سیگنال‌های متفاوت از تولید و فروش «فاسمین»

عملکرد شرکت کالسیمین در دی ماه نشان از آن دارد که موانع فروش تولیدکنندگان شمش روی تا حدودی مرتفع شده است. همچنین نرخ فروش محصولات تا حدودی وضعیت مطلوب بازار شرکت را نشان‌می‌دهد. با این وجود عملکرد تولیدی این شرکت با ضعف شدید در دی ماه مواجه بوده؛ مانعی که دلنشینی تمام‌عیار گزارش ماهانه «فاسمین» را به چالش می‌کشد.

دنیای بورس: شرکت‌های بورسی صنعت روی اگر چه سال مالی 97 را با روند مساعدی آغاز کرده، رفته‌رفته شاهد فشار بیشتری هم از ناحیه سیاست‌گذاری و هم از جنبه نرخ‌ها در بازار جهانی بودند. فشار سیاست‌گذار با اجبار به تسعیر درآمدهای ارزی با نرخ‌ نیمایی شدت گرفت و در پاییز با محدود و مشروط کردن امکان صادرات به فروش داخلی به اوج خود رسید.

به همین دلیل بود که گزارش‌های فصلی دو شرکت کالسیمین و فرآوری مواد معدنی ایران بر خلاف سایر بنگاه‌های کالایی و بزرگ چندان قدرتمند نبود. سود «فاسمین» در نیمه نخست سال در حدود 68 تومان به ازای هر سهم بود؛ اما این شرکت در فصل پاییز تنها موفق به تحقق سود 10 تومانی به ازای هر سهم شد.

با این حال این پایان کار برای شرکت‌های این گروه نیست. هر دو شرکت «فاسمین» و «فرآور» با موجودی ارزشمند و قابل‌توجهی به فصل زمستان پا گذاشتند و از دیگر سو محدودیت‌های وزارت صنعت برای صادرات این شرکت‌ها نیز مرتفع شده است؛ مساله‌ای که در گزارش‌ دی ماه کالسیمین به خوبی بروز یافته است.

ارزیابی عملکرد دی ماه

«فاسمین» در دی ماه 2109 تن شمش روی فروخته و این در حالی است که کل فروش شرکت از این محصول در فصل پاییز 1872 تن بوده است. نرخ فروش شمش نیز در دی ماه مجددا به سطوح بیش از 29 میلیون تومان به ازای هر تن بازگشته و رشد 11 درصدی را نسبت به آذر نشان می‌دهد. با توجه به میانگین 2520 دلاری نرخ روی در دی ماه نرخ تسعیر این شرکت در حدود 11500 تومان برآورد می‌شود.

باید توجه داشت که رشد نرخ‌های فروش در رابطه با شرکت هم‌خانواده یعنی «فرآور» برقرار نیست. «فرآور» در دی ماه شمش روی را بدون تغییر قیمت محسوسی نسبت به آذر با نرخ 23.8 میلیون تومان به ازای هر تن به فروش رسانده است.

با وجود وضعیت نسبتا مطلوب فروش «فاسمین» در دی ماه، وضعیت تولید شرکت چندان مساعد نیست. «فاسمین» در دی ماه تنها 1631 تن شمش روی تولید کرده که نه تنها نسبت به وضعیت مناسب سال گذشته، بلکه در قیاس با میانگین تولید سال جاری نیز ضعف شدیدی را نشان می‌دهد. متوسط تولید ماهانه کالسیمین در 9 ماه ابتدایی سال مالی جاری در حدود 2850 تن شمش روی بوده و عملکرد دی افتی 43 درصدی را به نمایش می‌گذارد.

چشم‌انداز «فاسمین»

در پایان دی‌ماه کالسمین بیش از 19 هزار تن موجودی از شمش روی دارد و به نظر می‌رسد در 2 ماه پایانی از سال شاهد فروش قدرتمند این شرکت باشیم. در صورتی که تسعیر درآمدهای ارزی این شرکت مشابه روند دی ماه باشد می‌توان ارزش این موجودی را بیش از 550 میلیارد تومان برآورد کرد. برای یک قیاس باید در نظر داشت که کل حجم فروش شرکت در 10 ماه گذشته 15221 تن شمش روی و کل مبلغ فروش شرکت در حدود 360 میلیارد تومان بوده است و فروش تمام‌قد شرکت می‌تواند ابعاد درآمدی شرکت را کاملا متفاوت از حالت فعلی سازد.

ضمنا باید در نظر داشت که قیمت روی در بازارهای جهانی در حال صعود است و زمزمه‌های پایان جنگ تجاری می‌تواند ثبات و رونق بیشتری به این بازارها بخشد. قیمت روی در معاملات امروز بازار فلزات لندن تا مرز 2700 دلار نیز پیش رفته است.

Submitted by admin on