مجمع عمومی عادی سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران که قرار بود امروز ساعت 10 صبح در خانه معلم (منطقه 3) برگزار شود به دلیل تایید نشدن صورتهای حسابرسی شده برگزار نشد. پیش از این «وتوصا» اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای دوره سه ماهه منتهی به 30 آذرماه سال جاری (حسابرسی نشده) را منتشر کرده بود. حسابرس سازمان در حاشیه مجمع اشاره کرد که احتمالا، صورتهای مالی «وتوصا» تا نیمه بهمن تایید شود. پس از آن مجددا درخواست برگزاری مجمع از سوی شرکت اعلام شده و مجمع برگزار میشود.
پدیده عجیب آلومینیم ایران
شرکت آلومینیم ایران از اواخر مهر سال گذشته متوقف شده است، به دلیل نوسانات شدید و کمنظیر سودآوری ابهامات بسیاری را دارد. این شرکت در حالی در آخرین مجمع خود سود شناسایی و حتی وعده تقسیم بین سهامداران را تصویب کرده بود که اواخر سال گذشته، سود مزبور را با زیان سنگین جابجا کرد. این رویداد نادر باعث شده که دیگر سودی برای تقسیم میان سهامداران این شرکت وجود نداشته باشد.
رئیس هیات مدیره «وتوصا» میگوید: طبق توافقات ضمنی قرار است سهامداران عمده، شکایات خود درباره سودی که به اشتباه در مجمع «فایرا» تصویب شده بود را پس بگیرند و مبالغی که باید به سهامداران خُرد (حقیقی) پرداخت میشد را نیز سهامداران عمده به صورت هبه (بخشش) بپردازند.
برنامه فروش «فایرا»
رامین ربیعی افزود: یکشنبه 3 بهمن، مجمع «فایرا» برگزار میشود که طی آن همزمان درباره نحوه پرداخت سود به سهامداران خرد و افزایش سرمایه 755 درصدی آلومینیم ایران تصمیمگیری میشود. پس از انجام افزایش سرمایه تصمیم داریم برای فروش بلوک آن با مشتریان مذاکره کنیم.
وی در این خصوص تاکید کرد: پیش از این اتفاقات، با متقاضیان متعددی برای فروش آلومینیم ایران مذاکره کرده بودیم و احتمالا در ادامه نیز برای یافتن مشتری مشکلی به وجود نیاید.
افزایش سرمایه «وتوصا»، 10 یا 15/8 درصد؟
رئیس هیات مدیره «وتوصا» درباره برنامه افزایش سرمایه توسعه صنعتی ایران نیز اظهار کرد: پیشنهاد ما افزایش سرمایه 15/8 درصدی از 190 میلیارد تومان به 220 میلیارد تومان است. اما با توجه به ذخیره مطالبات 11 میلیارد تومانی که برای «سود اشتباهی» آلومینیم ایران در نظر گرفته بودیم، ممکن است سازمان بورس این رقم را از مبلغ افزایش سرمایه کم کند.
بر این اساس، افزایش سرمایه به 209 میلیارد تومان محدود خواهد شد که معادل 10 درصد افزایش سرمایه خواهد بود. باید منتظر نظر سازمان بورس درباره افزایش سرمایه باشیم.
ربیعی درباره محل افزایش سرمایه نیز افزود: افزایش سرمایه از محل سود انباشته است، زیرا آورده نقدی هزینه بالایی را با توجه به تعداد سهامداران زیاد «وتوصا» به همراه دارد. در گذشته یک بار این اقدام انجام شد و هزینه ارسال نامهها به سهامداران حدود 300 میلیون تومان شد.
شفافسازی دلیل فروش سهام سرآوا پارس
رامین ربیعی در پاسخ به یکی از سهامداران مبنی بر دلیل فروش سهام شرکت سرآوا پارس گفت: شرکتهایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت میکنند عموما در ابتدای فعالیت زیانده هستند و هر زمان که نیاز به سرمایه جدید دارند، افزایش سرمایه میدهند. در فرآیند افزایش سرمایه، سهامدار خارجی سهام اضافهشده در افزایش سرمایه را خریداری میکند. یعنی سهامداران سرآوا، مشابه قبل از افزایش سرمایه سهام دارند و سهام جدید منتشرشده در فرآیند افزایش سرمایه را سرمایهگذار خارجی خریداری کرده است. بنابراین ما سهام خود را در شرکت کم نکرده و فروش نداشتهایم
لازم به یادآوری است که شرکت سرآوا پارس در بخش تجارت الکترونیک فعالیت گستردهای دارد که دیجیکالا مهمترین زیرمجموعه آن است.