پوشش ضعیف 14 درصدی ملی سرب و روی ایران در سال 95؛

پشت‌پای «فسرب» به بخت طلایی

شرکت ملی سرب و روی ایران گزارشی از فعالیت‌های خود در سال 95 را منتشر کرد. بر این اساس، این شرکت با تحقق سود خالص 21 ریالی به ازای هر سهم، پوشش تنها 14 درصدی را در انتهای سال تجربه کرد. ضعف عملیاتی شرکت به خصوص در فروش شمش سرب، دلیل اصلی این رویداد قلمداد می‌شود.

در گزارش فعالیت‌های سالانه «فسرب»، حصول سود خالص 660 میلیون تومانی، پوشش آخرین پیش‌بینی شرکت را به 14 درصد رساند. در این رویداد افت فعالیت‌های عملیاتی شرکت و همچنین هزینه‌های بالای عملیاتی مهمترین تاثیر را دارند. ملی سرب و روی ایران در آخرین پیش‌بینی فروش 78 میلیارد تومانی را برای انتهای سال برآورد کرد. در گزارش اخیر، فروش شرکت در سطح کمتر از 59 میلیارد تومان رویت می‌شود. به این ترتیب پوشش فروش شرکت 75 درصد کل پیش‌بینی‌هاست. به رغم این اتفاق، کاهش بهای تمام شده، سود ناخالص را با تغییر چندانی رو به رو نمی‌کند (افت کمتر از یک درصدی). اما ضعف عملیاتی شرکت در وجود هزینه‌های فروش بالا نیز رویت می‌شود. این هزینه‌ها با عبور از مرز 4 میلیارد و 100 میلیون تومان، 97 درصد هزینه‌های پیش‌بینی‌ شده را در بر می‌گیرند. نتیجه این عملکرد، ضعف فعالیت‌های عملیاتی را در این سال نشان می‌دهد.یکی از مهمترین علل ثابت ماندن هزینه‌های تولید با وجود کاهش 25 درصدی فروش؛ سهم بالای هزینه‌های سربار این شرکت در تولید است. بالا بودن سهم هزینه سربار یکی از شاخصه‌های عدم کارایی درست یک مجموعه و ضعف ساختاری تولید است که می‌تواند به استفاده از تکنولوژی قدیمی و سیستم‌های سنتی مربوط شود.

بررسی فروش شرکت ضعف فعالیت‌های آن در فروش محصولات و به خصوص فروش شمش سرب را نشان می‌دهد. پیش‌بینی مقدار فروش برای شمش سرب و روی به ترتیب 6710 و 3000 تن در انتهای سال بود که «فسرب» تنها نیمی از پیش‌بینی فروش شمش سرب (و 84 درصد از فروش شمش روی) را محقق کرد. پیش از این «دنیای بورس» به مسیر دشوار «فسرب» در تحقق فروش اشاره کرد. همچنین در پیش‌بینی نرخ فروش شمش سرب نیز کاهش چشمگیری دیده می‌شود. ملی سرب و روی نرخ متوسط 7 میلیون و 521 هزار تومانی را برای فروش هر تن از این محصول در آخرین پیش‌بینی در نظر گرفت. این مهم در گزارش اخیر، فروش هر تن از این محصول را در نرخ متوسط 5 میلیون و 190 هزاز تومانی بیان می‌کند. به این ترتیب عمده کاهش درآمدهای شرکت به ضعف آن در فروش شمش سرب بازمی‌گردد (شرکت با فروش 50 میلیارد تومانی شمش روی 92 درصد و با فروش نزدیک به 7 میلیارد و 800 میلیون تومانی شمش سرب، تنها 35 درصد از پیش‌بینی را محقق کرد).

پس از افزایش شدید قیمت‌ها در بازار جهانی، نوسانات سرب و روی مهمترین ریسک شرکت به حساب می‌آمد. این موضوع در حالی که بخش عظیمی از تولید و فروش شرکت به فصل زمستان موکول شد، ریسک قیمت‌های جهانی در «فسرب» را افزایش داد. کاهش قیمت‌ها در ماه‌های پایانی سال 95، یکی از دلایل اصلی ضعف عملیاتی شرکت در پوشش مبالغ فروش به حساب می‌آید.

Submitted by admin on