تحلیل تکنیکال | پیش بینی قیمت قندی‌ها

شاخص قند و شکر به صورت تکنیکال بررسی شد.

مقاومت قدرتمند در برابر رشد

  • شکورعلیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص قند و شکر طی ۱۵ روز کاری گذشته با حدود ۲/ ۶ درصد کاهش از محدوده ۱۸۸ هزار واحد به سطح ۱۷۷هزار واحد رسید. در حال حاضر این شاخص در محدوده خط روند صعودی بلند‌مدت قرار دارد، این محدوده به‌عنوان حمایتی قدرتمند شناخته می‌شود و می‌تواند مانع کاهش بیشتر قیمت‌ها شود.

در صورت واکنش شاخص به این محدوده این صنعت می‌تواند در مسیر پرده اول از سناریوی افزایشی به دنبال هدف ۱۹۵ هزار واحد باشد که سطح ۱۸۰ هزار واحد ممکن است مانع آن شود حرکت بدون روند در محدوده قیمتی ۱۹۵ هزار ممکن است از نظر زمانی شروع فاز دوم افزایش قیمت‌ها را به تعویق بیندازد.

در پرده دوم از سناریوی افزایشی شاخص قند و شکر با گذر از مقاومت ۲۱۵ هزار واحد به نزدیکی منطقه ۲۳۰ هزار واحد خواهد رسید. فعلا حرکت در مسیر پرده سوم زیاد نیست و بعد از رسیدن به این محدوده، احتمال بازگشت شاخص به محدوده‌های پرده اول از سناریوی افزایشی بیشتر است.

به هر ترتیب در صورت مناسب بودن شرایط بازار ممکن است شاخص قند و شکر وارد فاز سوم افزایش قیمت شود و به دنبال فتح قله قبلی یعنی محدوده ۲۵۵ هزار واحد باشد. منطقه ۲۴۰ هزار واحد به‌عنوان سطح مهم مقاومتی در این پرده معرفی می‌شود. فعلا در مورد محدوده‌های بالاتر از سقف قبلی نمی‌توان به خوبی اظهار نظر کرد.

مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند.

از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران به جمع‌آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا‌کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم.

همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد. البته تمامی محدوده‌ها ی مقاومتی و اهداف قیمتی، در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

هنوز شکسته شدن خط روند صعودی بلند به سمت پایین شکسته نشده است ولی با توجه به حرکت نزولی چند روز اخیر و روند نزولی میان‌مدت، احتمال دارد این محدوده شکسته شود و سرمایه گذاران از ترس کاهش بیشتر قیمت از سرمایه‌گذاری در این صنعت پشیمان شوند و در نقش فروشنده پرده اول از سناریوی کاهشی را بازی کنند. هدف مرحله اول کاهش قیمت‌ها محدوده ۱۵۵ هزار و ۵۰۰ واحد است و دو محدوده ۱۷۳ هزار واحد و ۱۶۵ هزار واحد، سطوح حمایتی این مرحله هستند.

برخی از سرمایه‌گذاران ریسک پذیر تا سطوح ۱۵۵ هزار و ۵۰۰ واحد هنوز به صعود صنعت قند و شکر امیدوار هستند اما در صورتی که این محدوده به سمت پایین شکسته شود بسیاری از آنها با شناسایی ضرر از گروه خارج خواهند شد و فشار عرضه را بیشتر خواهند کرد. تا زمانی که خط روند صعودی بلند‌مدت به سمت پایین شکسته نشده است احتمال وقوع پرده دوم از سناریوی کاهشی کم است.

احتمال اتفاق افتادن پرده سوم با هدف ۱۳۶ هزار واحد نیز فعلا کم است.  مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضا‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمت‌ها باشند.

از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران بلند‌مدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفته‌بازان در این نقطه از سهم خارج شده‌اند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضه‌کننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمت‌ها باشد.

البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد می‌توانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند.

تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

ورود گروه قندی به اصلاح

  • مهدی طیبی | تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص قند و شکر شباهت بسیار نزدیکی به شاخص کل و به کلیت بازار دارد. این شاخص هم پس از رشد خیره‌کننده دو ساله وارد اصلاح شده و افت ۵/ ۳۸ درصدی را در سه ماهه ریزش تاریخی بورس تجربه کرده است.

سپس همگام با سایر گروه ها در بازه‌ای چهار هفته‌ای بخشی از ریزش را جبران کرده است و در سه هفته بعد از آن نیمی از رشد را تا تراز ۵۰ درصد فیبوناچی اصلاح کرده است.

همان‌گونه که اشاره شد حرکات این نماگر کاملا شبیه کلیت بازار و شاخص کل ارزیابی می‌شود.
هم اکنون با توجه به قرار‌گیری مجدد اندیکاتورها در اشباع فروش و قرارگیری مجدد قیمت روی میانگین یک ساله خود انتظار می‌رود که همگام با کلیت بازار این گروه نیز مجدد رشد قیمتی را شاهد باشد و به تبع آن شاخص گروه نیز از سقف مینور قبلی عبور کرده و بتواند بخش بیشتری از ریزش اخیر را پوشش دهد.

هم اکنون این نماگر در ۱۷۷ هزار واحد است و در صورت صعود، محدوده تراکمی فیبوها عبارتند از: ۲۱۱ هزار واحد در تراز ۸/ ۱۶۱ فیبوناچی اکتنشن از اصلاح اخیر، ۲۱۶ هزار واحد در تراز ۱۰۰ درصد فیبو پروجکشن از رشد و اصلاح اخیر و ۲۱۷ هزار واحد در تراز ۸/ ۶۱ فیبو‌ریتریسمنت از کل ریزش اصلی که اتفاق افتاده است.

در صورتی که انتظار بازگشت و صعود محقق شود این محدوده از نظر ابزار فیبوناچی یک تراکم (زون) می‌دهد که افزایش عرضه‌ها را به همراه خواهد داشت.

از نمادهای این گروه قصفها، قهکمت، قزوین و قشیر حرکت و شرایط نموداری و اندیکاتوری مشابه با شاخص گروه‌شان داشته‌اند اما نمادهای قپیرا و قچار مسیر دیگری را طی کرده و از سقف قبل از ریزش بازار فراتر رفته‌اند.

تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

Submitted by admin on