ارزش ریالی صادرات و فروش
صنایع شیمیایی سینا از متانول فرمالین مایع میگیرد و پس از فرایندهایی به هگزامین و پارافرمالین تبدیل و صادر میکند. پودر تولیدی «شسینا» عالیترین پودر در دنیا است و این مزیت صنایع شیمیایی سینا باعث شده با وجود مشکلات تحریم، مشتریان حاضرند به قیمت و ه صورت دائم محصولهای این شرکت را خریداری کنند.
بر مبنای گزارشهای مالی شرکت حدود 55 تا 60 درصد ارزش ریالی «شسینا» را صادرات و 40 درصد آن فروش داخلی است.
مقاصد صادراتی
شهراد پدیدار؛ مدیر عامل صنایع شیمیایی سینا در گفتوگو با «ایلنا» در خصوص کیفیت بالای محصولها در این مجموعه میگوید: در حال حاضر وضعیت تولید «شسینا» مطلوب است و هر آنچه را تولید میکند به دلیل کیفیت محصولها به سرعت میفروشد و به همین دلیل هیچ محصولی را انبار نمیکند.
بر مبنای ریل سیاستگذاری صنایع شیمیایی سینا هدف مجموعه این است که صادرات به اروپا را مثل قبل از تحریمها ادامه دهد. از دید مدیران این مجموعه اکنون که اروپا پای برجام ایستاده بنگاهها نیز باید بتوانند از این مزیت جهت ورود به این بازار رقابتی بهره ببرند.
پدیدار مقاصد صادراتی محصولهای «شسینا» را بنگلادش، سریلانکا، ژاپن، ترکیه، هند، تایلند و مالزی عنوان میکند. در مورد صادرت به هند به دلیل اینکه امریکا عدم معاملات با ایران را به این کشور تحمیل کرده، «شسینا» به مشکل برخورد کرده که به گفته مدیرعامل با توجه به جمعیت زیاد و مصرف بالا بازار خوبی محسوب میشود و این شرکت در تلاش است از مبادی دیگری ارتباط برقرار کند اما در مورد دیگر کشورها مشکلی وجود ندارد.
براساس گفتههای مدیرعامل، «شسینا» در حال حاضر از مسیر اتاق بازرگانی و سفارتخانه کشورها به دنبال این است که از طریق بانکهای کوچک که در حوزه تحریمها مشکلی ندارند، ورود پیدا کند.
مصارف محصولهای تولیدی
محصولهای تولیدی صنایع شیمیایی سینا در صنایع موشکی، ضدعفونی کننده مرغداریها و در اتاق عمل بیمارستانها قابل استفاده است. این مجموعه متانول را تبدیل به فرمالین مایع کرده و از 1.5 سال پیش نیز توانسته است آن را به پودر تبدیل و در بستهبندی مناسب ارسال کند و به این ترتیب حملونقل آسانتر و ارزانتر شده و حجم محموله کمتر میشود، مقاصد صادراتی نیز تکنولوژی خود را تغییر داده و از پودر استفاده میکند.
چالش نرخ خوراک
به نظر میرسد نرخ خوراک چالشهایی را برای صنایع شیمیایی به همراه آورده است؛ به گفته پدیدار خوراک پتروشیمی از وقتی گران شد صنایع شیمیایی سینا را درگیر کرد، در حال حاضر در تمام بویلرها از گاز طبیعی استفاده میشود. «شسینا» با خارجیها قرارداد سه ماهه با رقم ثابت میبندد اما هر روز عدد متانول در بورس تغییر میکند.
بنابراین زمانی صنایع شیمیایی سینا مواد اولیه را گران تهیه میکند، مجبور است محصولهایش را با قیمت بالاتر بفروشد تا سود داشته باشیم و این باعث میشود مزیت رقابتی مان نسبت به دیگر کشورها از دست برود.
عرضه محصولها در بورس
صنایع شیمیایی فارس البته در خصوص تهیه مواد اولیه و عرضه محصولها در بورس نیز برنامه ویژهای دارد. به گفته پدیدار «شسینا» آمونیاک و متانول را از بورس انرژی تهیه میکند اما برای صادرات چون بازرگانی قدر وجود ندارد باید محصولها را به خودش بفروشد، در حالی که باید تمام تلاش خود را در راستای تولید بهتر، بهینه و انبوه برای افزایش صادرت انجام دهد.
نگاه جدی به بازارهای رقیب
مدیرعامل صنایع شیمیایی سینا با اشاره به کشورهای همسایه مثل عربستان که با حجم بالای محصول دنبال رقابت است، معتقد است باید هرچه سریعتر بازارهای رقابتی را بدست آورد، چون ممکن است دو سال دیگر وضعیت به این شکل نباشد.
پارتنر خارجی
وی درباره وجود پارتنر خارجی نیز میگوید: در مورد صادرات هگزامین پارتنر خارجی کارها را انجام میدهد، ضمن اینکه وجود پارتنر خارجی برای صادرات به کشورهایی که ارتباط نداریم، به نفع هر دو طرف و برد- برد است.