به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دنیای اقتصاد، یک عضو شورای بورس، از برگزاری مجمع هلدینگ فراگیر ملی سهام عدالت در آینده نزدیک خبر داد.
با وجود آغاز فرآیند آزادسازی سهام عدالت هنوز مراحل پذیرش شرکتهای سرمایهگذاری استانی در بورس طی نشده؛ قرار است پیش از پذیرش سهام همه این شرکتها مجمع برگزار کنند.
پیش از این محمد خزایی، سرپرست کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت گفته بود: ۲۷ شرکت سرمایهگذاری استانی، مجمع برگزار کردهاند و منتظر دستور افزایش سرمایه هستند. قرار است سهام سرمایهگذاریهای استانی در بورس و سهام هلدینگ فراگیر ملی سهام عدالت شامل ۱۳ شرکت غیر بورسی متعلق به سبد سهام عدالت در فرابورس عرضه شود.
سعید اسلامی بیدگلی عضو شورای بورس اعلام کرد: با هماهنگیهای شورای بورس مجمع موسس بهزودی برگزار و هیات موسس انتخاب میشود. او تاکید کرد: برخی از فرآیندهای مربوط به بوروکراسی اداری در مسیر تشکیل این هلدینگ و ۳۱ شرکت سرمایهگذاری استانی و پذیرش آنها در بورس، حذف شده است. به گفته او این اقدام با هدف پذیرش سریعتر این شرکتها انجام خواهد گرفت.
او اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل صادر شده و اختیارات تفویضی به شورای بورس، تمام مصوبات شورا مطابق مقررات و با هدف آزادسازی سهام عدالت، تدوین و تصویب شده است. عضو شورای بورس، با اشاره به برخی از این دستورالعملها، گفت: در این دستورالعملها، تشکیل هلدینگ فراگیر ملی نیز پیشبینی شده است، به این ترتیب که سهام بورسی افراد یا بهطور مستقیم در سبدشان یا غیر مستقیم از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی مدیریت میشود.
اسلامی بیدگلی ادامه داد: سهام شرکتهای غیر بورسی نیز پس از ایجاد هلدینگ فراگیر ملی، به آن منتقل میشود تا تمام ۵/ ۴۹ میلیون نفر سهامدار سهام عدالت از مزایای آن منتفع شوند. همچنین پیشبینیهایی نیز برای برگزاری مجمع و هیات موسس هلدینگ انجام شده که بهزودی اعلام و اجرا خواهد شد.
اسلامیبیدگلی در پاسخ به این پرسش که دستور و میزان افزایش سرمایه این شرکتها چه زمانی صادر میشود، گفت: شورای بورس، شیوه افزایش سرمایه شرکتهای استانی سهام عدالت را نیز تعیین کرده است.منتظر هستیم تا ارزیابیهای شرکتها انجام شود و پیشنهاد افزایش سرمایه بدهند.
عضو شورای بورس، اعلام کرد: طبق دستورالعمل شورای بورس، پس از افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت، سایر امور به سازمان بورس و سازمان خصوصیسازی محول خواهد شد و به احتمال زیاد، شورایبورس بر این فرآیند نظارت خواهد کرد.
به گفته اسلامی بیدگلی، هدف اصلی حاکمیت، دولت و شورای بورس، تشویق و ترغیب سهامداران عدالت به ادامه سهامداری و استفاده از منافع آن در بازار سرمایه است تا برخی از افراد، اقدام به فروش سهامشان نکنند و سهامدار باقی بمانند.
او افزود: بر همین اساس باید به سرعت برنامههایی برای ترویج فرهنگ سهامداری تدوین کنیم و ممکن است در بازه زمانی بلندمدت عدهای سهامشان را بفروشند یا تغییر سهم دهند. تمام تلاش ما برای تعمیق بازار سرمایه و افزایش سرمایه سهامداری سهامداران عدالت است و انتظار داریم که شرکتهای استانی سریعتر مجامع را برگزار و اعضای هیاتمدیره را تعیین و معرفی کنند تا فرآیند پذیرش بورس، به سرعت طی و این شرکتها نیز بورسی شوند.