هپکو با زيان بيش از٣٨٠ ميليار توماني تنها سرمايه ٢٣٣ ميليارد توماني را در اختیار دارد. «تپکو» که با مشكلات بزرگي در سالهاي اخير مواجه بوده است، به منظور خروج از بحران، سهام ان به هيدروراطلس واگذار شد. دولت نيز در سالهاي اخير تلاش زيادي براي احياي اين برند قديمي در حوزه ماشين آلات سنگين انجام داده كه در شرايط كنوني نيز اميدواري به همكاري بين المللي براي توليد ماشينآلات راه سازي مطرح شده است.
هپکو با برندهای برتر
محسن صالحی نیا؛ معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره میگوید: هپکو برخی ماشینهای معدنی و راهسازی مانند لودر، بولدوزر و گریدر را که قدرت موتور پایینتری دارند، میتواند تولید کند اما در بازه ماشینهای با قدرت بالا ناچار به واردات هستیم. به گفته این مقام مسئول، وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال طراحی برنامهای است که براساس آن هپکو بتواند با همراهی نشانهای تجاری (برند) معتبر خارجی و همکاری مشترک با آنها، دستیابی به بازههای قدرتی بالاتر را در دستور کار خود قرار دهد. البته این مهم بر اساس برندهای معتبر جهانی و ماشین آلات روز، نیازمند منابع مالی بالایی است.
واردات 3 هزار دستگاه
معاون وزیر صنعت معتقد است اگر این ماشین آلات با همکاری خارجیها تولید شود، نیازمند ایجاد یک ارتباط منطقی بین سازندگان اصلی، تولیدکنندگان داخلی و تامین کنندگان منابع مالی (بانکها) است. در همین حال این وزارتخانه در تلاش است تعداد ماشین آلات راهسازی و معادن مورد نیاز کشور را به 3 هزار دستگاه در پنج سال افزایش دهد و سازماندهی کند. این در حالی است که وارد کردن این ماشین آلات ممنوع نیست و بویژه در بازه قدرتی که امکان تولید آن در داخل نیست، منع خاصی ندارد.
مذاکره با خارجیها
پیش از این محمدرضا نعمت زاده؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان با اشاره به برگزاری جلسهای با سهامداران جدید شرکت هپکو تاکید کرده بود: این شرکت توانایی ساخت ماشین آلات راهداری، ساختمانی و معدنی را دارد و در زمینه سرمایه گذاری مشترک با چند شرکت خارجی در حال مذاکره است. وی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک بخشی از ماشین آلات مورد نیاز بخش معدن در داخل ساخته شود، اما به تعداد محدود و در مواردی که ساخت آنها به صرفه و اقتصادی نباشد، از خارج وارد خواهند شد.
به گفته مقامها توانمندی خوبی در زمینه ساخت ماشین آلات متوسط معدنی وجود دارد که ظرفیتی اقتصادی است و به نظر میرسد در یک سال آینده بتوان شاهد تولید این خودروها در داخل بود. 26 خرداد ماه گذشته در مذاکرات سفیر ایران در مینسک و مدیرعامل شرکت ملی مس با وزیر صنایع بلاروس توسعه روابط در عرصه های مختلف معدنی از جمله تولید مشترک ماشین آلات بررسی شد.
*** پس از واگذاری سهام هپکو به هیدرواطلس، مجمع عادی به طور فوقالعاده تولید تجهیزات سنگین هپکو با دستور کار «انتخاب اعضای هیات مدیره» که پیش از این یکبار به تعویق افتاده بود، روز سهشنبه 20 تیرماه ساعت 14 در دفتر مرکزی شرکت برگزار میشود.