بیشتر درباره « غزر » بدانید

14:46 - 1400/01/21
زر ماکارون چه شرایطی را این روزها پشت سر می‌گذارد.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دنیای اقتصاد، زرماکارون شرکتی تولیدی و صنعتی محسوب می‌شود که در حوزه‌های تهیه، تولید، بسته‌بندی و خریدوفروش انواع ماکارونی‌های مختلف و انواع رشته و لازانیا و همینطور در امور بازرگانی اعم از پخش، واردات و صادرات فعالیت می‌کند.

این شرکت تولیدی در سال ۸۰ به‌صورت شرکت سهامی خاص تاسیس و در سال ۶۴ آغاز به فعالیت کرد. در حال حاضر کمتر از ۵ ماه است که زرماکارون با نماد «غزر» در گروه سایر محصولات غذایی در بازار دوم بورس درج نماد شده و سهام آن به خانواده تبادلات مالی شرکت بورس اضافه شده است.

آخرین سرمایه ثبت شده شرکت معادل ۱۶۰ میلیارد تومان است که ۸۲ میلیارد آن (معادل ۵۱ درصد سهام کل شرکت) متعلق به سهامدار حقیقی عمده آن است. روز اول معامله این سهم در هشتم مرداد رقم خورد که در آن ۱۶۹ میلیون سهم به قیمت هر سهم ۳ هزار و ۹۷۵ تومان مورد معامله قرار گرفت.

عرضه اولیه این سهم دقیقا در روزهای منفی بازار آغاز شد، با این حال طی این دو ماه قیمت سهام با ۵۵ درصد بازدهی (با احتساب تعدیل قیمت شهریور ماه) به ۶ هزار و ۱۷۱ تومان رسیده است.

اگر مبنای مقایسه را همان قیمت اسمی ۱۰۰ ریال در نظر بگیریم، سهام این شرکت تا دیروز به میزان ۵هزار و ۸۹۶ درصد، بازدهی به سهامداران خود رسانده است. با این حال طی یک هفته گذشته بازدهی غزر منفی ۶/ ۷ درصد بوده است. بهترین روز معامله غزر در ابتدای شهریور رقم خورد، روزی که قیمت پایانی آن به ۸ هزار و ۱۸۰ تومان رسید. اما از این تاریخ زرماکارون تنها ۴روز مثبت به خود دیده است و ۱۸  روز معاملاتی دیگر را با رنگ سرخ در قیمت پایانی به سر برده است.

طبق بررسی‌ها سود نقدی هر سهم مطابق با سود و زیان ۱۲ماه گذشته آن به میزان ۷/ ۱۷۴ تومان بوده که با توجه به قیمت سهم آن در بازار، رقم P/ E آن به ۱/ ۳۴ واحد رسیده است، رقمی که پایین‌تر از متوسط بازار و بالاتر از گروه سایر محصولات غذایی قرار دارد. طبق آمارها رقم P/ E بازار گروه سایر محصولات غذایی به ترتیب ۳۷ و ۲۹ واحد اعلام شده است. با این حال صورت‌های مالی این شرکت طبق گزارش سه ماهه اول امسال آن حکایت از وضعیت روبه رشد این شرکت دارد.

طبق این گزارش‌ها نسبت‌های سودآوری زرماکارون طی سه سال گذشته رشد قابل توجهی را به نمایش گذاشته‌اند. نسبت حاشیه سود ناخالص در سال ۹۷ معادل ۴/ ۱۸ درصد بوده که در سه ماه اول امسال به ۵/ ۴۱درصد بالغ شده است. نسبت حاشیه سود خالص هم از ۰۸/ ۰ درصد در سال ۹۵ به بیش از ۲۳ درصد در سال ۹۹ رسیده است.

یکی از شاخص‌های مهم بنگاه‌های تولیدی نسبت بازدهی دارایی و بازدهی سرمایه است. این شاخص نشان می‌دهد که یک شرکت تا چه حد می‌تواند دارایی‌های خود را در راستای سودآوری مجموعه به کار گیرد. هنوز در ایران بازدهی سرمایه کلی محاسبه نشده است که بتوان مقادیر یک شرکت را با میانگین کل مقایسه کرد، اما با این حال با توجه به نرخ بهره می‌توان چشم‌اندازی از میزان سوددهی در بخش تولید اقتصاد ایران را در همین شرکت‌های بورسی که از شفافیت بالایی برخوردارند مشاهده کرد. طبق آمارها بازدهی دارایی و سرمایه شرکت زرماکارون در سه ماه ابتدایی امسال به ترتیب به ۶/ ۱۱ و ۹/ ۲۰ درصد رسیده است.