به گزارش «دنیای بورس»، بودجه 1400 نشان میدهد، دولت به دنبال مصلحت سنجی برای تعیین نرخ ارز است. پورمحمدي؛ معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته است:
- قصد حذف ارز ۴۲۰۰ را نداریم اما در بند"ب" تبصره یک بودجه از مجلس خواستیم اجازه مصلحت سنجی برای تعیین نرخ ارز کالاهای اساسی بر اساس ۴۲۰۰ یا غیر را به دولت بدهند.
- ۸ میلیارد دلار ارز دولتی برای کالای اساسی در نظر گرفته شده است که ۶ میلیارد آن برای نهاده ها و کالاهای اساسی است و ۲ میلیارد دلار آن برای معیشت مردم است.
تکذیب حذف ارز ۴٢٠٠ هزارتومانی از لایحه بودجه ١۴٠٠
ایسنا نوشت: روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: انتشار خبری دال بر حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی از لایحه بودجه ١۴٠٠، نشان دهنده عدم بررسی دقیق این لایحه است. در لایحه بودجه ١۴٠٠ آمده است که چنانچه ارز ترجیحی (دلار ۴٢٠٠ تومانی) حذف شود؛ منابع آن صرف معیشت و سلامت مردم خواهد شد.
مخالفت مجلس با دلار ۴۲۰۰ تومانی
محسن زنگنه رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس:
- مجلس با ادامه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و یا هر ارز جایگزین آن مخالفت خواهد کرد.
- ارائه مجوز و تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاها در حالی که نرخ ارز در بازار بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است، موجب ترغیب تولیدکنندگان به توقف تولید یک محصول در کشور شده است.
- معتقدیم مشکلات امروز حوزه قیمت مرغ و دیگر کالاهای اساسی ناشی از همان ارز یارانهای تخصیصی است.
- مجلس معتقد است، دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ باید به دنبال تک نرخی کردن ارز باشد زیرا ارز نیمایی هم در برخی قسمت ها مانند بخش صادرات و واردات کالاهای اساسی موجب اختلال شده و بنابراین دولت باید به سمت تک نرخی کردن ارز برود.
- اکنون هم وزرای صمت و جهاد کشاورزی و معاونان و کارشناسان این دو وزارتخانه و حتی معاونان بانک مرکزی و متخصصان ارزی مخالف ادامه سیاست تخصیص ارز یارانهای در کشور هستند اما متاسفانه در دولت بحث رایگیری و اجماع نسبت به تصمیمات حاکم نیست.
مژگان خانلو سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه در گفتگو با خبرگزاری فارس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از لایحه بودجه سال آینده خبر داده و گفته بود: برای سال آینده فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت در روز پیش بینی شده است. در این لایحه، درآمد صادرات نفت با قیمت ۴۰ دلار در هر بشکه و ارز محاسباتی ۱۱,۵۰۰ تومان پیش بینی شده است.