به گزارش اکوایران، در هفته اخیر و با اعمال سیاستهای حمایتی سیاستگذار، تابلوی بورس تهران سبزپوش شد و در تمامی روزهای هفته شاخص کل صعود کرد.
در ابتدای هفته شاخص صعود 3 هزار و 564 واحدی داشت. در دومین روز کاری هفته شاخص 9 هزار و 837 واحد مثبت شد و روز دوشنبه نیز شاهد رشد 15 هزار و 368 واحدی شاخص کل بودیم.
روز سهشنبه شاخص 10 هزار و 628 واحد صعود کرد و روز چهارشنبه نیز شاخص 3 هزار و 84 واحد بالا آمد تا شاخص کل در آخرین روز کاری هفته 42 هزار و 474 واحد بالاتر از هفته پیش بایستد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 3.4 درصد شود.
شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 4 هزار و 390 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی مثبت 1.2 درصدی را ثبت کرد.
اما در این هفته معاملاتی بورس تهران شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم. در تمامی روزهای هفته ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی بود و در مجموع هزار و 926 میلیارد تومان خارج شد.
در این هفته ارزش معاملات خرد بهبود نسبی پیدا کرد و میانگین روزانه آن نسبت به هفته پیشین 7 درصد رشد کرد.
بنابراین روند بازار بهتر از هفتههای گذشته بود. بسته 10 بندی حمایت از بازار موجب کاهش عرضه در بازار شد و بر تقاضای حقوقی نیز افزود. تزریق پول صندوق تثبیت و ورود صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه نیز به رشد شاخصها منجر شد. علاوه بر این کاهش اختلالات شبکه اینترنت در افزایش معاملات مؤثر بود. برخی از تحلیلگران نیز معتقدند رشد نرخ دلار -در تحلیل نهایی- به رشد قیمتها در بازار سرمایه کمک میکند. اما در مقابل برخی دیگر معتقدند رشد نرخ ارز از یک سو ریسکهای اقتصاد ایران را افزایش میدهد و از سوی دیگر موجب خروج پول از بازار سهام و کوچ سرمایهها به بازارهای ارز و طلا میشود. بنابراین این دسته از تحلیلگران معتقدند سیاستهای حمایتی نمیتواند در میان مدت ریسکها را کاهش دهد و رشد نااطمینانی به سقوط بازار منجر خواهد شد. بنابراین با توجه به تداوم خروج سرمایه از بورس، به نظر میرسد رشد شاخصها متأثر از شوک مثبت سیاستگذار است و تداوم رشد بازار به انتظارات مثبت سهامداران وابسته است.
در همین رابطه: