نهادهای مسئول توضیح دادیم که وضعیت سایر تولید کننده‌های کلر در شهرهای دیگر کشور هم به همین شکل است و از طرف دیگر با مشورت و همکاری با سازمان «پدافند غیرعامل» توانستیم ابهام‌ها و نگرانی‌های مطرح شده را حل کنیم.

- در جریان برگزاری مجمع پرسشی از سوی سهامداران مطرح نشد.

Submitted by admin on