4 برنامه اصلی « وغدیر »

سرمایه‌گذاری غدیر در حالی تازه‌ترین پیش‌بینی‌ها را در مجمع سالانه اعلام کرد که خبر از 4 برنامه اصلی خود در سالجاری داد.

سرمایه‌گذاری غدیر با حضور 92درصد سهامداران برگزار شد و در پایان نیز از 19.5 تومان سود ساخته شده به ازای هر سهم 19 تومان سود تقسیم شد.

گزارش هیات مدیره

سرمایه‌گذاری غدیر در سال مالی منتهی به 30 آذرماه سال 96 تعداد 10 پروژه را در هلدینگ‌های مختلف به اتمام رساند. ارزش کل این پروژه‌ها 4700 میلیارد تومان است که 2600 میلیارد تومان آن سهم سرمایه‌گذاری غدیر بود.

مدیرعامل در گزارش هیات مدیره در خصوص برنامه‌های آتی «وغدیر» از 4 برنامه اصلی مجموعه خبر داد.

1. سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز از جمله حوزه اکتشاف و تولید. در این راستا شرکت اکتشاف و تولید غدیر مجوز ورود به میادین نفتی و گاز را از وزارت نفت دریافت کرد.

2. فروش دارایی‌های غیرمولد

3. ادامه اجرای 19 پروژه به ارزش بیش از 12 هزار میلیارد تومان که نیمی از آن (یعنی حدود 6 هزار میلیارد تومان) سهم سرمایه‌گذاری غدیر است.

4. بسترسازی برای تامین مالی پروژه‌ها از طریق منابع بین‌المللی و سایر ابزارهای موجود در داخل کشور

* خالص ارزش دارایی‌ها (NAV) «وغدیر» به ازای هر سهم حدود 220 تومان است که براساس ارزش روز سهام محاسبه و برای سال مالی آینده سود 21 تومان به ازای هر سهم پیش‌بینی شد.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «وغدیر» مشروط با 2 بند شرط اعلام شد. بر مبنای بند 4 (بند شرط) آزمون کاهش ارزش سالانه برای سرقفلی ناشی از تحصیل شرکت‌های فرعی و وابسته گروه صورت نپذیرفت. هیات رییسه در توضیح این بند تاکید کرد: عمدتا مربوط به شرکت‌های فرعی نفت و گاز پارسیان است به نظر هیات رییسه کاهش ارزش سرقفلی وجود ندارد و در نتیجه نیاز به اعمال ذخیره نمی‌بیند.

همچنین براساس بند 5 (بند شرط) 277 میلیارد تومان (معادل 71 میلیون دلار) مطالبات ارزی شرکت فرعی نفت و گاز پارسیان (پارسان) وصول نشد. هیات رییسه در این باره می‌گوید: این طلب مربوط به خریداران خارجی محصول‌های پتروشیمی است و از طریق حقوقی در حال پیگیری است.

بر مبنای بند 10 (تاکید بر مطلب خاص) بانک سرمایه بر علیه شرکت فرعی بین‌المللی توسعه ساختمان («ثاخت») اقامه دعوایی مبنی بر عدم ایفای تعهدات ارزی در قبال دریافت 11.6 میلیون یورو کرد. بر این اساس نیز تعزیرات حکومتی حکمی مبنی بر عودت ارز مزبور بر علیه شرکت «ثاخت» داد. این در حالی است که به گفته هیات رییسه به موضوع اعتراض شد و با ارایه مدارک لازم پرونده در جریان رسیدگی دوباره است.

«وغدیر» به روایت آمار

  • هزینه‌های مالی به ازای هر سهم؛ (1.7) تومان
  • سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 19.5 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 19 تومان
  • سود انباشته در پایان سال مالی 96 به ازای هر سهم؛ 35.7 تومان

 حاشیه‌های مجمع

- باجود درخواست چند نفر از سهامداران برای طرح سوال‌ها، ریاست جلسه اجازه طرح آن‌ها را نداد و با اعلام پایان جلسه مدیران حاضر از درب خروجی بالای سن جلسه را ترک کردند! تنها مدیر مالی شرکت به سوالات سهامداران در حاشیه جلسه پاسخ گفت. در این مورد یکی از سهامدان می‌گفت این موضوع در مجامع «وغدیر» بی‌سابقه بوده و زمان این مجمع سالانه از زمان مجمع افزایش سرمایه اخیر شرکت هم به مراتب کوتاه‌تر بود.

- در حاشیه جلسه مدیر مالی اعلام کرد: قرار است پتروشیمی پارس در اردیبهشت سال آینده در بورس اوراق بهادار عرضه شود.

تاریخ تاسیس: سرمایه‌گذاری غدیر در سال 1370 با نام اولیه سرمایه‌گذاری بانک صادرات تاسیس و در سال 1375 در بورس اوراق بهادار معامله شد. در سال 1388 سهام عمده شرکت به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) انتقال یافت. سرمایه‌گذاری غدیر یکی از 4 سرمایه‌گذاری چند رشته‌ای (هلدینگ) بورس است.

دارایی‌ها: دارایی‌های سرمایه‌گذاری غدیر در هشت هلدینگ تخصصی به شرح زیر وجود دارد:

1) هلدینگ نفت و گاز پارسیان (پارسان) که 68 درصد مالکیت آن به «وغدیر» تعلق دارد. «پارسان» حدود 70 درصد دارایی‌های موجود در پرتفوی شرکت را تشکیل می‌دهد.

2) هلدینگ توسعه صنایع و معادن با 100 درصد مالکیت «وغدیر» و سهم 8 درصدی در خالص دارایی‌ها.

3) هلدینگ برق و انرژی با مالکیت 100 درصدی «وغدیر» که 8 درصد از خالص دارایی‌های شرکت را تشکیل می‌دهد.

4) هلدینگ توسعه سرمایه و صنعت غدیر که در زمینه صنعت سیمان فعالیت می‌کند و 100 درصد آن در مالکیت سرمایه‌گذاری غدیر است. هلدینگ سیمانی غدیر حدود 5 درصد از دارایی‌های وغدیر را تشکیل می‌دهد.

5) هلدینگ بین‌المللی توسعه ساختمان (ثاخت) که 87 درصد آن به «وغدیر» تعلق دارد.

6) هلدینگ حمل‌ونقل با مالکیت 100 درصدی سرمایه‌گذاری غدیر که دارای 4 کشتی برای حمل متانول و 1200 واگن مخزن دار و مخازن مربوط به فرآورده‌های نفتی است.

7) هلدینگ فناوری اطلاعات (IT , ITC) که «وغدیر» 88 درصد مالکیت آن را به عهده دارد.

8) هلدینگ مالی که 100 درصد آن در مالکیت سرمایه‌گذاری غدیر است.

* چهار هلدینگ ساختمانی، حمل‌ونقل، فناوری اطلاعات و مالی در مجموع حدود 9 درصد از دارایی‌های «وغدیر» را شامل می‌شوند.

 

Submitted by admin on