قیمت دلار به کدام سمت میرود | کار خودشان است!

ناظران بازار درباره بازگشت دوباره قیمت دلار چه میگویند.

به گزارش «دنیای بورس»، اقتصاد نیوز نوشت: در روزی که گذشت بازار ارز با یک پدیده جدید روبرو بود بازگشت صف‌ها برای ارز سهمیه‌ای.

بازار ارز دوهفته‌ای بود که شاهد صف خرید ارز مقابل صرافی بانک‌ها نبود. صفی که به امید دریافت دو هزار یورو ارز سهمیه‌ای تشکیل می‌شد. بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی تقاضایی برای مصارف ارزی تعریف‌شده است تحت عنوان سایر. بر اساس این هر کارت ملی می‌تواند یک‌بار در سال تا سقف دو هزار یورو با نرخ اعلامی در بازار متشکل از صرافی‌های بانکی ارز بخرد.

در برهه‌هایی که میان نرخ صرافی‌ها و بازار فاصله بود تقاضا برای خرید ارز در قالب این سرفصل بالا می‌رفت اما در دو هفته گذشته با کاهش قیمت بازار و نزدیکی نرخ صرافی به آن اشتیاقی برای خرید نبود. تا این‌که روز گذشته صف‌ها به بازار ارز برگشت.

قیمت دلار | برگشت صف‌ها به بازار ارز

روز گذشته اختلاف قیمتی دلار در بازار آزاد و صرافی ملی به هزار تومان رسید. این اتفاق کافی بود تا بعد از مدت‌ها دوباره شاهد صف‌ دلار سهمیه‌ای توسط دلال‌ها در پشت درهای صرافی باشیم. و تنها تفاوت این بار با دفعات قبل، جابجایی صف از صرافی بانک ملت به بانک شهر بود. البته تعدادی از صرافی‌های غیر بانکی نیز دست به فروش دلار سهمیه‌ای زده بودند و این صف، در پشت درهای این شرکت‌های تضامنی نیز دیده می‌شد.

بر اساس شواهد گذشته، قبلاً در مواقع اختلاف قیمت در بازارهای موازی دلار، این صف سهمیه‌ای در مقابل صرافی ملت شکل می‌گرفت، اما این بار این اتفاق در مقابل صرافی بانک شهر دیده می‌شد. به سراغ متصدی صرافی که رفتیم تا چرایی این اتفاق را بپرسیم؛ پاسخ این بود: بانک مرکزی از 10 روز پیش دستور داده دلار نفروشید.

قیمت دلار | تغییر انتظارات در بازار ارز؟

وقتی از واسطه گران ارزی دلیل ریزش چند روز قبل پرس‌وجو می‌شود یک جواب می‌شنوی؛"‌ ریزش دلار در چند روز پیش به خاطر عوض شدن انتظارات در مورد مسئله تحریم و آمریکا بود که به‌واسطه آن،دارندگان ارز خانگی به سمت بازار روانه شده بودند و دلار به 21 هزار تومان رسید."

اما این روند چرا معکوس شد و دلار مجدداً به کانال‌های بالاتر برگشت؟ آن‌ها می‌گویند:" از سمت طرف آمریکایی و بیرون ازاینجا، خبرهای مثبتی به سمت بازار می‌آید و بازار تحت تأثیر آن با افت قیمت مواجه شد اما از داخل خبرها متفاوت از خبرهای خوش خارج است و به بازار شوک افزایشی می‌دهد."

وقتی پرسیده می‌شود چه خبری موجب افزایش می‌شود آیا منظور اخبار سیاسی است می‌گویند:" فقط سیاست نه. مثلاً نرخ نیما خیلی پایین نیامده است وقتی نیما پایین نیامده دلیل ندارد قیمت اسکناس فاصله زیادی از بازار حواله بگیرد."

آن‌ها مثل همیشه یک سوءظن هم دارند:"خودشان نمی‌خواهند پایین بیاید." اما سؤال این است که این خودشان چرا موقعی که دنبال ممانعت از افزایش قیمت بودند نتوانستند موفق شوند؟ و آن‌ها یک پاسخ دارند: "اگر بخواهند می‌توانند پایین آورند کافی است ارز تزریق کنند."

البته یادشان رفته است که در دوره‌های گذشته میلیاردها دلار ارز تزریق شد و نه‌تنها موجب کاهش قیمت نشد بلکه در قالب خانگی و اشکال دیگر دپو شد و رانت ناشی از تفاوت شدید قیمت فقط به جیب یک عده خاص رفت.

Submitted by admin on