بازار سنگ آهن معاملات داغی را در سال جاری میلادی تجربه کرد و در نهایت نیز این محصول افزایش قیمتی بیش هشتاد درصد را پشت سر گذاشت.
مازاد عرضه قابل ملاحظه در بازار سنگ آهن طی سالهای گذشته منجر به علمکرد ضعیف قیمت این محصول در سال های 2014 و 2015 شد. کاهش روند رشد اقتصاد چین به عنوان بزرگترین مصرفکننده سنگ آهن در کنار افزایش عضه از سوی شرکتهای عظیم معدنی از جمله ریو تینتو و واله بازار سنگ آهن را به شدت متاثر ساخته بود. اما اوضاع در سالجاری میلادی دگرگون شد. در این سال شاهد بهبود وضعیت صنعت چین بودیم. رشد خیرهکننده بازار مسکن و افزایش سرمایهگذاری دولت چین در پروژه های زیرساختی مصرف فولاد در این کشور را بالا برد و همین امر نیز به تقاضا برای سنگ آهن دامن زد. در عین حال کاهش ملموس قیمت در سالهای گذشته منجر به افت تولید از سوی معادن پرهزینه شد و همین امر نیز عرضه را تا حدی پایین آورد. محدودیتهای وضع شده از سوی دولت چین برای سطح تولید معادن سنگ آهن این کشور در راستای مقابله با آلودگیهای زیست محیطی نیز مزید بر علت شد تا سمت عرضه را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.
در عین حال در نیمه دوم سال فعالیتهای سفته بازانه گستردهای از سوی سرمایهگذاران حقیقی و صندوقهای هجینگ چینی در معاملات آتی سنگ آهن به وقوع پیوست و این روند از رشد قیمتهای در قراردادهای آتی حمایت و بازار نقدی را نیز تحریک کرد.
تحت این شرایط قیمت هر تن سنگ آهن در پر حجمترین قرارداد بازار کالایی دالیان طی سال 2016 با رشدی 61 درصدی به 78/9 دلار رسید.
طی آخرین معاملات در بازار نقدی سنگ آهن نتوانست در سطوح بالاتر از 80 دلار به معاملات سالانه پایان دهد. بر طبق گزارش موسسه پلاتس با افزایش عرضه در پایان هفته، شاخص قیمت این محصول با خصوص 62 درصد تحت قرارداد سی اف آر شمال چین به79/65 دلار رسید. همچنین شاخص قیمت سنگ آهن 62 درصد متال بولتن نیز در قرارداد سی اف آر کینگدائو چین در سطح 78/87 دلار گزارش می شود. این در حالی است که در پایان سال گذشته میلادی این قیمت در سطح 43دلار بوده و بدین ترتیب سنگ آهن در بازار نقدی افزایش قیمتی بیش از 83 درصد را تجربه کرده است.