به گزارش «دنای بورس» به نقل از دنیای اقتصاد، بر اساس گزارش مرکز آمار در ماه گذشته تورم ماهانه برای دهکها، ۲ روند متفاوت را ثبت کرد؛ یک روی کاهشی برای دهکهای بالا و یک روی افزایشی برای دهکهای پایین. بیشترین تورم مربوط به دهک اول و معادل ۹/ ۱ درصد بود و کمترین تورم نیز به طبقات میانی هزینهای و در حدود ۴/ ۱ درصد ثبت شده است.
گزارش مرکز آمار حکایت از یک تفاوت در عوامل به وجود آورنده تورم و اثرپذیری از سیاست بنزینی در آبان ماه در بین دهکهای مختلف دارد. قیمت بنزین در هفته پایانی آبان ماه افزایش یافت، گروه حمل و نقل در برخی دهکها نقش کلیدی را در شاکله تورم بازی میکند.
به روایت مرکز آمار، آنیترین واکنش را سبد مصرفی دهکهای بالا به افزایش قیمت بنزین نشان داده است. طوریکه از کل تورم ماهانه دهک دهم (۷/ ۱ درصد)، در حدود یک درصد متعلق به گروه حمل و نقل بوده است. در حالیکه سهم افزایش قیمت بنزین در تورم ماهانه دهک اول حدود ۱۴/ ۰ درصد بوده است؛ یعنی در حدود یک هفتم دهک دهم. بالاترین هزینههای دهک اول، تحت تاثیر گروه سبزیجات و مسکن بوده است.
البته برای مطالعه میزان و شکل اثرگذاری تورم بنزین بر دهکهای مختلف، باید منتظر گزارشهای ماههای بعد بود، اما تصویر اولیه گزارش مرکز آمار، پردرآمدها را متاثرین اصلی افزایش قیمت بنزین معرفی میکند.