ایرانی‌ها چقدر کفش صادر کردند؟

میزان مصرف کفش در کشور ۲۲۰ میلیون جفت در سال است که حدود ۲۰۰ میلیون جفت (حدود ۹۰ درصد) آن در داخل تولید می‌شود.

دنیای اقتصاد: محمدرضا داورپناه، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم مصنوعی ایران با اعلام صادرات ۱۷۰ میلیون دلاری غیررسمی و ۱۰۹ میلیون دلاری رسمی در سال گذشته تصریح  کرد که این رقم در سال ۹۶ به میزان ۸۸ میلیون دلار بوده و در نیمه اول امسال براساس آمار غیررسمی به ۵۰میلیون دلار رسیده است. این صادرات عمدتا به کشورهایی نظیر ترکیه، عراق، افغانستان، جمهوری آذربایجان و روسیه بوده است. وی دلیل قطعی نبودن آمار صادرات را قطعی نبودن برگشت ارز و میزان آن عنوان کرد.

اما خبر دیگر در صنعت کفش، تولیدات دمپایی و صندل استان قم است که سهم چینی‌ها را در بازار کشور گرفته است. با کاهش هزینه تولیدات قم تا زیر یک دلار، محصولات چینی در بازار کم شده‌اند و محصولات قم جای آن را گرفته‌اند. با افزایش نرخ ارز و تحریم‌ کشورمان، تولیدکنندگان صنعت کیف و کفش، بسیاری از مواد اولیه وارداتی را در داخل تولید کرده‌‌اند به گونه‌ای که ۲۰درصد سهم واردات مواد اولیه به ۱۲درصد کاهش یافته است. با این وجود مسوولان این صنف اعلام کردند که ظرفیت تولیدشان می‌تواند تا ۴۰۰ میلیون جمعیت را پاسخگو باشد.

البته آنها برخی مشکلات همیشگی مانند کاهش سرمایه در گردش در اثر افزایش نرخ ارز، عدم همراهی بانک‌ها، کاهش قدرت خرید مردم و واردات کفش‌های مثلا ۱۰۰ دلاری و اظهارنامه گمرکی ۱۰ دلاری را سد راه تولید اعلام کردند.

به عقیده دبیر کنفرانس جانبی نمایشگاه کیف و کفش، ایران پنجم آبان ماه به اوراسیا می‌پیوندد اما این فرصت حذف تعرفه‌ها، ممکن است با واردات بی‌رویه به تهدید تبدیل شود. رسول شجری، رئیس اتحادیه کفاشان دست‌دوز تهران که مسوول ستاد برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کیف، کفش، چرم و صنایع وابسته (ایمپکس) است، با تاکید بر اینکه این نمایشگاه برای هشتمین سال متوالی برگزار می‌شود، اعلام کرد: مساحت این نمایشگاه از ۶ هزار مترمربع در سال گذشته به ۱۵ هزار مترمربع افزایش یافته است.

مسوولان صنعت چرم، کفش و کیف روز گذشته در یک نشست مطبوعاتی برای معرفی نمایشگاه این صنعت که هفته آینده برگزار می‌شود، از وضعیت خوب این صنعت گفتند. این صنعت با اشتغال ۵۰۰هزار نفر به صورت مستقیم، رتبه چهارم اشتغال‌زایی را دارد.

 

 

Submitted by admin on