ایرنا: با وجود هشدارهای متعدد مسوولان وزارت نیرو و اجرای تمهیدات متعدد در کشور از جمله کاهش ساعات کاری ادارات برای صرفه جویی در مصرف برق، اما همچنان پیک مصرف به رکورد زنیهای بی سابقه خود ادامه میدهد و شبکه برق کشور را در وضعیت بحرانی قرار داده است.
توانیر در اطلاعیه خود از مشترکان در بخش های مختلف خانگی، تجاری، مجتمع های تولیدی و صنعتی و کشاورزان خواست تا با پیش گرفتن راهکارهای مدیریت مصرف برق بویژه در ساعت های 12 تا 16 و 20 تا 23 تنها با 10 درصد صرفه جویی، به تامین برق پایدار کمک و از بروز محدودیت های خاموشی ناخواسته که به دلیل افزایش بیش از حد مصرف برق رخ می دهد، جلوگیری کنند.
بنا به اعلام روابط عمومی این شرکت، کاهش بارندگی ها در سال آبی منتهی به تابستان امسال منجر به کم آبی و در نتیجه نبود امکان تولید در نیروگاه های آبی، شبکه برق کشور با محدودیت هایی در تامین برق مواجه شده است.
از طرفی تغییر اقلیم جهان که کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده، موجب پدیده گرمایش پایدار شده است.
توانیر با اشاره به دمای بالا و گرمای مستمر، با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی، اعلام کرد که دمای هوا در هفته آینده افزایش بیشتری یافته و کل کشور را به صورت وسیع در بر خواهد گرفت که در چنین شرایطی برای تامین برق پایدار، بیش از هر زمان دیگر به مدیریت مصرف برق نیاز است.
این شرکت از راهکارهای کاهش مصرف برق به استفاده از دور کند در کولرهای آبی در ساعت های اوج بار و در صورت استفاده از کولرهای گازی به تنظیم ترموستات بین 23 تا 25 درجه سانتی گراد اشاره کرد.
توانیر تاکید کرد: در ساعات های اوج بار به ازای هر دو ساعت، کولر نیم ساعت خاموش شود که زمانبندی در این خصوص به صلاحدید مشترکان کمک شایانی به مدیریت مصرف برق و پایداری شبکه برق خواهد کرد.
این شرکت در عین حال بر پرهیز از استفاده لوازم پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشویی، ظرف شویی و جاروبرقی در هنگام استفاده از کولر یا وسایل سرمایشی در ساعت های اوج بار تاکید کرد و افزود: استفاده از این وسایل برقی به روزهای تعطیل یا ساعت های غیرپیک منتقل شود.
توانیر همچنین خاموش کردن لامپ های اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز را ساده ترین راه صرفه جویی در مصرف برق عنوان کرد.
مناطق مختلف کشور با شروع فصل گرما با محدودیت هایی در شبکه برق مواجه شده اند که با توجه به افزایش روزافزون مصرف در این بخش که حتی در برخی روزها به 56 تا 58 هزار مگاوات نیز رسیده، صرفه جویی در مصرف برق ضروری است.
وزیر نیرو در سفر به اردبیل تاکید کرد: تنها با 10 درصد صرفه جویی روزانه در مصرف از سوی مردم مشکل خاموشی های کنونی برق کشور رفع می شود.
پیک مصرف برق روز چهارشنبه درحالی به عدد بیسابقه 57 هزار مگاوات رسید که ظرفیت تولید برق تابستان امسال 58 هزار مگاوات بوده و ادامه روند هشدار دهنده فعلی شبکه برق کشور را در معرض خاموشی سراسری قرار داده است.