تحلیل تکنیکال | پیش بینی آینده قیمتی « خساپا »

14:56 - 1400/01/17
تحلیل تکنیکال صنعت خودرو بررسی شد.

تشکیل روند نزولی در خودرویی‌ها

  • شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص صنعت خودرو از حدود ۲۵ روز کاری گذشته با حدود ۲۷ درصد کاهش از محدوده ۳۶۶ هزار واحد به محدوده ۲۶۶ هزار واحد رسید. با کاهش اخیر قیمت‌ها روند نزولی در کوتاه‌مدت تشکیل شد تا همچنان ریزش قیمت‌ها در میان‌مدت نیز ادامه پیدا کند.

با توجه به فشار فروش هیجانی در بازار انتظار می‌رود سناریوی کاهشی برای صنعت خودرو از احتمال بیشتری برخوردار باشد. کاهش قیمت‌ها در سه مرحله ممکن است این شاخص را به محدوده‌های کمتر از ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ واحد برساند.

احتمال کاهش قیمت‌ها در قالب پرده اول از سناریوی کاهشی زیاد است. هدف این فاز از کاهش قیمت‌ها محدوه ۲۰۸ هزار واحد است. سطوح فعلی شاخص (‌منطقه ۲۶۸‌هزار واحد) و همچنین ناحیه ۲۴۵ هزار واحد، ممکن است به‌عنوان حمایت، از کاهش قیمت‌ها جلوگیری کنند.

در پرده دوم افزایش قیمت‌ها که در حال‌حاضر اتفاق‌افتادن آن به دلیل حضور این شاخص در محدوده اشباع فروش کم است، شاخص صنعت خودرو با فروش‌های هیجانی افراد ریسک‌پذیر بازار، به دنبال هدف ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ واحد، می‌تواند سطح حمایتی ۱۸۵هزار واحد را به سمت پایین بشکند.

فعلا و در کوتاه‌مدت تشکیل فاز سوم ریزش احتمال کمی دارد ولی در صورت ادامه هیجانات با شکسته‌شدن هدف قیمتی پرده دوم، می‌توان به سطوح کمتر از ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ واحد نیز فکر کرد.

مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضا‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمت‌ها باشند.

از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران بلند‌مدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفته‌بازان در این نقطه از سهم خارج شده‌اند.

بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضه‌کننده سهام نیز از فروش اجتناب‌کرده و به‌نوعی در منطقه اشباع‌فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمت‌ها باشد.

البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته‌شدن به سمت پایین با حجم زیاد می‌توانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند.

اگر‌چه اکثر نشانه‌ها، ادامه کاهش قیمت‌ها را تایید می‌کنند ولی حضور شاخص صنعت خودرو در منطقه اشباع‌فروش می‌تواند نقطه امیدی برای پایان ریزش قیمت‌ها باشد. البته پایان روند نزولی نشانه آغاز افزایش قیمت‌ها نخواهد بود و شاخص بعد از آن می‌تواند روندی خنثی را در پیش بگیرد. در صورت ایجاد تقاضا از محدوده‌های فعلی، ممکن است افزایش قیمت‌ها در قالب پرده اول از سناریوی افزایشی با هدف ۳۷۷ هزار واحد آغاز شود. مسیر فاز اول افزایش قیمت‌ها بسیار دشوار است چون علاوه بر اینکه شاخص باید سطوح مقاومتی ۳۰۰ هزار واحد و ۳۴۵ هزار واحد را به سمت بالا بشکند، حجم تقاضا باید آن قدر بالا باشد که دو محدوده خط روند نزولی کوتاه‌مدت و میان‌مدت نیز شکسته شوند.

فعلا امیدها برای عبور کامل شاخص صنعت خودرو از پرده اول از سناریوی افزایشی بسیار کم است ولی غیر‌محتمل نیست. در این صورت محدوده ۵۰۰ هزار واحد به‌عنوان هدف مرحله دوم افزایش قیمت‌ها معرفی می‌شود.

منطقه مقاومتی ۴۳۰ هزار واحد می‌تواند در این پرده به‌عنوان مقاومت نقش بازی کند و مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شود. پرده سوم که فعلا رخ دادن آن بعید به‌نظر می‌رسد به دنبال فتح قله تاریخی یعنی محدوده ۶۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد است. در این مسیر دو سطوح مقاومتی ۵۴۰ هزار واحد و ۵۷۹ هزار و ۵۰۰ واحد به‌عنوان مقاومت معرفی می‌شوند.

مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران به جمع‌آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند.

بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا‌کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به‌نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم.

همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد. البته تمامی محدوده‌های مقاومتی و اهداف قیمتی، در صورت شکسته‌شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

تحلیل تکنیکال | پیش بینی آینده قیمتی « خساپا »9
تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

 در دوراهی صعود یا نزول

  • امیر عجمی | تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص کل گروه در یک دوراهی قرار دارد؛ حمایت یا ریزش؟ در تایم‌فریم روزانه بعد از یک رشد شارپ و یک ریزش شارپ وارد محدوده حمایتی شد حالا باید منتظر ماند و دید باتوجه به جو متشنج، بازار به این حمایت واکنش نشان خواهد داد یا نه.

به‌طور کلی اگر بخواهیم واقع‌بینانه نگاه کنیم شاخص کل گروه خودرویی در یک روند خنثی قرار دارد. در حال حاضر در کف این روند قرار داریم که می‌خواهیم سناریو‌های این شاخص را در تایم فریم‌های مختلف بررسی کنیم.

در تایم فریم روزانه سناریوی اول این است که از محدوده ۲۶۷ هزار واحد تا محدوده ۳۶۳ هزار واحد رشد کند که در محدوده ۳۶۳ هزار واحد می‌توانیم به شکست روند خنثی امید داشته باشیم.

اما سناریوی دوم شکست حمایت ۲۶۷ هزار واحد و ریزش تا محدوده ۲۰۹ هزار واحد است.خیلی از سهم‌های این گروه هم در قیمت‌های جذابی هستند که سناریوی اول را محتمل‌تر می‌کند.

با بررسی تایم فریم هفتگی متوجه خواهیم شد که شاخص در کف‌ترین حالت ممکن قرار دارد که پیش از این در این محدوده کندل چکش ظاهر شده که انتظار داریم در این محدوده مجدد این اتفاق بیفتد.

دو سهم بزرگ این گروه هم شاخص‌ساز هستند و تاثیر بسزایی در روند شاخص کل دارند که هر دو به قیمت‌های جذابی رسیدند.

درتایم فریم ماهانه هم در حال حاضر در ۵۰ درصد فیبو به لحاظ تکنیکالی قرار داریم و می‌توانیم امیدوار باشیم تا این روند برگردد.

در این گروه شاید دو لیدر این گروه زیان‌ده باشند اما سهم‌هایی هم هستند که بنیادی خوبی داشته باشند. طبق تجربه اگر بخواهیم در این گروه در اوضاع فعلی وارد شویم توصیه می‌شود که سهم‌های خوش‌بنیاد این گروه را سرمایه‌گذاری کنید و دید بلندمدتی در این گروه داشته باشید.

در آخر اگر بخواهیم نتیجه‌گیری راجع به شاخص این گروه داشته باشیم باید گفت شاخص در دوراهی بزرگی قرار دارد که امید‌ها به صعود بیش از نزول است.

خکار 

یکی از سهم‌های خوش‌بنیاد گروه قطعات است که بعد از افزایش سرمایه به قیمت جذابی رسیده. در حال حاضر درناحیه 38 فیبو خودش قرار دارد که می‌تواند با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی به قیمت‌های بالاتری برسد.

خشرق

بعد از یک رشد شارپ یک ریزش شارپ را تجربه کرد. درحال حاضر در حال پر کردن محدوده گپ صعودی است و تا رسیدن به محدوده سقف خود مانعی پیش روی خود ندارند.

خبهمن

خبهمن باتوجه به افزایش تولید و خودروهای لوکس دارای بنیادی عالی است که درحال حاضر در یک روند صعودی قرار دارد و حمایت معتبری را در پیش رو دارد که یکی از سهم‌های خوب گروه خودرو می‌تواند باشد.

تحلیل تکنیکال | پیش بینی آینده قیمتی « خساپا »11
تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها