پست 230 کیلوولت GIS پتروشیمی دماوند که در مجموع با 56 تیدر و سوییچگیر 230 کیلوولت برای سه فاز دماوند در نظر گرفته شده است، راهاندازی شد. در شرایط فعلی بزرگترین ایستگاه پست برق با ولتاژ 230 کیلوولت در سطح کشور و خاورمیانه در نیروگاه پتروشیمی دماوند طراحی و ساخته شده است.
تاکنون 18 سوییچ جی آی اس 230 کیلو ولت در پتروشیمی دماوند راه اندازی شده و این مجتمع توانایی ارائه خدمات و تامین نیاز مجتمعهای پتروشیمی در فاز دو عسلویه را دارد.
مشارکت شرکای خارجی
در دوران تحریم یک شرکت فرانسوی طرف قرارداد با پتروشیمی دماوند از ارائه تجهیزات و قطعات خودداری کرد. هم اکنون این پتروشیمی توانست از طریق هیوسانگ کره جنوبی ارتباط این GIS را با کل تاسیسات برقرار کرده و تجهیزات را به طور کامل نصب کند.
هم اکنون بزرگترین تجهیزات جی آی اس ایران و حتی منطقه خاورمیانه عملا در پتروشیمی دماوند نصب و راه اندازی شده است. شرکت اروا فرانسه اخیرا با انجام نامه نگاری و آغاز مذاکره، خواستار مشارکت در اجرای بخشهای جدیدی از ساخت پتروشیمی دماوند به ویژه در تاسیسات GIS شده است.
به گفته محمدرضا سمیعی که به «نیپنا» صحبت کرده: هم اکنون شرکتهای هیوسانگ، جی ای، آلستوم ایتالیا، اروا فرانسه و ABB انگلیس برای مشارکت در تکمیل و اجرا فازهای جدید توسعه پتروشیمی دماوند اعلام آمادگی کرده اند.
نوع نیروگاه
همچنین اتصال شبکه 230 جی آی اس دماوند به 400 سراسری برق از برنامههای در دست اجرا در پتروشیمی دماوند است. با نصب و راه اندازی 12 توربین ظرفیت تولید برق پتروشیمی دماوند به 2 هزار مگاوات میرسد.
هم اکنون با چهار توربین نصب شده حدود 600 مگاوات قابلیت تولید و انتقال برق وجود دارد. تاکنون دو توربین به طور کامل راه افتاده، یک توربین تا یک ماه دیگر و توربین چهارم تا شهریور ماه امسال در مدار بهره برداری قرار میگیرد. نیروگاه پتروشیمی دماوند گازی بوده و با دو توربین 780 تن در ساعت می توانیم بخار تولید کنیم و ظرفیت بخار سازی بسیار خوب است.
تامین برق عسلویه
سمیعی با بیان اینکه اگر مصرف کننده برق در فاز دو صنایع پتروشیمی در عسلویه باشد، می توان با چهار توربین برق و انرژی مورد نیاز این واحدها را تامین کرد. در حال حاضر دماوند پست دو برق مورد نیاز مجتمع در دست ساخت بوشهر را تامین میکند.
علاوه بر این طرحهای پتروشیمی فاز دوم عسلویه شامل دنا، بوشهر، کیمیای پارس هم میتوانند برق بگیرند، با پست چهار منطقه دیگر را برق دار کرد و شرکتهای پتروشیمی مانند مرجان، پلیمر آرین، سبلان میتوانند برق بگیرند.
دماوند هم اکنون پست پنج را هم برق دار کرده است و مجتمعهای پتروشیمی مهر و کاویان و مروارید را برق رسانی کرده است. البته به گفته این مقام مسئول در آینده هم سایر طرحهای جدید پتروشیمی که در عسلویه وارد مدار بشوند آمادگی تامین برق و بخار آنها را دارد.