مجمع صنایع لاستیکی سهند برگزار شد

خط و نشان امسال « پسهند »

صنایع لاستیکی سهند برنامه‌ریزی کرده در سال 97 برنامه‌های تولید در مجموعه تحقق یابد. بر مبنای گزارش هیات مدیره که در مجمع سالانه قرائت شد، دستور کار جدیدی در حوزه فروش «پسهند»  در حال اجرا است.

مجمع سالانه صنایع لاستیکی سهند با حضور 78 درصد سهامداران رسمیت یافت. با دستورکار مجمع، از 5.4 تومان سود تقسیم شده به ازای هر سهم 4 تومان سود میان صاحبان سهام «پسهند» تقسیم شد. در این میان البته سرمایه‌گذاری هامون کیش، سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی، گسترش تجارت هامون، کربن ایران و سرمایه‌گذاری توسعه صنعت شیمیایی به مدت دو سال به عنوان اعضای هیات مدیره ابقا شدند.

گزارش هیات مدیره

مدیرعامل لاستیک سهند با مسیر طی شده در سال 96، دورنمای سال 97 این مجموعه را تشریح کرد:

الف) در سال 1396 تولیدهایی همانند تسمه نقاله‌های سه سانتی (فوق سنگین)، نقاله‌هایی یکپارچه با طول هزار متر، تسمه با عرض دو متر که در کشور منحصر به فرد است، برای نخستین بار به بازار عرضه شد. همچنین تحقیق‌ها برای تولید تسمه نقاله‌های سیمی (استیل کورد) شروع شده که مجموعه امیدوار است در سال 1397 موفق به تولید آن شود.

ب) لاستیک سهند با فروش کامپاند لاستیکی توانست بخشی از افت فروش تسمه‌های نقاله را جبران کند. فروش اردیبهشت صنایع لاستیکی سهند می‌تواند نشان‌دهنده نتیجه برنامه‌ریزی‌هایی باشد که انجام شد.

پ) مدیرعامل « پسهند» به اقدام‌هایی اشاره کرد که در سال 1396 صورت گرفت:

1. پیگیری جهت اجباری کردن استاندارد ملی تسمه نقاله برای محصول‌های وارداتی که سبب خواهد شد از ورود محصول‌های بی‌کیفیت جلوگیری شود.

2. پیگیری جهت افزایش تعرفه واردات تسمه نقاله از 20 به 26 درصد که در آبان 1396 به تصویب رسید.

3. پیگیری جهت قرار دادن تسمه نقاله لاستیکی در فهرست مشمول قانون ممنوعیت خرید خارجی کالاهای تولید داخل

4. تشکیل کمیته وصول مطالبات که مطالبات از 12.4 میلیارد تومان در ابتدای سال 1396 به 7.8 میلیارد تومان در پایان سال رسید و 3.2 میلیارد تومان دیگر هم تا تاریخ تهیه گزارش مالی وصول شد.

ت) براساس گزارش هیات مدیره پرسنل «پسهند» به خاطر افزایش حجم تولید از 160 نفر به 164 نفر رسید. میزان تولید در سال 1396 به بیش از 2 هزار تن رسید که سال گذشته 1665 تن بود و 21 درصد افزایش را نشان می‌دهد. این افزایش در حالی اتفاق افتاد که میزان تولید در دو صنعت سیمان و معدن که از اصلی‌ترین مشتریان تسمه نقاله هستند، کاهشی بود.

ث) مدیرعامل به انعقاد قرارداد 6 میلیارد تومانی فروش تسمه نقاله اشاره کرد که در آمار فروش سال جاری خواهد آمد. به گفته وی برنامه‌ریزی برای افزایش دامنه مشتریان از 200 به 800  مشتری در دستور کار قرار دارد.

ح) مبلغ فروش «پسهند» نسبت به سال گذشته تقریبا ثابت ماند. در خرید مواد اولیه شرکت نیز سعی شد محصول‌هایی که در داخل تولید می‌شود خریداری شود که به صرف شرکت است.

خ) مدیرعامل از 7 برنامه پیش‌رو «پسهند» رونمایی کرد:

1. اتمام عملیات ساختمانی توزین و خمیرسازی

2. نصب مابقی ماشین‌آلات خریداری شده که از شرکت سازنده برای اینکار دعوت شد.

3. تولید تسمه نقاله سیمی (استیل کورد)

4. تعریف پروژه ساخت پرس پخت 6 متری

5. خرید و نصب دو دستگاه جرثقیل 8 و 25 تن جهت سالن تولید و خمیرسازی

7. افزایش ظرفیت عملی تولید قطعات لاستیکی به 50 درصد

8. گسترش نمایندگی‌های فروش در مرکز استان‌ها با در نظر گرفتن

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «پسهند» مشروط و با 2 بند شرط اعلام شد:

الف) بند 4 (بند شرط) مطالبات راکد و سنواتی شرکت و پیش‌پرداخت‌ها به مبلغ بیش از نیم میلیارد تومان و موجودی مواد و کالا به مبلغ 4.4 میلیارد تومان تعیین تکلیف نشد.

هیات رییسه در این باره می‌گوید: موجودی مواد و کالا سال گذشته 4.9 میلیارد بود که به تدریج تلاش در فروش آن‌ها داریم و به راحتی به فروش نمی‌رود. به گفته رییس‌ جلسه مبلغ این بند 20 درصد دارایی‌های شرکت است و باید تلاش جدی در حل این بند صورت گیرد.

ب) بند 5 (بند شرط) تاثیر هزینه‌های جذب نشده تولید در صورت‌های مالی مطابق استانداردهای حسابداری نبوده است. به گفته مدیر مالی با اصلاح نرم‌افزار بهای تمام شده شرکت، این موضوع سال آینده حل خواهد شد.

پ) بند 4-8 (گزارش بازرسی) تکلیف مجمع قبل درباره سرمایه‌گذاری صورت گرفته در شرکت «سرمایه‌گذاری توسعه و گسترش پارس» به نتیجه نرسید. مدیر مالی در این خصوص می‌گوید: این سرمایه‌گذاری به سال 1382 مربوط می‌شود که بهای تمام شده هر سهم 100 تومان و ارزش دفتری هر سهم 5.3 تومان است. شرکت مزبور سهامدار عمده «گسترش صنایع پیام» است و توافق‌هایی با گروه پیام انجام شده که این سهم به آن‌ها فروخته شود. اگر مشکلی پیش نیاید در سال 1397 به فروش خواهد رفت. یکی از سهامداران درباره بهای فروش این سهام پرسید که رییس جلسه اجازه نداد در این مورد توسط مدیران شرکت صحبتی شود.

ت) بند 12 (بند اطلاعی) 4.1 میلیارد تومان ساختمان در جریان ساخت خمیرسازی و 7.2 میلیارد تومان ماشین‌آلات مربوط به این بخش از چند سال قبل تکمیل نشد. به روایت مدیرعامل، هیات مدیره با هماهنگی با کمیته کسب و کار در شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی (وپترو) در حال بررسی روش ادامه این طرح به صورت مناسب است. این طرح در سال‌های 1395 و 1396 متوقف بود.

ث) بند 11 (بند اطلاعی) تعداد 1.4 میلیون سهم از شرکت بسته‌بندی پارس بابت تضمین وام دریافتی شرکت بسته‌بندی پارس در وثیقه است که باوجود فروش آن به صورت مبایعه‌نامه، این وثیقه آزاد نشد.

هیات رییسه در این باره می‌گوید: مطابق استعلام از بانک مرکزی لاستیک سهند تعهدی از این بابت ندارد و بانک اقتصاد نوین به خاطر اینکه اهرمی برای فشار به شرکت بسته‌بندی پارس داشته باشد از آزادسازی سهام وثیقه شانه خالی می‌کند. در هرصورت عدم آزاد شدن وثیقه ضرری برای «پسهند» نخواهد داشت.

پرسش و پاسخ

در بخش پرسش و پاسخ، هیات مدیره به 5 پرسش پیش‌روی سهامداران پاسخ داد:

الف) سهم «پسهند» از بازار: مدیرعامل درباره وضعیت بازار تسمه و سهم «پسهند» از آن گفت: وضعیت بازار تسمه چندان به نفع تولیدکننده‌ها نیست و مذاکره‌هایی با شرکت‌های همکار انجام داده‌ شد تا بازار سروسامانی بگیرد. این در حالی است که حدود 3 هزار تن واردات تسمه به داخل کشور و با بداظهاری صورت می‌گیرد و واردات بیشتر از آمار رسمی گمرک است. از سوی دیگر به خاطر ثابت ماندن نرخ ارز و وجود تورم در کشور، فشار زیادی به تولیدکننده‌ها وارد شده؛ به طوری که حاشیه سود «پسهند» از 50 درصد در سال‌های گذشته به 10 درصد کاهش یافت.

ب) تولید 97: مدیرعامل همچنین درباره ظرفیت اسمی کارخانه و پیش‌بینی تولید برای سال 1397 گفت: برنامه تولید 2500 تن را در سال 1397 داریم گرچه تلاش داریم به 3 هزار تن هم برسانیم. ظرفیت اسمی شرکت 6 هزار تن است. به نظر ما سهم «پسهند» از بازار داخلی حداقل باید 60 میلیارد تومان باشد. براساس محاسبات و جمع‌بندی آمار موجود سهم صنایع لاستیکی سهند از بازار، 15 درصد است.

پ) تاثیر نرخ ارز: هیات مدیره درباره تاثیر افزایش نرخ ارز روی بهای تمام شده گفت: در حال حاضر حدود 20 درصد از بهای تمام شده «پسهند» دلاری است و افزایش نرخ ارز عمدتا روی ماده اولیه کائوچو اثر خواهد داشت. به گفته مدیرعامل مجموعه در حال کم کردن وابستگی به دلار است، مثلا مدتی است از ماده «منجید» ساخت داخل استفاده می‌کند.

ت) زیان مجموعه: در نخستین پیش‌بینی سود سال 1396 (حسابرسی شده) سود 50 تومانی برای طرح توسعه ذکر شد که به نظر می‌رسد غیرواقعی بوده و سبب زیان سهامداران شد. رییس جلسه در توضیح این موضوع می‌گوید: پیش‌بینی مربوطه در اختیار ما نیست و بررسی می‌کنیم. به گفته مدیرمالی «پسهند» اگر طرح ساختمان خمیرسازی در کارخانه تکمیل و مورد استفاده برای تولید کامپاند لاستیکی شود همان سود قابل تحقق است.

ث) حقوق و دستمزد: هیات مدیره درباره مقوله افزایش حقوق و دستمزد پرسنل گفتند: بخشی از افزایش ناشی از مقررات وزارت کار است بخش دیگری مصوبه هیات مدیره برای جلوگیری از ریزش نیروها بود. موقعیت کارخانه (اشتهارد) سبب عدم تمایل متخصصین به اشتغال در آنجا است. به گفته مدیرعامل سایپا پشت کارخانه سهند، در حال ایجاد کارخانه‌ای است که بسیاری از پرسنل سهند برای دادن رزومه به آنجا مراجعه کردند. علت آن هم کم بودن حقوق بود و به همین خاطر آیین‌نامه حقوق و دستمزد پرسنل را مورد بازنگری قرار دادیم.

«پسهند» به روایت اعداد

  • سود تحقق یافته (EPS) به ازای هر سهم؛ 5.4 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 4 تومان
  • بهره مالی به ازای هر سهم؛ (0.7) تومان
  • سود انباشته در پایان سال به ازای هر سهم؛ 46.7 تومان

حاشیه‌های مجمع

- برخی از سهامداران نسبت به کاهش قیمت سهم اعتراض کردند که ناظر مجمع گفت: تلاش‌هایی برای پایین آوردن سهم و خریدن ارزان بلوکی سهم، شناسایی شده و در حال بررسی است.

- مدیرعامل در بخشی از گزارش خود به کاهش فعالیت‌های سیمانی و معدنی اشاره کرد که یکی از سهامداران یادآور شد با اطلاعاتی که مجموعه از شرکت‌های بورسی دارد، فعالت معادن افزایشی بود.

- در پایان مجمع از سهامداران به صرف ناهار پذیرایی شد.

- تاریخ تاسیس: صنایع لاستیکی سهند در سال 1338 تاسیس و در سال 1370 وارد بورس اوراق بهادار شد. سهامدار عمده «پسهند» کربن ایران و بالاتر از آن سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی و نهایتا سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی است. تولید ورق‌های لاستیکی، کفپوش‌های صنعتی، تسمه نقاله‌های صنعتی، قطعات لاستیکی، رابر لاینینگ و کامپاند لاستیکی در تخصص صنایع لاستیکی سهند است.

 

Submitted by admin on