سود در شرکتهای معدنی زیانده
گروه بنگاهها: بر مبنای رویکردهای مس سرچشمه با توجه به اصلاح ساختارهاي صورت گرفته در شرکتهای فرعی، سود آوری همه شرکتهای مذکور در سال مالی 1396 افزایش یافته و پیشبینی شده با توجه به اقدامهای اساسی صورت گرفته زیان شرکتهای تولیدی معدنی «مدوار» و «آلیاژ کار مبین گستر» (کرمان) در سال مالی 1396 تبدیل به سود شود. این در حالی است که به گفته علی ارجمندی؛ مديرعامل سرمايهگذاري مس سرچشمه این مجموعه قصد دارد اصلاح ساختار هلدينگ و درصد سهام برخی شرکتهای تابعه را براساس سیاستهای هلدينگ و موسسه صندوق بازنشستگی در دستورکار دارد. سرمایهگذاری مس سرچشمه 70 قرارداد اجرایی را در سال گذشته با انجام رسانده است. مدیرعامل «سرچشمه» همچنين در گزارش خود از جذب 36 قرارداد جديد در شركت سرمايهگذاري و شركتهاي تابعه در سالهاي 93 تا 95 خبر داده بود.
نوسازی و خرید ماشین آلات
بر مبنای گزارش اعلامی هیات مدیره میزان بهرهوری در شرکتهای معدنی با توجه به رشد 30 درصدی عملیات اجرایی، افزايش داشته و همچنين نظام بودجهریزی در شرکت ايجاد شده است. همچنین بازده داراییهای شرکت نسبت به سنوات قبل 41 درصد افزایش داشته و وضعیت مالیاتی و بیمهای شرکتهای منحله در سنوات قبلی تعيين تکلیف و تسویه شده است. مدیرعامل «سرچشمه» همچنين از راهاندازی سیستم نت در شرکتهای ارفعسازان، آریا ناران و نوآوران خبر داد و در مجمع اعلام کرد: نوسازی و خرید ماشینآلات در شرکتهای تابعه و تشكيل كميته برنامهريزي راهبردي و انجام اقدامهای لازم برای تهيه سند راهبردي شركت نيز از سال گذشته آغاز شده است.
تعهدات در سال 96
مدیرعامل سرمایهگذاری مس سرچشمه در پایان تعهدات استراتژیک شرکت در سال 1396 را در تدوین سند استراتژیک شرکت سرمایهگذاری، استقرار نظام ارزیابی عملکرد در سازمان و شرکتهای تابعه، ایجاد یکپارچگی در سیستمهای مالی، ایجاد نظام جامع آموزش هدفمند در هلدینگ و شرکتهای تابعه، شناسایی داراییهای راکد و فعال کردن آنها، زمینهسازی برای ورود برخی شرکتهای تابعه به بورس عنوان و پایهریزی کرد.
سود تقسیمی
سود تحقق یافته هر سهم «سرچشمه» در صورتهای مالی اصلی؛ 74.3 تومان و در تلفیقی؛ 60.2 تومان است. بر مبنای نظر سهامداران «سرچشمه» مبلغ 65 تومان ازاي هر سهم تقسیم شد و ابراز امیدواری شد: افزايش سرمايه شركت در سال مالي 1396 از محل مطالبات حال شده و سود انباشته صورت گيرد. همچنین موسسه «حسابرسی احراز ارقام» به عنوان حسابرس و بازرس قانونی و نشریه «دنیای اقتصاد» به عنوان روزنامه کثیرالانتشار تعیین شد.
ترکیب سهامداران
35 درصد از سهام سرمایهگذاری می سرچشمه متعلق به اشخاص حقیقی است که شامل 6400 نفر کارکنان شرکت مس و بازنشستگان است و 65 درصد آن نیز به صندوق بازنشستگی مس تعلق دارد. سرمایهگذاری سرچشمه در 20 شرکت سرمایهگذاری کرده که در 14 شرکت بیش از 51 درصد سهم دارد. نیپک، نیرو صنعت، آریاناران، نوآوران مس، مدوار، ارفعسازان، همگامان مس، حکیم مس، آلیاژکار اصفهان، عمران گستران و پیشگام افق کرمان از جمله شرکتهای زیرمجموعه هستند. یکی از اقدامهای شرکت در راستای ایجاد ارزش وافزوده تاسیس یک شرکت ساختمانی بود که با هدف رونق بخشیدن به املاک راکد شرکت تاسیس شد تا از این طریق بخشی از سرمایه شرکت را فعال و افزایش سرمایه برای شرکت ایجاد کند.
افزایش سرمایه 40 میلیارد تومانی
پیش از این در پایان فروردینماه سال گذشته مجمع فوقالعاده «سرچشمه» نیز برگزار شده بود که براساس رای سهامداران سرمایه شرکت از 160 میلیارد تومان به 200 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. در جلسه مجمع سرمایهگذاری در سال گذشته مصوب شد که بخشی از سود سهامداران به صورت نقدی پرداخت شود و بخش دیگر برای افزایش سرمایه شرکت اختصاص یابد. به گفته ارجمندی برای این کار نیاز به مجوز سازمان بورس بود که پس از برگزاری جلسات مختلف، در نهایت مجموعه موفق شد مجوز افزایش سرمایه را از سازمان بورس بگیرد. «سرچشمه» به منظور اداره بهتر و سرمایهگذاری بیشتر رسیدن به سرمایه 200 میلیارد تومان را در سالهای گذشته مصوب کرده بود اما در عمل و براساس نظر سازمان بورس، در سال 95 با افزایش 106 درصدی سرمایه شرکت موافقت شد و سال گذشته سرمایه به 160 میلیارد تومان رسید و امسال هم مقرر شد امسال از محل سود نقدی سهامداران، سرمایه شرکت به 200 میلیارد تومان برسد.