نرخ خرید برق وزارت نیرو فراتر از قیمت پایه

نرخ خرید برق از تولیدکنندگان بخش خصوصی از سوی وزارت نیرو فراتر از نرخ پایه است چرا که هنگام پرداخت این ارقام با ضرب در سایر ضرایب محاسبه و پرداخت می‌شود.

ایرنا: محمد صادق زاده؛ معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) در نشست خبری گفت: از سال 1395 که نرخ های خرید تضمینی برق را طراحی کردیم و وزارت نیرو این نرخ ها را ابلاغ کرد تا امروز حدود دو نیم برابر هزینه سرمایه گذاری نیروگاه های تجدیدپذیر در جهان کاهش یافته است و مختص کشور ما نیست و در کشور ما این مسئله یک مقداری شدیدتر بوده است.

به گفته صادق‌زاده بنابراین اگر ما در اوایل سال 1395 هر یک واحد نیروگاه به عنوان مثال خورشیدی را حدودا یک‌هزار و 200 تا 300 یورو برای سرمایه‌گذاری خارجی پرداخت می‌کردیم امروز این به حدود 600 تا 700 یورو کاهش پیدا کرده است، ضمن اینکه در سال 1395 تقریبا سهم غالب سرمایه‌گذاری خارجی بوده است و امروز ما خطوط تولید صفحات خورشیدی، تجهیزات و کابله ها و ترانسفورماتورها را در داخل کشور داریم و تقریبا می‌توان گفت خط تولید بیش از 70 درصد فناوری این نیروگاه ها را در داخل کشور داریم اگرچه این خطوط تولید هنوز در کشورمان جوان هستند و تمام ظرفیت بکار گرفته نشده باشند اما به شدت فعال هستند.

صادق زاده همچین یادآور شد: ما در سال گذشته شاهد بزرگترین خط تولیدی صفحات خورشیدی با ظرفیت 130 مگاوات در سال در شهر شیراز بودیم که چند هفته پیش شاهد بودیم همین خط تولید به جهت وجود بازار مناسب در داخل کشور و کشورهای همسایه به 240 مگاوات افزایش یافت. البته ما قبل از این چهار خط تولید قبل از آن به بهره برداری رسیده بود، هنگامی که خط تولید در کشور به بهره برداری می رسد هزینه های سرمایه گذاری به دلیل بومی سازی کاهش خواهد یافت.

صادق زاده اظهارکرد: واقعیت این است که اگرچه با افزایش نرخ ارز و همچنین افزایش هزینه سرمایه گذرای در بخش انرژی تجدیدپذیر مواجه بوده‌ایم اما به جهت کاهش قیمت تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر، دو تا دو و نیم برابر کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری را شاهد بوده‌ایم. بنابراین اگر سه برابر افزایش نرخ ارز را داشته‌ایم، از یک سو نیز دو تا دو نیم برابر کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری این مساله را جبران کرده است و البته حدود 30 تا 40 درصد از سرمایه‌گذاران در این بخش دچار مشکل شده‌اند.

معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) می گوید:در حقیقت نرخ خرید برق از تولیدکنندگان بخش خصوصی از سوی وزارت نیرو فراتر از نرخ پایه است، چرا که هنگام پرداخت این ارقام با ضرب در سایر ضرایب محاسبه و پرداخت می شود.

وی، یکی از این ضرایب را ضریب آمادگی ساعتی عنوان کرد و گفت: اگر برق نیروگاهی در ساعاتی که شبکه نیاز بیشتری به برق دارد به شبکه تحویل شود در این ضریب ضرب می شود که این ضریب گاها در بعضی از ساعات ظهر تابستان به 3 برابر افزایش پیدا می‌کند. این یعنی اینکه اگر قیمت برق نیروگاهی هرکیلووات ساعت 300 تومان است در آن ساعت هرکیلو وات ساعت به 900 تومان افزایش پیدا می کند، به طور متوسط در طول تابستان به دلیل افزایش پیک مصرف، حدود 30 تا 40 درصد قیمت برق خریداری شده از تولیدکنندگان افزایش خواهد یافت و تولیدکنندگان هنگام دریافت صورتحساب های برق متوجه تفاوت وجوه دریافتی و قرادادهای منعقده می شوند.

Submitted by admin on