روستایی که درآمد همه مردمش بورس است!

کاربران شبکه های اجتماعی درباره روستایی که درآمد همه مردمش بورس است نوشتند.

به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: روستای «مال‌ملا» در کهگیلویه و بویراحمد سوژه کاربران در آخر هفته‌ای بود که گذشت. روستایی که در شبکه‌ اجتماعی توییتر و اینستاگرام به روستای «مال‌استریت» معروف شد، زیرا فعالیت در «بورس» درآمد اول و شغل دوم مردم این روستا است. اما ماجرا به بازنشر گزارش این روستا در شبکه‌های اجتماعی ختم نشد. این گزارش که از صداوسیما پخش شده بود مورد انتقاد کاربران قرار گرفت.

خیلی‌ها نوشتند که با چنین گزارش‌هایی مردم مجاب می‌شوند که سرمایه‌‌هایشان را بفروشند و از تولید و دامداری و کار در روستا دست بردارند و به سمت بورس بیایند. خیلی‌ها هم این گزارش را جهت دادن به ذهن مردم خواندند و آن را مشوق این موضوع دانستند که تولیدکننده به مصرف‌کننده تبدیل می‌شود.

یکی از نکاتی که در این گزارش مورد توجه کاربران قرار گرفته بود سرمایه‌گذاری دختر کم سن و سال روستا با ۵۰ میلیون تومان در بورس بود که گویا سرمایه‌اش به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده است. یکی از کاربران با انتقاد از این گزارش نوشت: «بچه‌ای که هنوز آمار نخوانده و حتی دیپلم هم نگرفته در بورس سرمایه‌گذاری کرده است و پول در می‌آورد. از فردا هر دبستانی‌ای یک کدبورس می‌خواهد داشته باشد.»

کاربر دیگری هم نوشت: «تلویزیون به جای تشویق روستاییان به پول مفت درآوردن از بورس، به آنها سرمایه‌گذاری در روش‌ها و سیستم‌های نوین کشاورزی و آبیاری را یاد بدهد تا محصول بهتر و بیشتری به دست بیاید. بعد می‌گویند چرا کشاورزی و دامداری از رونق افتاده است.»

یکی از کاربران هم نوشت: «مفهوم سرمایه‌گذاری در ایران با کل جهان فرق دارد. در دنیا همه ثروتمندان در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند ولی اینجا برعکس است.» کاربر دیگری هم نوشت: «اهالی روستا در صورتی که به کشاورزی، دامداری ‌و سایر‌کارهای روستایی آسیب نزنند سرمایه‌گذاری در بورس یا جاهایی غیر از روستا خیلی عالی است ولی شرایطی که در گزارش نمایان بود، فقط یک فیلم تبلیغاتی برای حضور بیشتر مردم در بورس بود.»

البته این توییت از نوشته‌هایی بود که خیلی مورد توجه کاربران قرار گرفت. اما در مقابل این نگاه انتقادی، بودند کاربرانی که نسبت به گزارش صداوسیما دید مثبتی داشتند. یکی از کاربران در این‌باره نوشت: «بعد از مدت‌ها یک گزارش خوب و مفید از صداوسیما درباره خدماتی که بورس می‌تواند به اقتصاد حتی در دوردست‌ترین نقاط ایران داشته باشد پخش شد.»

کاربر دیگری هم نوشت: «گزارش بورس از روستای مال مِلا چه اشکالی داشت که همه دارند به آن انتقاد می‌کنند؟ اهالی روستا از ثروت‌هایی که قبلا فقط نصیب بعضی شهری‌ها می‌شد، بهره‌مند می‌شوند و سودش را صرف توسعه کشاورزی و دامپروری می‌کنند. کجای این کار اشکال دارد. به نظرم که غیر از خوبی چیزی نبود.»

اما از دیگر توییت‌هایی که آخر هفته مورد توجه کاربران قرار گرفت، نوشته مهدی کردی، خبرنگار، بود. او در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «از وعده روزی یک عرضه اولیه، رسیده‌ایم به هفته‌ای یک عرضه. آن هم زیر ۱۰۰ هزار تومن! با همین روند پیش برویم باید برای عرضه‌های اولیه قرعه‌کشی برگزار شود.» او این سوال‌ها را مطرح کرده بود که چرا اصرار داریم ۱۰ تا ۲۰ درصد عرضه شود و عرضه ۳۰ یا ۴۰ درصد مثلا چه ایرادی دارد؟ یکی از کاربران هم با زبان طنز در واکنش به این سوال‌ها، نوشت: «چند وقت دیگر عرضه اولیه را زوج و فرد می‌کنند. پس نگران نباشید.»

Submitted by admin on