همزمان با تقسیم سود 50 تومانی در مجمع سالانه سیمان مازندران مطرح شد

صادرات «سمازن» به شمال اروپا

همزمان با تقسیم سود 50 تومانی به ازای هر سهم در مجمع عمومی عادی سالیانه، مدیرعامل سیمان مازندران اعلام کرد: «سمازن» به دنبال کسب بازار هدف جدید با یکی از بزرگترین هلدینگ‌های سیمانی روسیه قرارداد بسته که بر مبنای آن از دو هفته آینده صادرات سیمان به شمال اروپا آغاز می‌شود. سیمان مازندران پیش از این هم صادرات سیمان و کلینکر به کشورهای آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان را در دستور کار قرار داده بود.

مجمع سالیانه شرکت سیمان مازندران که با حضور نمایندگانی از شرکت «سرمایه‌گذاری توسعه صنایع سیمان»، «سیمان فارس و خوزستان» و بانک صنعت و معدن برگزار شد با تقسیم سود 50 تومانی برای سهم پایان یافت.

دلایل رکود

علی حسین‌پور؛ مدیرعامل سیمان مازندران در ارائه گزارش فعالیت هیات مدیره با اشاره به چالش‌های کنونی صنعت سیمان تاکید کرد: «کاهش بودجه طرح‌های عمرانی»، «توقف پروژه‌های سدسازی»، «ساخت فرودگاه‌ها» و «توقف ساخت مسکن مهر» از جمله عواملی است که باعث شد در یکسال اخیر این صنعت با رکود قابل توجهی مواجه باشد. از سوی دیگر در مدت مزبور، محدودیت‌های صادراتی نیز به کشورهای حاشیه افزایش یافت و منجر به کاهش تقاضا شد.

بهبود فعالیت شرکت

مدیرعامل سیمان مازندران از بهبود فعالیت شرکت در نیمه دوم سال خبر داد و گفت: در 5 ماه نخست سال شرکت تنها 9 تومان از سود پیش‌بینی شده را محقق کرد اما از شهریور ماه به بعد، شرکت توانست با استراتژی‌های جدید 65تومان سود محقق کند.

به دنبال بازار جدید

به گفته وی با توجه به اینکه آذربایجان به خودکفایی در تولید سیمان رسیده است، «سمازن» به دنبال کسب بازار هدف جدید با یکی از بزرگترین هلدینگ‌های سیمانی روسیه قرار داد بسته که در آن از دو هفته آینده صادرات سیمان به شمال اروپا آغاز می‌شود. در این مدت صادرات را به میزان زیادی افزایش داده‌ایم که در این رابطه به کشورهای آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان صادرات سیمان و کلینکر صورت گرفته است.

 تهدیدهای پیش‌رو

مدیرعامل این شرکت همچنین درخصوص تهدید‌های پیش‌روی این شرکت در سال جاری گفت: شرکت سیمان مازندران در سال جاری شرایط نسبتا نامطلوبی را سپری کرد. این تهدیدها را می‌توان در چندبخش دسته‌بندی کرد:

الف) رقابت فشرده 10 کارخانه سیمان در استان‌های شاهرود، بجنورد، فیروزکوره، لار، سبزوار، جوین، گلستان و کیاسر

ب)  محدودیت صادراتی با توجه به کاهش ارزش روبل روسیه و به تولید رسیدن شرکت Norm cement  در آذربایجان

پ) رکود شدید در بخش مسکن و توقف پروژه‌های عمرانی ( 19 درصد افت پروانه ساخت)

ت) افزایش عرضه سیمان در سطح کشور

ث) بالا بودن انرژی مصرفی در صنعت

د) قطع برق در تابستان و گاز در زمستان (از تاریخ 28 آبان سال جاری گاز این کارخانه قطع است و این شرکت از سوخت جایگزین مازوت استفاده می‌کند.)

برنامه‌های شرکت

حسین‌پور همچنین در خصوص استراتژی‌های موفقیت آمیز این شرکت گفت: در یکسال اخیر موجودی کلینکر این کارخانه را از 570هزار تن به 540هزار تن رسانده و به میزان 13 درصد کاهش داده‌ایم. تشکیل کمیته وصول مطالبات در واحدهای مالی و استفاده از ظرفیت‌های حقوقی، افزایش فروش نقدی نسبت به اعتباری، عرضه سیمان مرکب  و راه‌اندازی خط تولید سیمان تیپ یک و فله از دیگر برنامه‌های شرکت در یکسال جاری بوده‌ است.

Submitted by admin on