مجمع سالانه تکنوتار بدون تقسیم سود برگزار شد

سایه بحران بر سر «تکنو»

 مجمع عادی سالانه مهندسی تکنوتار بدون تقسیم سود به پایان رسید. تکنوتار به عنوان یکی از شرکت‌های قدیمی حوزه جایگاه‌های سوخت با زیان انباشته سنگین مواجه شده است. این بنگاه اقتصادی بیش از 4 میلیارد تومان زیان انباشته را تا پایان سال مالی گذشته در صورت‌های مالی به ثبت رساند. ریسک طولانی شدن دوره بازپرداخت مطالبات «تکنو» بالا بوده و از این بابت احتمال سوخت‌شدن بخشی از مطالبات و دو برابر شدن میزان زیان افزایش یافته است.

افزایش سهم فروش

محمدحسن گرمان؛ مدیرعامل تکنوتار که در ماه‌های پایانی سال 94 سکان این بنگاه را در دست گرفت، بر ضرورت واقع‌بینی در شرایط کنونی تاکید و می‌گوید: «تکنو» به دنبال افزایش سهم فروش است اما عدم صدور مجوز برای جایگاه‌های جدید (با توجه به انتظار برای اجرایی شدن طرح برندینگ) عاملی در جهت کاهش تقاضا در این صنعت است. وی با اشاره به مشکلات گذشته تکنوتار عنوان کرد: برند قدیمی و معتبر تکنوکار آسیب دیده است. در شرایط کنونی نیز تلاش برای بازپس‌گیری اعتبار این برند وجود دارد.

رقبای موجود

به گفته گرمان در این صنعت بازار رقابتی شدید است؛ یکی از رقبای موجود «تکنو» عضو سابق کادر اجرایی تکنوتار بوده که با ضعف عملکردی مجموعه گوی سبقت را از تکنوکار ربوده‌اند. در حالی‌که تکنوکار سهم 70 درصدی را در بازار تامین و نصب جایگاه‌های سوخت را سال‌های قبل در اختیار داشت اما در شرایط کنونی سهم «تکنو» به 19 درصد کاهش یافته است.

ابراز امیدواری

وی با بیان اینکه در سال گذشته میزان فروش شرکت در مقایسه با سال 94 رشد نزدیک 100 درصدی را داشته است، گفت: زیان عملیاتی شرکت در سال گذشته به سطح صفر نزدیک شده است. گرمان با ابراز امیدواری نسبت به خروج تکنوتار از وضعیت موجود اگر چه برنامه‌هایی را در فعالیت‌های مهندسی اعلام کرد اما جزئیات این برنامه‌ها را بیان نکرد.

مطالبات معوق

در بخش ارائه گزارش حسابرسی، بازرس قانونی «تکنو» با اشاره به بند 4 حسابرس و زیربندهای آن در خصوص مطالبات معوق تکنوتار گفت: برخی از مطالبات «تکنو» از 10 سال قبل تاکنون باقیمانده است. بر اساس بند 4 حسابرسی، ریسک افزایش زیان انباشته تکنوتار 4 میلیارد تومان و مطالبات مشکوک‌الوصول در مجموع نزدیک به 5 میلیارد تومان است که با لحاظ کردن ذخایر مناسب با سرمایه 16 میلیارد تومانی، این شرکت مشمول ماده 141 قانون تجارت خواهد بود. این در حالی است که رئیس مجمع «تکنو» نسبت به احتمال وصول بخشی از این مطالبات ابراز امیدواری می‌کند. دوره زمانی وصول مطالبات این شرکت گرچه نسبت به سال گذشته افت 200 روز را نشان می‌دهد اما همچنان سطح بیش از 300 روز را نشان می‌دهد که نمایانگر فشار مولفه‌های مختلف بر نقدینگی شرکت است.

منتظر آینده

صحبت‌های مطرح شده در مجمع سالانه و بررسی‌های «دنیای بورس» حاکی از احتمال قطعی‌ بودن سوخت حدود 4 میلیارد تومان مطالبات معوق «تکنو» دارد و به نظر تایید همین موضوع می‌تواند مجموعه را با مشکلات شدید مواجه کند. با تمام این اوصاف تمام نگاه‌ها به رویکرد مدیریتی و توان اجرایی مدیرعامل کنونی دوخته شده و باید منتظر دورنمای عملیاتی شرکت بود؛ به طوریکه اگر  برنامه‌ای برای خروج از وضعیت کنونی در نظر گرفته نشود، بحران مالی «تکنو» پررنگ‌تر از گذشته خواهد شد. مجمع سالانه مهندسی تکنوتار به دلیل سود حداقلی، سود تقسیمی به همراه نداشت.

Submitted by admin on