بازار خودرو | ریزش قیمت ها + پیش بینی روزهای آینده

15:00 - 1400/01/21
در هفته نزولی بازارها، ریزش ۴ تا ۴۰ میلیونی قیمت‌ خودرو نهایی شد.

به گزارش «دنیای بورس»،اقتصادنیوز نوشت: بازار خودروهای داخلی پرتیراژ در این هفته، روندی سینوسی داشت. بازار خودرو در بیشتر روزهای هفته افت قیمت را ثبت کرد؛ این روند نزولی تا آنجا پیش رفت که قیمت پراید ۱۳۱ را به حوالی ۱۰۰ میلیون تومان نزدیک کرد.

خودروها در هفته جاری افت قیمت 4 تا 40 میلیون تومانی را نسبت به هفته گذشته تجربه کردند و تنها تیبا 2 معمولی بدون تغییر قیمت در بازار داد و ستد شد.

پشت پرده کاهشی شدن قیمت ها در بازار خودرو

برخی از فعالان بازار خودرو اثرات روانی جریانات سیاسی بر نرخ ارز و افت آن را دلیل کاهشی شدن بازار خودرو می دانند و برخی دیگر معتقدند دلیل این افت قیمت به مصوبه بهارستان نشین ها مبنی بر عرضه خودرو در بورس باز میگردد. براساس این تصمیم هر شخص می‌تواند هر سه سال یک بار با یک کد ملی، یک خودرو در بورس کالا خریداری کند و قبل از پایان سه سال مقرر نمی‌تواند اقدام به فروش خودرو کند، روشی که برخی معتقدند شاید بتواند کاهشی شدن قیمت در بازار خودرو را به همراه داشته باشد.

از سوی دیگر برخی از فعالان بازار خودرو معتقدند با توجه به تصمیمات جدیدی که برای بازار خودرو گرفته شده در کنار زمزمه های مطرح شده مبنی بر تغییر برخی مناسبات سیاسی را می توان از دیگر عوامل افت قیمت خودرو در هفته گذشته دانست.    

همچنین، برخی دیگر تاکید دارند دلیل کاهش قیمت خودروها به دلیل انتظار برای عرضه بیشتر خودرو در بازار است، این گروه معامله گران تصور می کنند وضعیت تولید در فصل های پیش رو بهتر از قبل خواهد بود. این اعتقاد از آنجا ناشی می شود که آمار شش ماهه نشان میدهد که موجودی انبار خودروسازان رو به افزایش است. این روند میتواند عرضه در بازار را تقویت کند و از افزایش قیمت بیشتر جلوگیر کند.

قیمت پراید در بازار

پراید 131 هفته گذشته تا یک قدمی 100 میلیون تومان کاهش یافت، تا زمینه رسیدن قیمت این خودرو به زیر 100 میلیون تومان فراهم شود، براساس ارزیابی بازار در این هفته این خودرو در محدوده قیمتی 108 میلیون تومان در بازار معامله شد، که نسبت به هفته پیش افتی 9.2 درصدی داشته است.

تولید پراید 131 هرچند متوقف شده، اما قیمت آن، همچنان این خودرو را در صدر خودروهای پرتقاضا قرار داده است.

قیمت مدل هاچ‌بک پراید یا همان پراید 111 نیز در هفته ای که امروز پایان می یابد به حدود 125 میلیون تومان رسید و افت قیمت 12.5 درصدی را تجربه کرد. پراید 111 را میتوان خودرو محبوب قشر جوان دانست، خودرویی که همیشه برای آن تقاضا وجود دارد و به هنگام خرید خودرو جوانان اصولا نیم نگاهی به آن دارند به همین دلیل روند قیمتی آن در بازار همواره مورد توجه است.

قیمت خانواده  206 در بازار

از سوی دیگر ارزیابی بازار خودرو نشاندهنده آن است که قیمت خانواده پژو 206 نیز که در ماههای اخیر پیوسته روند رو به رشدی داشت، در این هفته افت قیمت را تجربه کرد؛ افت قیمت خانواده 206 به 9 تا 10 درصد رسید.

رصد بازار خودرو نشان میدهد که  پژو 206 تیپ 5 در هفته گذشته افت قیمت 6.6 درصد را تجربه کرده و  قیمت آن نسبت به هفته پیش از آن به حدود 280 میلیون تومان رسیده است.

افت قیمت پژو 206 صندوقدار نیز در هفته گذشته نسبت به هفته قبل به 9.5 درصد رسید و  در بازار در محدود 255 میلیون تومان قیمت خورد، پژو 206 صندوق دار را می توان مدلی از این گروه دانست که طرفداران بسیاری در میان خانواده ها دارد.

قیمت پژو 206 تیپ2 نیز در هفته گذشته به حدود 196 میلیون تومان رسید و افت حدود 11 درصدی را ثبت کرد.

بیشترین افت قیمت به سمند EF7 رسید

رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است که سمند  LX با موتور EF7 نیز در هفتهای که امروز آخرین روز آن است، بالاترین افت را در میان محصولات پرتیراژ داشته و قیمت آن به 205 میلیون تومان رسید و افت قیمت 16 درصدی را نسبت به هفته قبل داشته است.

براساس ارزیابی های صورت گرفته افت قیمت سمند LX در این هفته نسبت به هفته دوم آبان ماه 2 درصد بوده و قیمت آن به 172 میلیون تومان رسیده است. سمند سورن نیز در این هفته افتی 10 درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به 250 میلیون تومان رسید.

قیمت تیبا در بازار

از سوی دیگر ارزیابی بازار نشان دهنده آن است که خانواده تیبا نیز این هفته را با افت قیمت به پایان رساندند. تیبا صندوقدار در این هفته افت 10.4 درصدی را نسبت به هفته قبل ثبت کرد و قیمت آن 120میلیون تومانی شد.

اما مدل هاچ بک این خانواده یا همان تیبا2 معمولی در مدت زمان مورد بررسی بدون تغییر بود و با قیمت حدود 130 میلیون تومان در بازار خرید و فروش شد. ساینا که به لحاظ قیمتی و حتی فرمی همتراز تیبا است نیز همانند تیبا این هفته از افت قیمت در امان نماند و با افتی 7 درصدی قیمت آن به 140 میلیون تومان رسید.

بایدن چه تأثیری بر بازار خودرو خواهد گذاشت؟

پدال هم در گزارشی نوشت: صنعت خودرو یکی از مهم‌ترین صنایع جهانی بوده و زمانی که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا شود انتظار می‌رود برخی از مشکلات این صنعت حل شود.

تفاوت کلیدی بایدن و ترامپ این است که بایدن از انرژی پاک و خودروهای الکتریکی شده حمایت می‌کند. برای مثال ترامپ درخواست‌های دموکرات‌ها برای گسترش مشوق‌های ۷۵۰۰ دلاری خودروهای الکتریکی را رد کرده و حتی پیشنهاد کرده بود همین برنامه هم باید حذف شود. در مقابل اما بایدن از گسترش برنامه یاد شده حمایت کرده است.

بایدن همچنین می‌خواهد زیرساخت شارژ سراسری برای حل مشکل نگرانی خریداران خودروهای الکتریکی را برپا کند. در حال حاضر ۲۷۰۲۱ جایگاه شارژ در سراسر آمریکا وجود دارد اما بایدن به دنبال آن است که این تعداد به ۵۰۰ هزار جایگاه برسد.

بایدن همچنین گفته به پیمان آب و هوایی پاریس بازخواهد گشت و استانداردهای مصرف سوخت زمان دولت اوباما را دوباره عملیاتی خواهد کرد. او همچنین قول داده روی منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله انرژی‌های خورشیدی و بادی سرمایه‌گذاری کند و جایگاه‌های شارژ را پایدارتر کند. شرکت‌هایی که روی تکنولوژی‌های سبز و پاک تمرکز دارند بیشترین سود را از این برنامه‌ها خواهند برد.

یکی از تحلیلگران ارشد صنعت خودرو گفته است: خودروسازان سنتی با نیروی کاری اتحادیه‌ای احتمالاً بزرگ‌ترین برندگان برنامه مشوق‌های مالیاتی برای تشویق خرید خودروهای الکتریکی هستند.

بایدن همچنین گفته مری نیکولز را به سمت مدیر EPA منصوب خواهد کرد. او در حال حاضر رئیس مرکز CARB است مرکزی که اخیراً استانداردهای آلایندگی سخت گیرانه ای را وضع کرده و به دنبال افزایش فروش قابل‌توجه خودروهای الکتریکی است.