پلاتس: در اوایل هفته شرکت Korea Petrochemical واحد پالاش نفتی خود در اونسان کره جنوبی را به علت بروز نقص فنی تعطیل کرد که البته در اواخر روز پنج شنبه این واحد به مدار تولید بازگشت. واحد مذکور توان تولید سالانه 500 هزار تن پروپیلن را دارد.
در عین حال با افت بیش از پیش ارزش دلار در برابر یوان، تقاضا برای پروپیلن از سوی این کشور در بازار وارداتی رشدی ملموس را تجربه کرد. محدودیت عرضه در بازار داخلی این کشور نیز دلیل دیگری در رونق معاملات به حساب میآید. با نزدیک شدن به روز ملی چین در ماه اکتبر، محدودیتهای لجستیکی در بازار این محصول ایجاد شده است.
با این وجود برخی فعالان بازار این روند را موقتی میدانند و بالا بودن نرخ تولید در واحدهای هیدروژن زدایی پروپان در چین و وجود تقاضای نه چندان مطلوب برای پروپیلن از سوی بخش تولید پلی پروپیلن را به عنوان نشانههایی از احتمال افت قیمت به حساب میآورند.
در پی این شرایط قیمت هر تن پروپیلن در قراردادهای سی اف آر چین با رشدی 79 دلاری در این هفته به 1010 دلار رسید. همچنین شاهد رشد 100 دلاری قیمت پروپیلن در قرارداد سی اف آر جنوب شرق آسیا بودیم. قیمت در این منطقه در سطح 880 دلار گزارش میشود. پروپیلن در قراردادهای فوب کره جنوبی نیز 80 دلار گران شد و به 950 دلار رسید.